Când apare o nuntă în peisaj, creierul unei femei o ia razna. Începe şi face simulări imaginare de ţinute pentru ea, pentru soţ şi pentru copii. Şi sare ca arsă, pentru că ai ei odoraşi nu au cămăşi şi pantalonaşi la dungă. Nu au pantofi noi şi băscuţă asortată. Şi unde mai pui faptul că timpul zboară mult prea repede printre pamperşi, biberoane şi un sac jumate de jucării aşezate strategic fix în calea sa, indiferent în ce direcţia ar vrea să meargă prin casă.
Dragă femeie, te rog frumos să iei o pauză de 5 minute!
Ştiu că nu ai timp. Ştiu că eşti obosită şi randamentul tău este undeva spre limita sesizabilului, dar crede-mă că ai o soluţie. Poţi să ai o ţinută deosebită atât tu, cât şi familia ta, purtând un mic accesoriu personalizat. Şi nu, nu trebuie să pleci de acasă pentru a face probe. Pe undele www-ului o puteţi găsi pe Ioana, cea care face minuni colorare şi impresionante.
Nu o cunoaşteţi pe Ioana? Atunci vă invit să citiţi următorul interviu, ce este şi o vizită în miniatelierul ei de accesorii personalizate.
– Bună Ioana, te rog să te prezinţi.
– Bună! Numele meu este Ioana Fodor. Am 35 de ani. Sunt căsătorită şi am doi copii, o fetiţă de 10 ani şi un băiat de 7 ani.
– Deci eşti o mami de doi. Înseamnă că şi tu cunoşti sentimentul de haine nepotrivite pentru o nuntă. Cum reuşeşti să aplanezi situaţia?
– Cu câte un papion personalizat pentru fiecare.
– De ce papion?!
– Papioanele mi se par foarte potrivite, atât pentru copii cât şi pentru părinţi. Dau o notă de eleganţă şi rafinament oricărei ţinute.
– Ce materiale foloseşti pentru realizarea lor?
– Pentru realizarea papioanelor folosesc saten de mătase, ţesătură de bumbac, georgette de mătase. Aceste tipuri de materiale se aranjează frumos şi au ţinută.
-Cum ai ajuns în această etapă a muncii tale?
– Până acum 6-7 ani am lucrat în vânzări, dar mi-am dat seama că iubesc partea de creaţie şi am hotărât să mă îndrept spre aceasta. De când eram mică îmi plăcea domeniul. Mama lucrând în croitorie, am avut şansa să ”fur meserie de la ea” şi să îndrăgesc materialele. Pasiunea pentru hande-made a fost şi va fi întotdeauna o parte din mine. Am încercat mai multe tipuri de produse până ce mi-am dat seama că accesoriile (papioane, broşe, cercei, coliere, gentuţe) sunt produsele pe care le fac şi le iubesc cel mai mult. Din acest motiv, am ales să fac şi studii în domeniu. Sunt designer vestimentar şi am ales acest drum pentru a îmbunătăţii cunoştinţele şi tehnica de creaţie.
– Unui designer îi şade bine într-un atelier. Tu ai unul?
– Momentan fiind la început, nu am un atelier, lucrez de acasă. Într-o cameră mi-am făcut un mic spaţiu. Deoarece am doi copii, în fiecare zi trebuie să fiu atentă ca materialele şi accesoriile cu care lucrez să fie puse la locul lor, să nu existe incidente. Îmi este greu să tot adun, dar într-o zi sunt sigură că voi avea atelierul meu, un spaţiu doar pentru mine.
– Ai sprijinul familiei?
– Soţul meu mă susţine, mă încurajează tot timpul şi are încredere în mine. Anul trecut prin toamnă, am aflat că este posibil să se închidă firma la care lucram. Simţeam cum ”cade cerul pe mine”, deoarece iubeam acel job şi simţeam că suntem o familie acolo. Soţul a fost cel care m-a încurajat să lucrez pe cont propriu şi mă bucur enorm că am luat această decizie. În felul acesta, mă pot ocupa de copii şi totodată fac ceea ce-mi place.
– Cum se împacă munca de acasă cu copiii?
– Deşi este greu să lucrezi acasă cu doi copii, pot spune că am copii înţelegători şi la nevoie mă lasă să lucrez.
– În acest caz, eşti o mămică fericită, dar bănuiesc că nu poţi profita de prea multe ori de înţelegerea lor. Te mai ajută cineva în activitatea ta?
– Eu singură îmi fac produsele, pozele, descrierile, postările de pe pagină, conversaţiile cu clienţii şi expedierea coletelor.
– Se pare că eşti multifuncţională. Reuşeşti să mulţumeşti toţi clienţii?
– Ca în orice domeniu de vânzări, am clienţi cu diferite caractere. În general încerc să mă pliez cât mai bine la cerinţele clientului şi sunt mulţumiţi de rezultat. Există şi mici excepţii. Foarte rar se întâmplă să nu pot să-i ofer clientului ceea ce doreşte, dar nu o iau ca pe ceva rău. Din contră, încerc să diversific mai mult gama de produse.
– Ce alte produse mai realizezi pe lângă papioane?
– În general fac papioane şi accesorii pentru întreaga familie. În portofoliul meu se găsesc cravate pentru copii, cercei, coliere, broşe şi gentuţe.
– Unde te poate găsii viitorul client?
-Pe pagina de Fb, unde vă aştept cu drag.
– Îţi mulţumesc Ioana pentru timpul acordat şi îţi urăm mult succes cu papionăria ta.
Din pozele cu produse realizate de Ioana, am ales câteva şi pentru voi. Noi avem un set ca cel din imagine. Vouă care vă plac?
Acest interviu face parte din seria de promovare a mămicilor WAHM România.
WAHM România este o inițiativă socială menită să vină în sprijinul mamelor active și conștiente de importanța lor vitală în cadrul familiei. S-a putut numi o comunitate încă din primele zile de la lansarea ideii, datorită sutelor de persoane care au aderat cu entuziasm la pagina Facebook dedicată curentului” work at home moms” în țara noastră.
Ulterior, proiectul s-a cristalizat în înființarea Asociației Work At Home Moms.
WAHM România este un ONG care ajută printre altele şi mamele singure, oferind consiliere mamelor din segmentul vulnerabil.
Dacă doriți să sprijiniți asociaţia, puteţi să lăsaţi un mesaj la acest articol.
[…] cine nu ştie cine este Ioana, vă invit să vedeţi aici interviul cu ea, luat în august […]