SavElectro îmbină istoria becului cu modernul economic

     Sunt mamă şi înainte să mă gândesc la mine, mă gândesc la copiii mei şi la viitorul lor. Nu vreau să crească cu telefonul/tableta/calculatorul în faţă. Vreau să facă mişcare, să citească cărţi prăfuite şi să fugărească găina în ogradă. Să dea de mâncare la porci, să dea cu mătura şi să spună „mulţumesc/bună ziua/la revedere”.

     Mereu am fost pregătită cu cele necesare lor, cu mult timp înainte să aibe ei nevoie. Aşa am luat biberoane, scaune-măsuţă, cănită de apă, pantofi, cărţi de colorat şi de poveşti.

     Azi vreau să fac o investiţie în viitor şi totodată să fac şi economie. La curent în mod deosebit 🙂 . Noi avem geamuri micuţe la casă şi mai mereu ţin becurile aprinse. Becuri din alea de 100, care fac contoarul să sâsâie.

Untitled

Deşi vreau să fac o modificare, nu vreau să schimb la aspect mai nimic. Vreau totuşi să aleg becuri vintage,  care să creeze o armonie cromatică plăcută şi liniştitoare.

p_2_1_7_9_2179-thickbox_default-Bec-Vintage-Edison-E27-60W-210x228

Deasemenea, vreau să aleg una dintre cele mai apreciate surse decorative reprezentată de un bec Edison .

În acest fel, pot îmbina istoria cu modernul şi economicul. Micuţii mei vor cunoaşte valoarea lui Thomas Alva Edison.

„Thomas Alva Edison născut pe 11 februarie în anul 1847 în Ohio, SUA, și a murit la vârsta de 84 de ani în data de 18 octombrie în anul 1931, în New Jersey, SUA. Acesta a fost un important inventator și om de afaceri american al sfârșitului de secol XIX și început de secol XX. A fost cunoscut și ca „Magicianul din Menlo Park”, fiind și cel mai prolific inventator al timpului prin aplicarea practică a descoperirilor științifice (1093 brevete). A fost un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenții în domeniul electricității (becul cu filament), al telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, al înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) și al cinematografiei – kinetoscopul.” SURSA –> https://ro.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison

     Aceste becuri Edison sunt uşor de montat. Ele se potrivesc în duliile de tip E27, precum cele din imaginea de mai jos.

1013605

     Deşi noi trăim în era vitezei iar tehnologia se preschimbă doar la auzul vorbelor de „Hocuspocus!!”, în casa mea vreau să păstrez farmecul estetic dat de forma filamentului incandescent care aduce şi mai mult aminte de magia primelor becuri realizate înainte de anii 1900.

Dacă v-am făcut curioşi, puteţi să vă achiziţionaţi şi voi becurile dorite de la SavElectro.

www.savelectro.ro

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “SavElectro îmbină istoria becului cu modernul economic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Am cumpărat cărticele de povești și de colorat

mar mai 23 , 2017
     De fiecare dată când primesc câte un newsletter de la site-ul Libris.ro parcă mă abţin  de la ciocolată. Prea mult strică… strică feng shui-ul bugetului familial. Încă am vreo 10 cărţi cumpărate şi necitite. Nu pentru că nu aş vrea, ci pentru că nu mai am timp de […]
%d blogeri au apreciat: