Paza bună, trece primejdia mărțișorită

     „Paza bună trece primejdia rea”, acesta este motto-ul după care mă ghidez în viaţă, indiferent că este vorba de facturi, rate sau obligaţii. Uneori o iau cu „obligaţiile” atât de înainte, încât îi disper pe cei din jurul meu. 😀

     Astăzi mi-au ridicat mingia la fileu mămicile din Comunitatea WAHM ce au început să caute mărtişoare pentru creşă, grădiniţă sau şcoală. De când mă ştiu, urăsc „obligaţiile”. Nunţi, botezuri, înmormântări, parastase, „ajută-l tu că nu are cine”, flori, mărtişoare şi cadouri pe la instituţiile statului… dar şi la ăla de are relaţii peste tot.

     Cam deprimant acest început de articol, nu? 🙁   Ei bine, am ales ca în acest text să vorbesc despre mărtişoare. Ştiu că este 23 ianuarie, dar „paza bună…” ştiţi voi 😀 😀  😀

     În ultima vreme am văzut tot mai mult promovat în online variantele hande-made a mărţişoarelor. Ba mai mult, realizatorii lor şi-au făcut pagină de Facebook sau magazin online pentru vânzarea lor. Nimic greşit până aici. Bravo lor! Dacă au făcut această alegere înseamnă că au şi clienţi. Dar celelalte tipuri de mărtişoare unde le pot găsi? Vă rog să nu îmi spuneţi la piaţă, la Unirii, Romană, Obor. Nu se acceptă plată cu cardul şi nu pot ajunge la o oră rezonabilă. Başca, nu ai loc să le examinezi/admiri din cauza bulucului de persoane interesate. Recunosc că din nepăsare nu am căutat pe internet să văd dacă cineva comercializează mărtişoare.

     Anul acesta presimt că va fi diferit. Cu o organizare din ianuarie, nu cred că voi rata o femeie pe care să nu o cadorisesc cu un mărţişor 🙂

     Prin intermediul platformei Blogawords am aflat de existenţa site-ului iMartisoare.ro. Am intrat să văd cu ce „se laudă” magazinul şi am observat că au cu ce să se mândrească. Produse precum brăţări, pandantive, cercei, accesorii, produse din argint şi produse unicat şi-au găsit locul de prezentare.

     Site-ul este construit atât de practic încât este o plăcere să faci cumpărături de pe el. Filtrele cu care îţi personalizezi opţiunile sunt variate, iar produsele rezultate în urma filtrării îţi depăşesc aşteptările.

bratara bufnita

 

Ca şi cromatică, în general predomină culoarea roşie, alături de alb şi negru. Toate produsele sunt încadrate într-un chenar cu motive populare şi au câte două poze de prezentare.

 

 

 

     Poţi să îţi alegi produse după :

 • formă – căutări populare
 • culoare (9 culori alături de negru, gri, alb şi grupul multicolor)
 • ambalaj
 • material.

filtre de cautare
De asemenea, poţi căuta după categorii precum broşe, brăţări, pandantive, argint, cercei, accesorii şi unicat.

În momentul când selectezi un produs, site-ul îţi deschide pagina lui, unde mai găseşti şi recomandări de produse similare.

trifoi si produse recomandatefloare

     Mie mi-au atras atenţia mărţişoarele în formă de ie, pictate manual. Mereu mi-am dorit să port o ie iar acest site îmi oferă ocazia să îmi iau câte vreau, fiecare fiind unică.

martisoare pictate manual

     Echipa iMartisoare pune accent în primul rând pe calitate şi pe diferenţiere, adică unicitate.

     Şi acele mărțișoare broșe realizate din lemn cu desenul reprezentând portul popular îmi sunt drage. Şi de această dată predomină roşul şi negru.

port popular
Am găsit multe reprezentări simbolice ale coşarilor, ghioceilor, potcoavelor şi trifoiului.

reprezentari simbolice

fabricat in romania

 

Ce îmi place mult la acest site este faptul că:

*vinde produse fabricate în România
*produsele au motive populare
*are produse unicat
*are produse din argint.

 

 

 

     Nu cred că vei da greş cu cumpărăturile făcute aici. Cu siguranţă vei avea multe femei fericite în preajma ta.

     Răspândirea stării de fericire şi atmosfera de primăvară este şi scopul colectivului iMartisoare.ro

date de contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Mărţişorul este una dintre cele mai frumoase tradiţii româneşti expusă în foarte multe legende emoţionante. Culorile şnurului de mărţişor simbolizează lupta purtată pentru readucerea Soarelui pe cer. Un obicei mai deosebit se găseşte în Moldova unde mărţişoarele sunt oferite băieţilor.

brose rotunde

Notă explicativă– La descrierea produselor este specificat ca material „metale comune”.  În Nomenclatură, se înţelege prin metale comune: fonta, fierul, oţelul, cuprul, nichelul, aluminiul, plumbul, zincul, staniul, wolframul (tungstenul), molibdenul, tantalul, magneziul, cobaltul, bismutul, cadmiul, titanul, zirconiul, stibiul (antimoniul), manganul, beriliul, cromul, germaniul, vanadiul, galiul, hafniul (celţiul), indiul, niobiul, reniul şi taliul.

Daca ți-a plăcut acest articol, te aștept cu un comentariu sau like.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

23 thoughts on “Paza bună, trece primejdia mărțișorită

 1. Ești bună, frumos!
  Acum, detaliile sunt elocvente și reprezintă chiar ceea ce ar căuta un cumpărător de mărțișoare.
  Fără îndoială că voi alege iMărțișoare și datorită articolului tău.
  Sincer să fiu, mai că m-ai făcut să îmi doresc să fi fost femeie la gândul că m-ai fi cadorisit cu un mărțișor.
  Cu siguranță că echipa iMărțișoare este una emtuziastă și plină de profesioniști cum bine conturezi tu în articol, dar ceea ce mă convinge pe mine înainte de toate este faptul că, cum ai spus,, e o afacere românească.
  Le doresc mult succes că, probabil voi face o comandă de la ei curând.
  Felicitări pentru articol, Georgiana!
  Nu mă așteptam la mai puțin de la tine, ești o profesionistă.

 2. Din pacate si traditia Martisorului se pierde. Ajungand sa se cumpere bijuterii, flori, jucarii de plus… Unde a ramas traditia adevarata a martisorului pe care il prindeam in piept cu un ac cu gamalie si ne intepam degetele pana reuseam sa il prindem?

  1. Cu mare placere. Vezi ca am articole de anul trecut cu mamici ce creaza hande-made martisoare pentru a se intretine.

  1. Multumesc. Acum incepe sa imi para rau ca nu mai am un loc de munca… de unde mai primesc eu anul acesta martisoare? 🙁

 3. Cel mai bine este sa te pregatesti din timp pentru astfel de ocazii. Nici mie nu imi place sa alerg in ultimul moment dupa cadouri, atentii, martisoare etc. Si… apropo! Multumesc pentru explicatia de la sfarsit! Eu nu chiar nu stiam la ce se refera expresia materiale comune. Simt ca mi-am imbogatit cultura generala dupa ce ti-am citit articolul!

  1. Multumesc. Si eu am ce invata de la tine. Simt ca esti un copil minune al bloggingului ce isi ia apripi cu turboreactor.

 4. Uite ca m-ai facut sa ma gandesc deja la martisoare. Imi plac tare mult martisoarele cu modele traditionale si abia astept sa le port. Am vazut cateva faine pe site, mersi de recomandare!

  1. Multumesc 🙂
   Te invit sa citesti si articolele de anul trecut cu mamici ce creaza hande made martisoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Uite ce poți face cu fier beton românesc

lun ian. 28 , 2019
      Când spui fier beton, te gândeşti la construcţii. Îţi vin în minte etrieri, plasă de Buzău, stâlpi, grinzi şi fundaţii dacă eşti bărbat. Dacă eşti femeie… sigur nu îţi stă mintea în loc şi te gândeşti la o utilizare mai abstractă. Propun să le luăm pe rând […]
%d blogeri au apreciat: