Spaimă de mămică

Dacă ştiam dinainte că nu am voie lactate şi pâine, aş fi zis că nu pot trăi aşa. Dar, de o lună şi ceva, mâncarea mea înseamnă fructe, mâncare gătită doar din legume şi poate cu ceva gust de carne, fără acidulate, fără cafea, dulciuri, cu murături şi chestii sărate/acre. Viaţa de graviduță este taaare ciudată şi dificilă.

Având ceva mai mult timp liber, caut pe net şi găsesc en’spe mii de chestii, dar multe mă duc către  produse fără lactoză și   biscuiți fără gluten.

Untitled4

De asemenea, dau și peste un blog interesant. De fapt, astăzi, blog-ul este metoda cea mai folosită pentru promovarea unui stil de viaţă. Acolo găseşti recomandări ale unor oameni care au trecut prin situaţii similare. Consider că blog ul este un jurnal public, în care nu ai pretenţii să fie citit, doar să îţi laşi amprenta undeva în online, de unde poate fi „luată”, analizată şi poate pusă în aplicare. Am văzut că şi cei de la Nutrivita au blog.

Din ce în ce mult, dispare presa tipărită, pliantele de la metrou şi reclamele stradale. Lumea evoluează şi caută un mediu BIO şi pentru promovarea unui stil de viaţă mai sănătos. Au apărut mesajele pe telefon şi mail. Presa scrisă, a ajuns presa online. O blogosferă pentru a concepe o campanie sănătoasă pentru promovarea unui stil de viață tonic, proaspăt, durabil, este ca un fel de pepinieră de idei. Marea masă a populaţiei are mai mare încredere în textul scris al unei persoane care a trecut prin ceva asemănător cu el. Îl caută în mesaje, mail-uri, sau telefoane. Îl simte mai aproape decât revista lucioasă sau reportajul tv. De multe ori, populaţia este intoxicată cu informaţii de care de multe ori nici nu are nevoie, dar îl atrage prin culoare, mişcare şi locaţii. Asta îi ocupă uneori timpul necesar pentru a face mişcare adevărată, mâncare BIO, activităţi de recreere creative. Până şi detoxifierea folosită de vedete este de multe ori o poveste spusă frumos, ce costă taaaaare mult. Însă pe blog uri, găseşti reţete cu ţărănescul şi mirositorul usturoi, ceaiul de sunătoare, reţete de murături.

Stau să mă gândesc şi dieta mea nu îmi mai pare dificilă. Mă informez mai bine şi aflu de mămici care sunt vegetariene şi au născut copilași frumoşi şi sănătoşi. Caut pe net ce caut, dar când obosesc, mă aşez în pat şi citesc o carte despre templieri. Parte fantezie, parte realitate împletită cu dovezi ciudate. Da. Relaxarea mea este tot în citit. Când simt în mâini o carte, îmi place să îi miros paginile, să îmi închipui finaluri diferite. Dar ca să vezi, chiar şi în carte găsesc obiceiuri de mult uitate despre un stil de viaţă sănătos. Este punctat mult mersul pe jos, înotul şi mâncarea proaspăt gătită.

Adorm, dar visez cum îmi dansează în faţa ochilor produse BIO, ECO, dulciuri fără lactoză şi gluten. Când văd că s-au prins într-o sârbă energică, mă bufneşte râsul şi mă trezesc. Dacă şi subconştientul ştie că toate acestea se împletesc şi poţi trăi sănătos cu ele, eu mă calmez şi îmi aştept cuminte gemenii ce vor sosi în zodia Gemenilor.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fii Eco începând de acum

mie dec. 2 , 2015
Fiecare a fost crescut în spiritul şi tradiţiile familiei în care s-a născut. Sigur aţi avut cel puţin o dată un brad sau un molid de Crăciun. Momentele când adunaţi acele de pe jos, era un fel de pedeapsă pentru că ai mâncat o mare parte din dulciurile cu care […]
%d blogeri au apreciat: