la skiat

Școala de ski, școala făcută cu plăcere de către copii

De câteva zile simt iarna cu al ei frig. Am simțit cum degetele îmi îngheață pe scurtul drum de întoarcere de la grădiniță iar genele mi s-au încărcat de cristale de gheață. Mai că mă simțeam la munte, dar fără zăpadă și cabană.

Salutare drag cititor, 🙂

În acest articol voi scris despre zăpadă, ski și școală de ski. Cumva îmi trebuia și mie un articol de sezon, doar a trecut prima ninsoare și prin capitală.

Vorbeam mai devreme cu sor-mea pe WhatsApp și o întrebam dacă mai vine în vacanță în România pentru că a venit zăpada la munte. Nu o căutasem expres pentru a o întreba dacă vine. Ci să îi spun că fac sarmale, cumva să mă laud, pentru că ea nu le are cu bucătăreala.

varza murata

Apoi mi-am adus aminte că a promis că ne duce la iarnă pe mine și pe copii la munte, să ne jucăm cu zăpada.

După ce am terminat conversația despre sarmale cu sor-mea, am cam terminat ce aveam de vorbit, dar apoi m-a izbit așa… un gând de ski, de școală de ski. M-am gândit că ai mei copii sunt la vârsta când ar învăța destul de repede și cu mare plăcere despre ski, despre alunecarea pe zăpadă.

Mă gândesc că fiind doi copii, vor fi considerați grup și nu voi fi taxată ca lecție privată ori 2 😛 Mă gândesc, dar cine știe. 😀


Ceea ce nu știu eu este efectiv în cât timp învață un copil să schieze. Oare un sejur la munte o fi suficient sau necesită reveniri an de an? Nu vreau să performeze din prima, dar nu știu dacă ședințele țin mult, dacă copilul după ședință este epuizat sau dacă poate exersa mai departe singur.

Dacă face copilul cursuri de ski, poate și adultul

În general la munte sau în vacanţele departe de casă este bine ca activitățile să se desfăşoare în familie sau în colectivul cu care s-a plecat, pentru a se evita accidentările sau situațiile neplăcute.

Fix așa este și cu schiatul. Cum ar putea un părinte să ajute sau să însoțească un copil într-o activitate dacă el nu o face? Nu va putea sta mereu pe bară, motiv pentru care ar fi bine să facă și el aceleași sporturi de iarnă ca și copilul. De preferat înainte să apară copilul sau când el este mult prea mic pentru a învăța.

de inchiriat pentru ski
Echipamente de inchiriat

Deci, dacă ești adult și să spunem locuiești sau mergi la munte în zona Șugag-Tău poți să participi la lecțiile de ski oferite de către Școala de Schi Sureanu, Sureanu Mountain Sport Center, din cadrul Domeniului Schiabil Sureanu. Tot din cadrul centrului poți să închiriezi și echipamentul necesar.

scoala de ski

Cu alte cuvinte educația copiilor trebuie susținută și de către părinți. Dacă copilul vrea și poate învăța să schieze, ar fi bine să fie urmărit pe traseu și de către părinți. Până la urmă nu va fi mereu cu instructorul după el, dar părinții pot urmării și corecta eventualele greșeli.

Dacă aveți întrebări despre domeniul Sureanu sau lecțiile de schi puteți să contactați Școala de schi pe formularul de mai jos.

scoala sureanu

Dar, dacă locuiți în altă zonă din țară sau mergeți în altă țară în vacanța de iarnă, nu ezitați să căutați în acel loc o școală de schi. Mai bine copilul urmează niște cursuri decât să încerce singur să schieze. Un start corect este diferența între viață sănătoasă și neprevăzut.

Până la următorul articol vă urez Sărbători fericite și cumpătare la masă.
Crăciun Fericit! 🙂

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!