Sfaturi utile pentru un sofat ecologic

     In ultima vreme, se pune tot mai mult accent pe protejarea mediului inconjurator, acesta fiind si unul dintre reperele urmarite de constructorii de automobile, cat si de producatorii de anvelope. Totodata, noile etichete pentru anvelope au devenit obligatorii prin legislatia europeana pentru orice model de cauciucuri, indiferent de categoria in care se inscriu sau de sezonul pentru care sunt proiectate. Si conducatorii auto ar trebui sa devina mai constienti de importanta asumarii unui comportament “verde”, prin punerea in practica a urmatoarelor sfaturi:

  • Inainte de a cumpara o masina, verificati cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliberata per kilometru;
  • Planificandu-va deplasarile mai lungi, selectand rute mai directe inspre destinatiile dorite, va poate ajuta in mod eficient sa economisiti atat timp si bani, cat si consumul de carburanti;
  • Presiunea din anvelope trebuie sa beneficieze de atentia fiecarui sofer, in special cand urmeaza sa strabata un drum mai lung. Efectul de supra/subpresiune poate conduce la probleme asociate cu uzura prematura a partii centrale din componenta benzii de rulare a pneului, precum si la diminuarea capacitatii de franare, afectand controlul si stabilitatea vehiculului condus. Nu doar in aceste conditii, persoana aflata la volan va resimti un puternic disconfort pe durata deplasarii, dar se expune la riscuri mai grave si accidentari, avand in vedere ca poate pierde  controlul directiei autoturismului.
  • Este bine sa diminuati incarcaturile grele, evitand de asemenea folosirea de bare transversale, care creeaza o sarcina suplimentara si determina cresterea consumului de combustibil.
  • Daca vremea de afara permite, evitati sa incalziti mereu motorul inainte de a pleca la drum. Conditiile extreme de temperatura constituie o exceptie de la aceasta regula.
  • Nu uitati sa reduceti, pe cat posibil, emisiile de CO2! Echipa Steffco va recomanda sa montati anvelope de vara Conti Eco Contact sau alte modele de cauciucuri “verzi” disponible in magazinul nostru de cauciucuri vara pentru autoturisme si off road , provenind de la producatorii interesati sa reduca impactul asupra mediului natural: Continental, Bridgestone, Dunlop, Michelin etc.
  • Nu faceti abuz de sistemul de aer conditionat si setati aparatul la o temperature redusa doar daca este neaparat necesar, deoarece acest lucru se numara printre factorii care solicita autovehiculul.
  • Conducand cu o viteza constanta, utilizand frana de motor si recurgand la accelerarea usoara, veti realiza economie de combustibil.
  • Tineti cont ca atunci cand lasati motorul la relanti, masina dumneavoastra va consuma o cantitate mai mare de carburanti. Sfaturile de mai sus sunt valabile atat pentru soferii care conduc masini din clasa turisme cu sau fara tractiune 4×4, cat si pentru cei care detin un vehicul comercial.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: