Șoapte Urbane – decorațiuni cu atitudine colorată

     Într-un Bucureşti agitat precum un muşuroi, relaxarea a cam dispărut. La fel de dispărute sunt şi florile din casa mea, odată cu apariţia copiilor. Aceştia sunt mult prea tentaţi de descompunerea lor pe bucăţele cât mai mici, dar şi pe aflarea gustului pe fiecare bucăţică.

     Acum, casa pare tristă fără flori, fără colţul meu de relaxare… Am promis că nu îmi voi lua niciodată flori de plastic, deşi unele arată spectaculos. Cu toate acestea, simt un gol în casa mea. Nu ştiu când voi reuşii să „împrietenesc” copiii cu florile, dar cert este faptul că nu mai pot să stau în casă fără o bucăţică de natură. Simt cum piticii de pe creier o iau razna şi încep cu toţii să vorbească în acelaşi timp. Dacă ar vorbii în româneşte nu cred că ar fi un deranj aşa mare 😛 , dar ei sunt un adevărat centru de limbi străine 🙂 Dar, „Sfântul Net” 😀 are soluţie şi pentru asta. Prin intermediul grupului WAHM de pe Facebook, am aflat de existenţa Inei Noileanu. Aceasta crează acel colţişor deosebit ce pare că îţi şopteşte într-o junglă urbană.

     Creaţiile Inei sunt un amestec de muşchi, flori şi un suport pe care sunt prinse „şoaptele”. Aranjamentele sunt făcute atât de realist, încât spui că a spart cu dalta o bucăţică de natură, de rezervaţie naturală. Nu mi-a venit să cred că se poate lucra şi 5 zile la un „buchet” de şoapte. Cu cât privesc mai mult la aranjamentele ei, cu atât mai mult mă minunez de dibăcia acelor mânuţe. Dar şi mai interesant este numele ales pentru fiecare capodoperă. Nu mă surprinde faptul că a ales denumirile într-o limbă străină, dar asocierea de cuvinte şi culori, este foarte îndrăzneaţă.

Iată câteva denumiri și explicațiile lor:

Andante – să mergem încet pe drumul numit fericire.

Lotus Garden mov – grădina în care locuiește sufletul.

Badam MaAlb – Un aranjament care inspiră o poveste cu iz asiatic.

Am să vă prezint și câteva aranjamente alese cu atenție de Ina pentru voi.

     Dacă ar fi să încerc o aproximare a vârstei Doamnei Ina, aş oscila între 30 şi 90. De ce 30?! Pentru îndrăzneala de a „amesteca” flori şi muşchi şi culori puternice. De ce 90?! Pentru munca migăloasă ce numai o bunicuţă o poate face. Cât are în realitate nu ştiu şi nici nu cred că are importanţă atât timp cât sufletul ei este atât de colorat şi devotat actului ei creaţionist.

De ce şoapte?! Pentru că Ina nu este străină de aşternutul cuvintelor pe foaie. Uşor rostite la ureche, vorbele ei erau calmante şi inspiraționiste. Cu trecerea anilor şi maturarea actului creaţionist, o nouă etapă a luat locul şoaptelor scrise. Acum, Ina crează acea bucăţică de natură cu care fiecare se poate conecta imediat.

Eu când am văzut o poză cu un aranjament ce conţinea culori de albastru şi verde mi-am zis „al meu eşti  <3 „.

Ina ştie să îngrijească şi să pregătească aranjamentele şi pentru curier. Numai un suflet boem putea să găsească o cutiuţă în formă de căsuţă ca suport de transport pentru colţul de natură. Când am primit aranjamentul meu, nici nu îmi venea să îl scot din „căsuţa” lui.

Soapte urbane

Dacă şi tu vrei să ai un colţ minunat în casă, poţi să participi la concursul de pe pagina de Facebook Şoapte Urbane. Alegi un nume ce crezi că se poate potrivii aranjamentului din poză şi poţi să fi fericitul posesor al acelui buchet de „şoapte”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ruladă de biscuiți cu cremă de miere de mană Roua Florilor

mie mai 30 , 2018
     Prietenii de la Apidava şi Brander mi-au trimis iar un borcan de miere. Cu alte cuvinte alt „iam-iam” bun în casă. Primul lucru pe care l-am făcut după deschiderea pachetului a fost să îmi prepar o „mică” limonadă.                
%d blogeri au apreciat: