Păturici pentru bebeluşi şi copii mici

Frigul din această dimineaţă m-a făcut să mă gândesc la păturicile copiilor cu care se învelesc, dar şi la cele de bebeluşi cu care încă se drăgănesc tare la culcare sau când se lovesc.

Aceste păturici de drăgnit le-am primit eu imediat ce am născut. Încă eram în spital când a venit soţul cu un pachet mare şi foşnitor. Văzusem aceste păturici într-un magazin cu puţin timp înainte de ultima internare înainte de naştere. Mi-au plăcut ca şi pufoșenie, gluga cu aspect de căţeluş dar şi culoarea de un bleu deschis.

Deşi copiii le-au primit din momentul când au ajuns acasă, după spălarea şi dezinfectarea în prealabil, au început să se ataşeze de ele în perioada când le dădeau dinţişorii. Au molfăit fiecare centimetru de păturică în defavoarea suzetei sau a altor jucării de dentiţie. Chiar şi acum la 4 ani şi jumătate Denis încă molfăie un colţ de păturică la culcare.

Tocmai pentru că este un obiect de care copiii se pot ataşa iremediabil vă propun că facem o selecţie bună a produselor. Site-ul pui mic.ro are chiar o categorie dedicată paturicilor pentru copii.

Am selectat două feluri de păturici: model tricotat şi model pufos. Ambele merg pentru învelit iar senzorial cea pufoasă va fi mai apreciată după 4-5 lunite.

Secţia mea este în varianta de fete şi varianta pentru băieţi. Deşi, nu cred că îi deranjează sau afectează pe copilaşii vreo culoare anume. Ba mai mult, diversitatea va ajuta la mobilizarea lor spre cunoaştere, curiozitate.

Prima păturică este model tricotat din bumbac şi bambus în proporţie de 50%.

Are proprietăţi termoregulatoare, ceea ce înseamnă că absoarbe și eliberează căldura corpului. Păturica are şi proprietate anti-alergice. Culoarea mentă este relaxantă atât pentru copil cât şi pentru adultul ce are grijă de el. Dimensiunea paturicii este de 80*100 cm.

Păturică roz din bumbac 100%

Acest model de păturică tricotată este inspirat din stilul scandinav. Se poate folosi primăvara şi toamna, atât acasă, cât şi în deplasări.

Păturica este realizată în Polonia. Se recomandă spălarea manuală, fără aportul substanţelor de curăţare chimică. Dimensiune 80*100 cm.

Păturică din pluş bej

Această păturică moale păstrează microclimatul pielii copilului. Pufosenia ei o va face atrăgătoare pentru zona feţei.

Copilul o poate ţine aproape de față sau chiar să o bage în guriţă. Oricum acesta este singurul mod de a analiza mai bine obiectul ce îl ţine în mână. Dimensiunea păturicii este de 100*80 cm. Se poate spăla la maşina automată la o temperatură de 40 de grade.

Păturică din pluş albă

Ca şi păturica bej, şi păturica albă are aceleaşi proprietăţi şi dimensiuni. Poate fi diferit modelul imprimeului reliefat subtil. Ţara de fabricaţie este Polonia.


Deşi am arătat 4 păturici, modelele erau în realitate 3 căci cele din pluş sunt identice la informaţii. Însă, pe pagina pui mic.ro găsiţi alte modele şi alte obiecte şi produse ce vă pot fi de un mare folos sau ocupaţie pentru cei mici.

Vă doresc zile pufoase şi călduroase.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Când cumperi piese auto, cauți și filtre?

mar dec. 8 , 2020
Salutare, Astăzi scriu un articol cu iz de nostalgie. Tema aleasă este despre piesele de maşini. Mai precis “filtrele”. Îmi aduce aminte de perioada când am lucrat la un services auto în zona Plevnei. Să spunem că partea frumoasă erau clienţii şi şoferii de la firmele de aprovizionare. Sau voi […]
%d blogeri au apreciat: