Recenzie Khthelyon, Oameni și Demoni

Salutare,

Astăzi o recenzie de carte scot la înaintare.

O carte cu vampiri, vârcolaci și vrăjitori nu am mai citit de la seria Jurnalele Vampirilor, Academia Vampirilor și Amurg. Acestea m-au atras prin prisma personajului rău ce nu este chiar rău. Dar și fata inocentă ce nu mai este inocentă la final, ci cu o vastă experiență vampiristică, vârcolacică și de ce nu vrăjitorească.

Khthelyon, Oameni și Demoni, cartea pe care o prezint astăzi este cu puțin din toate cele prezentate mai sus, bonus niște vrăji ce încă nu le-am înţeles.

Povestea începe puțin cam abrupt și oarecum trebuie să prinzi repede cele întâmplate cumva până să începi să citești cartea. Pare dificil dar pe parcursul citirii recuperezi materia lipsă: P

Eu am perceput cartea așa:

O fată crescută într-un fel mai aparte este în realitate o prințesă vampir ce trebuie să treacă printr-un ritual numit al fecioarelor apoi să salveze lumea celor 3 semiții împreună cu prințul ei vampir căruia îi este hărăzită.

Poveste cu iz regesc, în care rangurile înalte trebuie să își păstreze stirpea și obligațiile. Poveste fantastică în care timpurile se întrepătrund și vampirii călătoresc în timp cu cel puțin 10.000 de ani în urmă. Poveste cu multe necunoscute și profeții ce încă nu sunt spuse de către călugărul druid vârcolac.

Sună fantastic, nu? Ei bine fantastic este puțin spus. În numele iubirii un vampir a devenit om. În numele profeției un vârcolac s-a făcut călugăr. Tot în numele iubirii un prinț orb aproape și-a dat viața făcând o vrajă de lumină.

Alianțe ciudate între oameni și vampiri, oameni și vârcolaci împotriva unui rege vampir uzurpator. Un război între tată și fii, între rău și bine, presărat cu imagini grotești de corbi ce scormonesc după ochi în cadavrele împrăștiate pe câmp.

Magie și blesteme, profeții greu de înțeles pentru o copilă de 16 ani și mult sânge vărsat nevinovat. Responsabilitatea a 3 semiții cade pe umerii unei copile crescută într-o bazilică spaniolă, departe de orice contact cu lumea normală.

Vise, capacitatea de a simții aproape pe cineva ce este puțin spus departe și primele trăiri sexuale sunt alte experiențe debusolante pentru copila Ella transformată în prințesa creatoare JahElla.

Luptele duse între semiții, situațiile ce par imposibile și sfârşitul ce lasă lejer loc de un volumul 2 le veți afla de veți citi cele 350 de pagini din cartea Khthelyon, Oameni și Demon‪i‬ de Al Konda.

Autorul lucrează din greu la alte cărți ce încă le ține secrete. Să fie oare și continuarea de la Khthelyon, Oameni și Demoni?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!