Social Media prezentat pe înțelesul meu :P

Bună dragilor 🙂

Ieri am avut plăcerea și bucuria de a merge la un curs GRATUIT, oferit de Gabriel Solomon și

Trainer – Ionut Constantinescu

6b1cfd65 6e4b 473d 8f1b 45f008f3988b

     Ionuţ Constantinescu este un Social Media Jedi:). A lucrat în presă şi în online marketing, este blogger şi, nu în ultimul rând, Galantom. Este pasionat de comunicarea online şi, de câţiva ani, este project manager pe conturile de social media pentru Microsoft şi alţi clienţi importanţi în cadrul agenţiei Create Direct.

Dar să vă spun cum a început 😛

Am primit un mail de la Gabriel Solomon cu adresarea: ” Salutare dragi Super voluntari”. Şi DAAAA, am fost voluntar în mai multe proiecte în care este implicat printre alţii şi Gabriel.

Dar să revenim. Cursul este al III – lea din seria gratuită şi ultimul pe acest an. Ar mai fi unul anul viitor. Numele cursului a fost: „Tips&Tricks despre cum să folosețti social media mai eficient ca user și ca administrator”. 

     Din prezentarea lor, aveam următoarele cuvinte :„Cursul îşi propune să ne ajute să îmbunătăţim eficiența comunicării pe social media (în special pe Facebook, dar nu numai) în funcţie de scopul pe care îl avem, atât ca utilizatori de pagini personale, cât şi ca administratori de pagini de organizaţii. Cursul o să fie un mix foarte interesant de tips & tricks despre cum, când şi ce să comunicăm pe social media pentru un impact cât mai bun, insight-uri şi statistici despre comportamentul utilizatorilor la noi şi în lume, unelte de gestionare şi de măsurare a impactului comunicării, unelte de monitorizare şi răspunsuri la întrebările voastre. „

Dar să vă spun ce am înțeles EU 😀

     În primul rând, SETEZI CUM VREI SĂ FIE POSTĂRILE TALE, PUBLICE, PRIETENI, DOAR TU. De precizat faptul că vorbesc de pagina Facebook pe care ești Administrator.

    Primul sfat pe care l-am primit, a fost acela că trebuie să urmărim consumatorul acolo unde este el!!!! Iar pe consumator îl găsim în general JOIA ȘI VINEREA pe Facebook.

     În funcţie de produsul pe care îl promovezi/vinzi, este recomandat să nu faci mai mult de 3 postări pe zi pe pagină, pentru a nu deveni agasant pentru cei care te urmăresc. Deci, se cere constant postare de conţinut NOU, care să aibă şi o parte informativă şi utilă.

De asemenea, pentru partea de promovare în online, este necesar şi un buget atent calculat, în funcţie de scopul pe care vrei să îl atingi.

Utilizatorul de Facebook îţi dă LIKE dacă ai promoţii, concursuri sau eşti un brand cunoscut. Utilizatorul din online îţi devine client în viaţa reală dacă tu că firmă ştii să îţi targetezi bine plaja de potenţiali clienţi, dacă foloseşti o strategie de conţinut cu tipul, frecvenţa de postare şi stilul de adresare potrivite.

Pagina de Facebook tip Page Profil îţi permite crearea de reclame şi promoţii şi ai acces la partea de rapoarte detaliate.

Pentru un Administrator de pagină este foarte important să urmărească şi să utilizeze constant ceea ce apare în News Feed. Să aibe cât mai multe SHARE-uri din partea prietenilor şi a utilizatorilor de Facebook, să răspundă prompt şi concis la mesaje. Dar şi să creeze conţinut VIRAL.

Pentru o bună organizare, este bine să se creeze obiceiul unui  Calendar Editorial.

     Este important de urmărit informațiile ce țin de POST DATA.

     La partea de comunicare, este recomandat să utilizezi materiale VIZUALE cu video, imagini și albume foto marcate, mesaje CONCISE și IMPERATIVE, în care să sugerezi vizitatorului ceea ce vrei să obții: share sau comentarii. De asemenea, este bine dacă porneşti o conversaţie pentru că obţii informaţii bune în timp scurt.

     Pe partea de promovare a paginii, condiţia principală este bugetul, apoi perioada de desfăşurare. Se pot folosi de asemenea campanii cu adrese de mail sau numere de telefon. Rapoartele de activitate şi transformarea unui click în vânzare este un proces mai complicat de explicat aici.

     De asemenea am discutat despre Instagram, LinkedIn și Google +.

     A fost o întâlnire interesantă. Cu exerciţii de înviorare, ceai şi pateuri la discreţie.

Mă bucur că unele ONG-uri în colaborare cu persoane publice fac astfel de cursuri gratuite pentru voluntari. Până la urmă primim înzecit valoarea muncii depuse în proiectele de voluntariat.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.