caiet tematic editura diana

RECENZIE-Set caiete speciale pentru grădiniță, grupa mare de la Editura DIANA

Zău că nu mai pot cu situația incertă din țară. Zău că îmi vine să renunț la învăţământul standard din România.

Cu sau fără pandemie, uneori ne izbim de educatoare ce nu comunică nimic de la clasă. Acesta este și cazul meu. Grupa Mare, nu mai știu ce animăluțe… Grădinița nr 244. 🙁

Din această cauză am decis să profit de fiecare oportunitate de educație. Iar prima nu s-a lăsat așteptată: Editura DIANA a avut o campanie cu oferire de materiale auxiliare GRATUITE. Adică, anunțau părinții, educatorii, directori și responsabilii de materiale auxiliare că pot solicita GRATUIT un set de materiale.

Am cerut și eu. Și am primit 4 caiete speciale și un catalog cu întreg portofoliul de produse educaționale existente pe site-ul edituradiana.ro În acest catalog a fost plăcut să descopăr un caiet dedicat tradițiilor populare. Dar, și multe alte teme abordate și jucării de mișcare, atât de interior, cât și de exterior.

Recunosc că am primit acest set luna trecută, dar, pentru că am dat link-ul de solicitare și doamnei educatoare de la grădiniță, am așteptat ședința de început de an școlar, poate-poate ne-o anunța că alege acel pachet de caiete. Dar, cum nu toate dorințele se îndeplinesc, doamna educatoare a decis să nu folosim caiete speciale în acest an. Din acest motiv am hotărât să le folosesc acasă săptămâna aceasta, mai ales că cei mici sunt și răciți, motiv pentru care nu au mers la grădiniță decât luni.

caiet editura diana

Setul de 4 caiete primit de mine este realizate de Laurenția Culea, este aprobat de Ministerul Educației și este adresat grupei de vârstă 5-6 ani. Cele 4 caiete sunt grupate în materiile Limbă și Comunicare, cu 34 de teme, Științe-Matetmatică cu 33 de teme, Cunoașterea Mediului cu 34 de teme și Om și Societate cu 28 de teme.

caiet editura diana 28 lectii
caiet editura diana 34 lectii
editura diana caiet 34 lectii
caiet editura diana 33 de lectii

Fiecare caiet este frumos ilustrat, cu imagini atât colorate cât și numai conturate. Cerințele sunt foarte specifice, se folosește același limbaj din viitoarele manuale școlare iar copiii prezenți în caiete sunt aceiași în toate cele patru. Adică se face o continuitate de limbaj, de grafică și de personaje.

Copiii mei au fost foarte încântați de caiete și au tendința să își aleagă acele exerciții cu grafică foarte colorată sau tipare deja exersate de nenumărate ori, încât acum le fac mecanic. Acestea sunt cele de tip traseu, recunoscut sau diferenţe.

exercitii punctate
caiet exercitii

Încă nu rezonează cu partea de colorat, tratând ideea cu o eternă amânare. Însă, am observat că partea de matematică Denis o face destul de ușor, asta pentru că această matematică înseamnă colorat elemente, trasat liniuţe și numărat între 1 și 5 elemente.

caiet special matematica

O parte pe care eu o percep puțin mai grea este partea de litere, parte pe care nu am exersat-o cu copiii. Iar exercițiile cu recunoașterea literelor le este o mare necunoscută. Și am făcut numai două exerciții parțiale cu litera V și T (T de la toamnă).

Însă, am văzut că se abordează tema diversităţii: invaliditate, obezitate, răutate, agresivitate, etc. Cu alte cuvinte sunt imagini cu scene din viața de zi cu zi, imagini de la sărbători tradiționale, obiceiuri și povești tematice. Sunt lecții cât pentru un an școlar, comprimate în 4 caiete.

Selecția aceasta realizată de către Laurenția Culea este cu siguranță mai reală decât materia obligatorie din programa grădinițelor. Cu siguranță mai complexă decât ar face educatoarea de la grupa copiilor mei. Și sunt convinsă că dacă mai prindem două viroze până la final de an sau chiar o carantină, vom termina destul de repede acest set de 4 caiete și voi comanda un altul de pe site-ul edituradiana.ro

Alte articole în care am recomandat sau testat alte produse de la Editura Diana găsiți aici.

Voi cumpărați caiete de activități pentru acasă? Lucrați cu copiii acasă chiar dacă sunt răciți? Contează dacă un set de caiete de activităţi sunt aprobate de Minister? Vă aștept cu răspunsuri în comentarii 🙂

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Foarte bun setul, multumesc mult pentru recomandare 😀

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Cu mare placere

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!