anvelope vara

Preferi anvelope All season sau anvelope de sezon?

anvelope de vara2                                                    P-un picior de stradă
Printr-o baltă uzată,
Iaca trec la vale
Vreo 13 raţe.
Una-i mai înaltă,
Alta-i mai şireată.
12 merg prin apă,
Una zbuară-n dată.

Eu mă uit mirată
Cum să trec de baltă.
Maşina mi-i cam pe pană
Dar şi fără roţi de vară…

Pe principiul “Vine ploaia, bine-mi pare” dar eu nu am anvelope conforme cu anotimpul, cam aşa îmi petrec timpul pe primăploaia asta. Ba plouă, ba nu plouă, ba înnorat, ba coadă la vulcanizare.
Ştiu că sunt cam lentă la capitolul schimbat pantofii de iarnă ai maşinii… dar cine ştie când vine o zăpadă şi sunt în ilegalitate.

Fiind acum serioasă, vă spun că vremea după o anumită dată calendaristică nu mai dă nicio pătură de zăpadă. Mai sigur este după mijlocul lunii mai. Deci ar cam fi cazul să îmi schimb şi eu planoarele sau velele la maşină şi să trec pe ceva mai de şenile. Mai aderente la străzile acestea inundate de sfânta apă ce spală păcatele bucureştenilor. Mulţi vor să fie cât mai protejaţi de acvaplanarea roţilor şi caută acum acele anvelope speciale pentru tipul acesta de sezon.

Cred că ar trebui creată o categorie aparte pentru sezonul ploios. Deşi unii spun că anvelopele All season sunt potrivite şi pentru vară şi pentru iarnă, pentru sezonul ploios sunt puţin problematice pentru că ele au caracteristici atât de la anvelopele de iarnă cât şi de la cele de vară. Dar, după cum bine ştim, cele de iarnă nu sunt din categoria ce previne fenomenul de acvaplanare.

Anvelopele sunt şi ele în schimbare. De ceva timp nu se mai fabrică cu acele firicele de cauciuc. De ceva timp s-a modificat durata de viaţă şi compoziţia cauciucului.

Ne-am modernizat şi cu anvelopele astea nene!

Hotel de anvelope – în principiu este bun pentru că te ajută la o mai bună organizare a spaţiului tău, mai ales dacă nu prea ai. Dacă ne şi bazăm pe faptul că anvelopele sunt depozitate corect, conform indicaţiilor de la producător, este şi mai bine.

Huse de anvelope – indiferent că sunt din textile sau de tip “fâş”, aceste produse sunt bune când ai un garaj plin de de toate sau multe păsări prin preajma locului de depozitare.
Sistem Bluetooth pentru monitorizarea presiunii din anvelope, cu senzor intern sau extern, cu încărcare solară sau nu… Sau sistem de monitorizat presiunea şi temperatura anvelopelor sunt numai “câteva” noi chestiute ce mai apar ca auxiliare pe lângă banalele anvelope.

Teoretic dacă nu ai pantofi buni de mers la drum, consumul de combustibil, echilibrul maşinii şi comoditatea la drum lung sunt afectate iar călătoria va fi o experienţă destul de neplăcută. Nu or fi acum acei pantofi cu spumă de memorie, dar tot îi poţi considera un fel de pantofi ortopedici, potriviţi pentru maşina ta şi stilul tău de condus.

Deci tu ţi-ai luat/montat anvelope de vară?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: