Să ne „Instagramăm” sau nu?! Asta este întrebarea

     Instagram #DTP 10Un nou curs #DPT m-a pus în faţa întrebări dacă să îmi fac cont de Instagram sau nu. În prima fază, mi-am spus că este un alt cont de care trebuie să mă ocup, să îi învăţ partea tehnică, să îl setez pe toate dispozitivele pe care le folosesc şi cam atât. Dar nu, nu este doar ATÂT!

Sincer, mult timp nu m-a interesat Instagram şi nici acum nu cred că îmi este util. Spun util, pentru că nu sunt genul de om care să îşi face imediat cont pe toate site-urile sau reţelele de socializare dacă nu îi este de folos.

Am blogul Ordine sau dezordine cu pagină lui de Facebook şi adresa lui de mail. Am blogul De la sex la dragoste cu grupul lui de pe facebook şi adresa lui de mail. Am pagina de Facebook Mămica avonistă pentru recrutare reprezentanţi Avon cu adresa ei de mail. Şi ATÂT.

În acest moment, un cont de Instagram fie nu îmi este util, fie ar trebui să fac câte unul pentru fiecare nişă în care activez, ceea ce ar fi o muncă inumană în acest moment pentru mine. Încă nu am asimilat informaţia spusă la Cursul #DTP 10 de către Robert, Alina Rachieru Ilie sau Mihai Răitaru.

 Instagram văzut din punctul de vedere al unui fotograf, diferă de punctul de vedere al unui reprezentant de brad şi total diferit de cel al unui blogger/vloger.

     Un cont de Instagram nu este pentru oricine. Un cont de Instagram se plămădeşte şi se completează-crează încontinuu. Un cont de Instagram este o poveste ce se spune prin imagini. Fie alegi o nişă şi te axezi numai pe împărtăşirea informaţiilor/realizărilor/WOW-ului ei, printr-o fotografie bine încadrată, luminată şi cromatic agreabilă ochiului, fie alegi să îţi transmiţi mesajul printr-o serie de 3 fotografii ca un mesaj unitar.

Un cont de instagram fără o temă anume, fără un stil, în care găsim poze cu pisici alături de poze cu ţigara din scrumieră şi poze cu unghii cu blăniţă, va da impresia de dezordine sau poze de tabloid. Să îţi faci cont de Instagram doar pentru că îţi place să faci/îţi faci poze nu este un motiv bun. Să îţi faci un cont de Instagram şi să te apuci să studiezi ca disperatul conturile altora, apoi să te minunezi de ce au atâţia urmăritori şi Like-uri, iar nu este bine.

Dar dacă îţi asociezi contul de Instagram cu un blog/vlog/pagină de Facebook/firmă datele ecuaţiei pot fi altele. Prin tehnicile de promovare în online produsul/scopul tău poate ajunge la cât mai multe persoane. Indiferent că foloseşti schimb de Like-uri, mesaje şi link-uri cu alte persoane/branduri sau comentarii pertinente fără să baţi câmpii prea mult, scopul tău este atins.

De Instagram trebuie să îţi faci timp.

    Trebuie să îţi găseşti seria de haștaguri potrivite contului tău. Nu îţi spun acum câte 15-20 de haștaguri să îţi pui, pentru că asta trebuie să testezi TU personal. Ceea ce îţi pot spune este faptul că ele se trec unele după altele cu un „space” între ele. În funcţie de urmăritorii contului tău, sau de rutina ce ţi-ai creat-o, postările la ore fixe pot da rezultate minunate. Cel puţin aşa spune Robert:). Tind să îl cred, nu degeaba are 10 k pe cont.

Trebuie să îţi găseşti varianta potrivită de poze. Indiferent că alegi formă pătrată sau Landscape, atât timp cât este o alegere constantă, este bine.

Povestea cu filtrele îmi este încă neclară. Am eu ceva informaţii din perioada facultăţii când un profesor se chinuia să ne facă într-o prezentare comparaţia dintre foto compact şi foto DSLR. Încă am rămas prinsă în acea sală de curs… şi atât.

      Snapseed, Canvas sau Pomelo sunt aplicaţii ce le-am auzit fugitiv. Canvas nu este ăla de te ajută şi la Logo?! Cred că el m-a ajutat să îmi fac imaginea blogului 😀Instagram  #DTP 10

     Pomelo? Da, anul trecut (2017) nu am apucat să mănânc. Ce? Nu este vorba de fruct?! Păi la ce să se gândească o mamă nedormită? 😀

Lăsând gluma, aplicaţiile pentru prelucrat imagini nu îmi sunt cunoscute. Nici prietene. Am testat pe câteva fotografii şi nu am fost mulţumită de rezultate. Singură funcţie pe care o folosesc este “Crop”.

În Instagram contează foarte mult ca fotografiile încărcate să fie unitare, deci după ce stăpâneşti balaurii aplicaţiilor foto, specialiştii recomandă să foloseşti constant aceleaşi funcţii, filtre şi dimensiuni.
De asemenea, este foarte importantă şi descrierea fotografiei/lor încărcate. Mesajul vizual, alături de cel scris, trebuie să vi-l asumaţi. Contul de Instagram trebuie să vă reprezinte pe voi, AŞA CUM SUNTEŢI ÎN REALITATE. Eşti gras, arată că îţi poţi găsi haine elegante sau comode şi la dimensiunile acelea. Eşti grizonat, arată în ce stil îţi poți aranja părul, fără să îl vopseşti. Eşti dependent de ciocolată, arată cine scoate pe piaţă următorul sortiment. Dar fă-o REAL, constant şi cu un limbaj adecvat.

26733833 10154901334891612 6296411673132978619 n

     Restul, cu ia Like-ul, dă-mi Like-ul… nu mă bag. Nu am priceput de ce trebuie să răspunzi neapărat la Like-ul primit, la urmăritorul nou sau la Tag-uirea respectivă. O mare parte din chestiile tehnice mi se par forţate. Atât timp cât încă nu îi văd rostul unui cont de Instagram în viaţa mea, probabil nu o să învăţ regulile acestui joc. O să îi las pe alţii să simplifice funcţiile aplicaţiilor până se tocesc nervii lor, ca apoi să înveţe şi o încăpăţânată ca mine, dar NUMAI DACĂ LE VĂD UTILE ÎN VIAŢA MEA.

     La această primă ediție #DTP, sponsorul a fost Lidl. Acesta a prezentat noua Gamă de produse Lupilu pentru copii. Despre această gamă, voi scrie după o amănunțită examinare.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

7 comentarii

  1. Don De Da'Vais spune:

    Ok, am cont de Instagram dar nu îl folosesc pentru că, la fel cum spui tu, îmi este inutil. Nu fac poze.
    Thanks pentru info! Foarte util articolul, felicitări!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Ma bucur ca il gasesti util 🙂 mai ales ca partea tehnica si denumirile in engleza nu le-am mentionat 😛

  2. […] mai scris despre această întâlnire încă 3 bloggeri: Alexa Stănescu, Alexandra Lopotaru, și Irina Tonef-Filip, unde puteți citi aceeași întâlnire din alte puncte de […]

  3. […] invataturile despre Instagram, au mai scris si: Irina, Cristina, Laura, Alexandra, […]

  4. Instagram pentru începători sau instrucțiuni de utilizare Instagram spune:

    […] Irina Georgiana […]

  5. Johannasburg.ro - O lume de poveste - How to Instagram @ Digital Parents Talks 10 spune:

    […] Irina-Georgiana Tonef-Filip – Să ne „Instagramăm” sau nu?! Asta este întrebarea […]

  6. […] Irina-Georgiana Tonef-Filip – Ordine sau dezordine – Să ne „Instagramăm” sau nu?! Asta este întrebarea […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.