Ruladă de biscuiți cu cremă de miere de mană Roua Florilor

miere de mana Roua Florilor     Prietenii de la Apidava şi Brander mi-au trimis iar un borcan de miere. Cu alte cuvinte alt „iam-iam” bun în casă. Primul lucru pe care l-am făcut după deschiderea pachetului a fost să îmi prepar o „mică” limonadă.

miere de mana Roua Florilor

 

 

 

 

 

     Musai a fost să mă şi laud cu ea, căci alt fel se plictisea Facebook-ul fără postarea mea 😛

     Punctul 2 pe lista mea era găsirea unui loc în casă unde să nu fie găsit borcanul de „iam-iam” până la crearea unei liste cu posibile utilizări ale acestei mieri.

     Până una-alta (şi nu cu Costică cum ar crede unii, aviz celor care ştiu despre ce vorbesc 😛 ), am căutat ce proprietăţi are acestă miere de mană.

     Provenită din umbrita pădure de foioase, fără pic de polen, acest produs este destinat şi persoanelor alergice la polen, care apropos sunt foarte multe. Sormeo, poate găseşti în Anglia şi tu miere de mană, dacă nu la primul salar promit să îţi fac un pustiu de bine şi îţi trimit un borcănel de la Apidava. 😀 Dar, ai grijă, este mult mai diuretică decât celelalte tipuri. „Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă.” Sursa – http://apidava.ro/miere-de-mana/ Cu siguranţă fina ta se va delecta cu ea. O proaspătă mămică are mare nevoie de tot ceea ce înseamnă vitamine şi minerale. 🙂

     Bun, deci am aflat că are foarte multe proprietăţi speciale, fiind ideală şi pentru tratarea anemiilor, răcelilor, afecţiunilor stomacului, dar şi în afecţiuni dermatologice, inflamatorii şi ale sistemului imunitar. Cu toate acestea, eu o voi folosi în bucătărie şi în tratamentul părului 😀

     Voi începe cu o reţetă foarte simplă de ruladă cu biscuiţi. Eu am numit-o „Rulada soţului” pentru că acesta a găsit o reţetă video pe Facebook şi a părut interesat de ea. Nu ştie drăguţul de el că am văzut şi eu acea reţetă cu muuuult înaintea lui 😛

     Ce am personalizat eu la rulada cu pricina? Păi am scos zahărul din ecuaţie şi l-am înlocuit cu mierea de mană Roua Florilor de la Apidava. Reţeta conţine următoarele ingrediente:

– Biscuiţi moi -1-2 pachete în funcţie de cantitatea de ruladă

– 100 ml de lapte

– 3-4 linguri de pudră de roşcove (în reţeta originală era cacao 🙂 )

– 50 gr unt

– Miere 2 linguri sau după gust

reteta rulada de biscuiti cu miere de mana

     Pudra de roşcove, untul şi mierea se freacă până de obţine o pastă. Bucătăresele cred că pot ajusta pasta în funcţie de prea multă pudră sau prea puţin unt.

 

 

 

     Într-un mic bol se toarnă laptele rece prin care se trec biscuiţii unul câte unul. După fiecare baie de lapte, pe o parte a biscuițelului se pune un strat de cremă. Se repetă procedura şi se pun biscuiţii unul lângă altul până la terminarea lor. La final, ei trebuie să aibe aceeaşi poziţie ca şi cum ar sta în pachet. Presupun că ai făcut suficientă cremă încât să îţi rămână şi pentru îmbrăcarea biscuiţilor. După ce ai acoperit fiecare părticică de biscuite cu cremă, dai tava/farfuria la frigider pentru minim 10 minute.

     Când vrei să o serveşti, tai de la colţ pe diagonală. Efectul de liniuţe este foarte estetic. Biscuiţii se înmoaie puţin de la lapte şi de la crema pusă pe el. Aroma mierii îi dă un gust aparte şi tot odată sănătos. Dacă ştiam să fac şi biscuiţi acasă era un produs 100% bio/eco/gospodăresc.

     Nu am reuşit până în acest moment să fac poze prea prezentabile la ruladă pentru că aceasta dispare destul de repede. Doi copii, soţul şi eu, nu cred că suntem uşor de mulţumit cu o mică rulădică, aşa că pozele sunt făcute fie la pauză 😛 fie după ce s-a mâncat o bună cantitate din prăjitură.

rulada de biscuiti cu miere de mana Apidana

     Trecând de la bucătărie la capitolul frumuseţe, am decis ca de această dată să folosesc mierea de mană şi la îngrijirea părului. Pentru aceasta, am pregătit un amestec de uleiuri, la care am adăugat 2-3 linguriţe de miere. Aveam pregătit un borcănel cu un amestec ce conţinea ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de vitamina A şi ricin. Mierea de mană Roua Florilor de la Apidava a schimbat culoarea amestecului de uleiuri. Am amestecat energic în borcănel apoi mi-am aplicat o cantitate generoasă pe scalp. Mierea ce nu era dizolvată s-a lipit imediat de firele de păr. Mi-am făcut un masaj moderat cu buricele degetelor aproximativ 5 minute, apoi mi-am strâns părul într-un coc şi am aşteptat o oră să intre în piele şi păr minunatele uleiuri şi mierea.

 

     În trecut, aveam un obicei de a face acest tratament odată pe lună în ziua de 20. Cred că îmi voi relua acest obicei. Dar musai de făcut când nu am copiii acasă, alt fel risc să rămân fără miere şi să şterg uleiurile de pe jos.

miere apidavaÎn speranţa că v-am trezit interesul mierii de mană de la Apidava, vă spun că produsul nu este atât de scump pe cât aţi crede. Şi colac peste pupăză, este un produs atât de versatil, în bucătărie, în tratamente corporale, în imunologie şi recuperare postoperatorie. Acum mai este un produs scump?

Dacă v-a plăcut acest articol, arătaţi-l şi prietenilor dumneavoastră. 🙂

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!