Şcoala Altfel şi Gravatoarele BODOR

     În cadrul programului Şcoala Altfel, Colop România a adus spre prezentare un produs care a început să placă din ce în ce mai mult: un gravator laser. Înconjuraţi de către copii, doi reprezentanţi ai Departamentului de Marketing Colop România au început să explice în primul rând pe ce materiale lucrează gravatorul.

gravator bodor– Gravatorul fiber laser FL-M poate marca o gamă foarte largă de materiale. În acest moment, cel mai des folosim piele, materiale plastice, hârtie, materiale textile, metal, piatră, granit, cauciuc, lemn. Dar produsele cele mai cunoscute sunt ştampilele din cauciuc şi cărţile de vizită.

 

 

     Gravura directă pe orice metal, precum aur, argint, oțel și oțel inoxidabil, alamă, aluminiu, fier sau orice metal ce are un strat de vopsea pe el, încep să fie cerute din ce în ce mai mult. Cu siguranţă aţi văzut verighete personalizate, brelocuri ale firmelor din zona auto sau produse de tip gadget cu logo-ul diferitelor branduri. Din zona materialelor nemetalice, gravatorul laser Bodor imprimă ABS, Nylon, PVC.

garantie Bodor

Ca şi caracteristici generale, gravatorul fiber laser FL-M are următoarele 9 puncte:

*Conexiune USB
*Format compact, se poate aşeza pe birou
*Cap de scriere SCANLAB- proveniență Germania
*Lentilă NORTH-SMITH- proneniență SUA
*Geam de protecție; pereții laterali se pot deschide iar ușa frontală se poate elimina             pentru a face loc unor obiecte foarte mari ce urmează a fi gravate
*Masa de lucru este motorizată
*Se poate focusa prin măsurare sau cu două puncte roșii
*Include pedală de control pentru serii mari
*Se poate atașa opţional un suport rotativ pentru inele.

Obiectele personalizate în gravator pot fi scoase cu mâna, neexistând pericolul de ardere sau accidentare. Temperatura la care lucrează gravatorul este între 5 şi 35 de grade Celsius.

evaluare gravator

     De asemenea, gravatorul mai poate să fie folosit pentru marcare şi debitare în plastic. Aceasta este un material care poate fi atât tăiat cât și gravat. Plexiglas, polipropilenă, delrin, acril, policarbonat, toate se pot utiliza destul de uşor în realizarea produselor precum semne și indicatoare, litere volumetrice, panouri de control, cutii cu diverse utilizări, materiale promoționale, jucării sau statuete.

     După ce au ascultat cuminţi cam 20 de minute, copiii au început să se foiască. Ceva se pierduse din conexiunea cu noutatea. Degeaba aveau ei în faţa ochilor un utilaj nou, dacă nu vedeau şi o demonstraţie. Chiar au oprit prezentarea pentru a solicita o demonstraţie. Cei doi reprezentanţi ai Departamentului de Marketing Colop România se aşteptau la aşa ceva, dar nu aveau voie să pună în funcţiune aparatul în incinta şcolii, dar au venit pregătiţi cu un filmuleţ de pe YouTube, care arăta cum se gravează o cutiuţă de aluminiu. Au adus şi un proiector pentru a mării pe cât posibil filmuleţul, în acest fel să înţeleagă procesul de gravare fiecare copil.

     Imediat după vizionare, unii copii s-au arătat foarte entuziasmaţi. Ba chiar au spus că ar fi ceva ce ar vrea să facă după terminarea şcolii. Plăcut surprinşi, vizitatorii au întrebat copiii în ce scopuri ar putea fi folosit gravatorul pentru a uşura sau înfrumuseţa viaţa oamenilor. Nici nu au avut timp să respire, că răspunsurile au şi venit. Din cele 28 de idei, 3 au fost mai interesante şi vizitatorii au cerut copiilor să detalieze.

     Prima ideea era legată de tabere şcolare sau proiecte independente ce presupune un personal auxiliar nefamiliarizat cu copiii ce vin în acele locaţii. Deşi mereu le sunt repartizate la sosire etichete adezive pe care să îşi scrie numele, acestea nu mai sunt eficiente dacă se schimbă bluza sau se dezlipesc de câteva ori. Tricouri personalizate, şepci sau un lanţ la gât cu o tăbliţă pe care să se vadă lizibil măcar un prenume ar fi mult mai utile până la o minimă familiarizare a personalului cu copiii.

     Ideea cu numărul doi, era legată de o carte ce se vrea a fi mai rezistentă. O carte gravată în “file” de lemn. Indiferent că este carte pentru copilaşi mici care învaţă formele sau literele, sau o carte-album a noii familii create, rezistenţa materialelor face ca acest tip de carte să fie mult mai apreciată.

     Ideea cu numărul trei vine de la o fată de etnie rromă ce avea stabilită nunta după terminarea liceului. Ea ar fi vrut un nou tip de broderie pentru rochia ei de mireasă. Nu a ştiut să explice prea multe, dar a înţeles că acest aparat numit gravator era în stare de aşa ceva, iar rezultatul ar fi cu siguranţă minunat şi cine ştie, chiar unic.

     Cu ochii pe ceas, diriginta clasei anunţă sfârşitul orei “Hi tech” din cadrul programului “Şcoala Altfel”. În mai puţin de 50 de minute, atât reprezentanţii Colop România, cât şi elevii clasei a XI-a D din cadrul Liceului Teoretic Nr 5 din Bucureşti au învăţat ceva. Elevii eu aflat de existenţa utilajelor de tip gravator, dar şi de posibilitatea de a lucra cu ele pe viitor. Reprezentanţii Departamentului de Marketing au aflat cât de agere şi inventive pot să fie minţile tinerilor adolescenţi.

logo colop     TU, cititorule, la ce ai vedea util un aparat de tipul gravatorului fiber laser FL-M?

Acest text este scris pentru SuperBlog 2018.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Şcoala Altfel şi Gravatoarele BODOR […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!