Prietenie la pachet-mic curs pentru reprezentanții Avon

Astăzi am învăţat 3 lucruri noi: neuroplasticitate, salutul cotului, business pajamas. Le voi lua pe rând la explicat în acest articol, nu înainte de a menţiona faptul că le-am auzit în cadrul unui curs pentru reprezentanţi Avon.

#staucasaViaţa în autoizolare capătă alte valori. Primeşti în rutina zilnică alte activităţi ce în mod normal poate nu le-ai fi făcut. Înainte de apariţia acestui virus pentru mine timpul părea mai mare, mai ales pentru că duceam copiii la creşă sau grădiniţă. Acum… parcă mi-a intrat timpul în sac. Am anumite activităţi ce trebuie să le fac obligatoriu zilnic. Apoi am activităţile cu copiii primite pe whatsapp de la educatoare. Ce rămâne între aceste obligaţii… se umple cu puţin din orice alt ceva.

De exemplu:

La ora 11 am pus copiilor la tv piesa de teatru transmisă Live de către Teatrul Ion Creangă pe pagina lor de Facebook. În bucătărie m-am dus cu un alt laptop cam ramolit ca să urmăresc Cursul “Prietenie la pachet”.

Curs in bucatarie

Mergea maşina de făcut pâine şi cuptorul cu microunde. Auzeam destul de tare şi piesa de teatru a copiilor şi serialul turcesc al mamei. Cu toate acestea mi-am luat o mică agendă şi un pix şi am încercat să fac abstracţie de sunetele de fundal. Şi bine am făcut. Am învăţat ceva nou, mi-am reamintit noţiuni şi reguli. Însă cel mai important am făcut ceva pentru mine, chiar dacă era vorba de ascultarea unei prezentări.

Spre ruşinea mea, nu am reţinut numele persoanei ce ţinea prezentarea. Însă, mi-a captat atenţia de la pronunţarea cuvântului “neuroplasticitate”. Am căutat acum explicaţia lui şi am găsit aşa:

“Capacitatea creierului de a se adapta și reorganiza permanent sub efectul stimulilor din mediu. Este ceea ce oamenii de știință numesc plasticitatea creierului.” Sursa romedic.ro

Acest termen este ceea ce devenim noi acum, pe perioada acestei autoizolări. Continuarea acestui articol va fi despre ce transmite Avon prin “profesorii” de reprezentanţi şi de lideri. Specific că am urmărit un curs destinat reprezentanţilor, deci nu exclus liderilor.

“Prietenie la pachet” este conceptul de îngrijire a întregului corp, atât pe partea de estetic, cât şi pe partea de digestie.

sa am grija de corpul meu

set digestiv
Fiecare parte a corpului abordată a fost pe principiul “precizez că...”.

De exemplu părul.

Marea majoritate a reprezentantelor au părul mediu sau lung. Nu vorbim acum de structură, densitate sau culoare. Părul desfăcut în casă este un impediment. Poate cădea prin mâncare, chiuvetă, îl rupe bebe cel mic sau îl prinzi în balamale la şifonier când cauţi rezerva aceea de ciocolată în fundul şifonierului. În consecinţă apelezi la clame, elastice şi artificii de a ţine părut adunat. Dar, asta nu înseamnă că este şi protejat. Praful după măturat, aburul de la mâncărurile făcute mai des, sebumul obişnuit al părului încă afectează firul. În consecinţă se recomandă folosirea produselor complementare ce hrănesc structura. Nu este musai să ai toată gama în casă, dar şampon, mască, balsam, ulei, ser, spray sunt produse ce le-ai folosit şi înainte de restricţie, deci de ce ai înceta să le foloseşti acum?

trio prieteni

Pentru a trece mai bine prin tensiunea rezultată de atâtea veşti neplăcute ni se recomandă şi masajul. Varietatea cremelor de corp, loţiunilor sau unturilor de corp de la Avon nu mai este o noutate. Tu pur şi simplu îţi alegi acel produs cu care rezonezi şi apoi îţi pui partenerul să îţi facă un masaj energic. Endorfina rezultată după acest masaj îţi va anima ziua sau îţi va face somnul mai liniştit. Cine ştie, poate visezi ritmuri orientale sau nordice. Îți propun și acest set complex.

set 15 produse

Ca un fapt divers, spălarea mâinilor mai des decât în mod normal poate duce la o sensibilizarea a pielii. Acest lucru se datorează şi folosirii apei calde în exces. Dermatologii recomandă apa călâie său rece, pentru a nu elimina de fiecare dată sebumul natural al pielii.

Ca o adaptare la perioada pandemiei a apărut şi “Salutul cotului”. Având în vedere faptul că atingerile sunt interzise dar nevoia de socializare este mare, cineva, nu ştiu cine, a propus atingerea cotului, mai ales pentru că este zonă acoperită de haine. Asta şi în ideea ca hainele le poţi îndepărta destul de uşor şi apoi de curăţat şi igienizat după plac.

Ultimul termen învăţat astăzi este “business pajamas”. Poate fi asemuit cu starea de hygge, dar şi cu lenea. Însă îţi poţi face o rutină care să permită purtarea pijamalelor o anumită perioadă de timp după ce te-ai trezit.

incepe-ti rutina

Poate fi vorba de ritualul de îngrijire a tenului, pieptănarea şi aranjarea părului, zbenguirea pe 1-2 melodii energice până ajungi să îţi faci cafeaua de dimineaţă. Personal mai am o cafea pe la prânz.

Toate acestea pot da o stare de bine chiar şi în pijamale. Însă, noutatea este cea care ne menţine neuroplasticitatea activă. Deci scapă de “business pajamas”, da-ţi un fâs de parfum şi o tuşă de ruj şi treci la conversat cu prietenele şi cu clientele despre produsele şi seturile de produse Avon din campania actuală.

Îţi las mai jos câteva dintre variantele gândite de către managementul Avon România, dar şi de către colege Lideri din ţară.

set salonul meu
set pentru amandoi
91199230_3388241014526239_7396583585278328832_o
90813600_3386289371388070_2501799036667822080_o
90914590_3386289374721403_3868548086561243136_o

Înainte de ,,la revedere,, vă spun iar

aveti grija de voi

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: