Mutarea blogului pe domeniu, marea mea provocare

     Când am creat primul blog, am crezut că am tot tupeul din lume. Doream să schimb percepţia bărbaţilor faţă de sex şi atitudinea lor faţă de femei.

Curaj de blogger
-1-

La început, până să încep să prind curaj, postam poze romantice, apoi recenzii de carte. După eşuarea lamentabilă a unei relaţii de lungă durată am început să scriu cu adevărat pe acel blog.

articol nou
-2-

     Apoi am vrut să fac şi bani cu el. Când nu îţi spune nimeni cum… este şi mai greu.

Prima mea mare provocare a fost să particip la competiţia SuperBlog

     Mă înscrisesem cu gânduri curate, dar cu blogul prea explicit. Cu toate acestea, am primit recomandarea de a crea alt blog de la zero, pe care să îl înscriu în concurs.

Şoc şi groază, asta am simţit

cuvinte folosite
-3-

Aveam două zile la dispoziţie să fac ceea ce făcusem în câteva luni cu primul blog. Până la urmă, am făcut şi acest pas. Îmi doream să câştig şi eu bani şi premii la acel mega concurs.

blogger de meseri
-4-

A urmat un an în care mi-am dat seama că nu ştiu nimic despre blogging, dar vedeam cum alţi bloggeri primeau premii pentru articolele scrise numai prin “simplul” fapt că au trecut blogul pe domeniu.

În secunda doi, am vrut şi eu. Am crezut că este o jucărie mai atractivă vizual, numai prin faptul că are numele terminat cu. ceva .

 

Am făcut şi acest pas

     Am trecut la numeblog.com, dar banii pentru mutare au fost făcuţi ironic, pe celălalt blog, cel mult prea explicit numeblog.wordpress.com

Aceasta a fost cea mai mare provocare a mea ca blogger şi încă mai este

     Am simţit-o precum majoratul american, când ai tăi îţi fac o petrecere monstru, te îmbătă bine, apoi îţi dau drumul în lume, plin de curaj. Vă daţi seama că imediat m-am dezumflat.

*Eram acum un blog micuţ şi vulnerabil.
*Eram neindexat, cu abonaţii şi like-urile pierdute la transfer.
*Cu 0,1314… pi er pătrat cunoştinţe tehnice.

Cu toate acestea, eram precum un englez în “Noua Lume”.

+Aveam noua proprietate, ce era destul de generoasă şi cu promisiuni de articole fertile, aducătoare de noi cititori.
+Aveam ceva practică în “vechiul” blog, dar acolo aveam ocrotirea “Reginei Mamă” WordPress.com.
+Acum, “indieni” cu cai “troieni” găseşti la tot pasul.

Temele, nu mai erau cele pe care le ştiam eu, primite de la profesori, ci erau “teme” de aspect.

teme de aspect
-5-

 

     Dacă la “mama acasă” aveam gard şi o grădină mare în care încăpeam toţi copiii ei, acum m-am văzut nevoită să apelez la zei şi acronime:

WP Cerber Security, Antispam & Malware Scan”, şi nu cel din legende, “Sucuri Security – Auditing, Malware Scanner and Hardening” şi nu băutură răcoritoare, alături de “WP Content Copy Protection & No Right Click” îmi sunt paznicii blogului.

Apoi aveam nevoie de ţărănime, aşa că am apelat la “Cloudflare”, “Constructor pagină de SiteOrigin”, “Importer WordPress”, “WP Super Cache”.

Fiind terenul mare, alţi proprietari de bloguri pe domeniu mi-au recomandat câţiva administratori şi critici precum “Google Analytics for WordPress by MonsterInsights”, “Jetpack de WordPress.com” şi ”Yoast SEO”.

Da, ştiu că toate acestea poartă numele de MODULE, dar este tarlaua mea şi scriu cum vreau pe ea 😀
Şi acum continuarea după această mică pauză explicative 🙂

 Toate acestea încă mai sunt o provocare

     Cu greu reuşesc să plec de pe “moşie” pentru a ajunge la un congres pentru aprofundarea cunoştinţelor despre blogging. Mi s-au încins sinapsele când am încercat să învăţ SEO şi mi s-au blocat 200 de neuroni la subcapitolul “H-uri”. Momentan numai 3 s-au descurcat din motiv de nepotrivire de caracter.

“Piese”        \

                       \
“Unelte”           \    şi alte englezisme din “Patria mamă” încă le mai folosesc şi peterenul                                            /     nostru din “Lumea Noua” a lui .com .

                       /
“Tool-uri”   /

     Mai nou, la congresele extraordinare ale bloggerilor ni s-a spus să folosim:

 • pepiniere de articole (multe drafturi)
 • seminţe modificate genetic (teme de interes în alte colţuri ale lumii şi adaptate ţării sau comunităţii din care fac parte)
 • vizitele pe la case mai mari, unde să îţi laşi link-ul de domiciliu după terminarea vizitei.

  După ce a trecut primul an ca proprietăreasă (vorba bunicului meu), am început să culeg prima recoltă de bănuţi. Deşi jenantă, câteva luni am mers aşa, bucuroasă de ideea de a primii. Curând mi-am dat seama că sume de 15 lei, 25 de lei, 30 de lei sau 100 de lei sunt la fel de jenante precum colierele de alăptare (deşi eu nu am alăptat) sau produsele pe bază de uleiuri.

  Ar fi trebuit să treacă mult prea multe recolte jenante şi poştaşi încărcaţi cu nimicuri ce primesc la schimb articole muncite şi câte două sau trei zile. Aş fi consumat mult curent, nervi şi internet de nu ar fi fost acele congrese ce uneori par a fi desprinse dintr-un viitor mult prea îndepărtat, dar posibil.

  Dovezi de reuşită vedem zilnic la vecinii de blog sau la asociaţiile ce se mândresc cu ale lor soiuri alese de articole şi advertoriale.

  Ba mai mult, în anul 2018 am avut şi primul meu contract pe drepturi de autor. S-a dovedit că am avut un entuziasm mai mare decât rezultatele aşteptate de mine, dar posibil şi de către agenţie. Deşi mereu mi se vorbea frumos, cred că au simţit şi ei dezamăgirea, dar au păstrat politeţea în adresare.

  Acum, după câteva congrese la care am participat, după nenumărate conversaţii cu alţi “boieri” de bloguri mari sau “monştrii” consacraţi, am reuşit să înţeleg că un preţ prea mic pentru marfa mea sau trocuri inechitabile nu mă ajută să îmi ţin pământul bine lucrat şi mereu însămânţat.

  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

  Deşi încă nu ştiu să îmi calculez preţul per produs, acum ştiu să refuz acele oferte ce nu se apropie de aşteptările mele.

                                                                             ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

  Pe 15 februarie fac 2 ani de când blogul meu este pe domeniu, dar cu toate acestea încă mă simt un student ce tânjeşte la un intership. Am nevoie de îndrumare iar cei ce o pot face te ignoră de cele mai multe ori dacă nu ai cel puţin câteva mii de vizitatori unici pe lună. Ba mai mult, ni s-a spus la congrese ca brandurile caută branduri, nume cunoscute sau comunitate formată, chiar dacă acel “X” nu se potriveşte cu produsul ci numai cu lumina reflectoarelor.

  O agenţie ce îşi propune să ajute bloggerii este Oblyo.ro. Aceasta este mai mult decât o “Agenţie SEO” pentru că îşi propune să ajute bloggerii să cunoască mai bine mediul de afaceri din România.
  oblyo.ro

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣

“Suntem vocea clienților noștri – construim experiențe digitale de brand pentru consumatori și identificăm cele mai eficiente canale de comunicare cu aceștia.”

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣

    oferta pentru bloggeri

 

 

Pe de altă parte, prin “Campanii pentru bloggeri” Oblyo.ro ajută companiile să beneficieze de creşterea vizibilităţii brandului şi a poziţiei în motoarele de căutare. Prin serviciile de optimizare SEO, Oblyo.ro ajută atât bloggerii cât şi companiile.
Ştiaţi că 75% din optimizarea SEO are loc în afara site-ului şi numai 25% în site? Atragerea de link-uri şi crearea de content relevant având ca bază căutările oamenilor este ceea ce face o agenţie pentru clienţii săi, indiferent că sunt bloggeri sau companii.

 

 

 

 

     Cu alte cuvinte, STRATEGIE, OPTIMIZARE, IMPLEMENTARE, RAPORTARE şi PERSONALIZARE sunt cărările bine bătătorite pe care merge acest maistru în arta promovării produselor din pământurile companiilor sau ale bloggerilor.

servicii oblyo.ro
Pe scurt, o agenţie poate să fie un fel de şcoală superioară personalizată, unde TU, blogger sau companie eşti singurul elev din clasă.

strategii oblyo
Sursa foto 1-5 pixabay.com

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

28 de comentarii

 1. Roxana Negut spune:

  Mult succes in continuare!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Mulțumesc mult 😊🤗

 2. daca te intereseaza partea de editare foto, am doua tutoriale pe blogul meu 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   multumesc, cand am putin timp intru sa vad
   eu am gasit ceva pentru colaje 🙂
   facem schimb? 😛

 3. Samy Danila spune:

  Mult succes si la cati mai multi cititori ! 😉

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂

 4. 🙂 bafta

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc <3

 5. Salut, sunt George si sunt administratorul site-ului Comunitatea WordPress. Tocmai ieri am terminat de scris dupa 7 zile un articol despre cum sa-ti maresti traficul pe blog. Are peste 4900 de cuvinte si contine 27 de sfaturi dovedite. Eu le-am probat pe toate de-a lungul timpului si functioneaza. Cand ai timp, poti sa-l citesti aici. https://comunitateawordpress.club/trafic-site-27-sfaturi-dovedite/
  Si daca ai intrebari nu ezita si pune-le, plus ca gasesti multe chestii interesante in comunitatea wordpress.
  Bafta, Geo !

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Buna George,
   Am vazut ieri postarea ta, dar nu am apucat sa citesc. Pana la finalul zilei promit 🙂 . Multumesc pentru ajutorul oferit. 😛

   1. Geo spune:

    Cu placere ! Nu e graba… 😀

    1. Ordine sau dezordine spune:

     Multumesc

 6. Foarte utila postare, mult succes în toate!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂

 7. Felicitari si mult succes! <3

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 8. Super articol ai scris! Are toate ingredientele ca sa ma determine sa-l citesc cap-coada. Deobicei o fac asa… mai in diagonala… nu din lipsa de consideratie fata de autor, ci pur si simplu di lipsa de timp. Tu, astazi, ai reusit sa ma determini sa aman putin urgentele, pentru a citi cuvant cu cuvant. Si… un sfat de la cineva trecut prin multe in viata de blogger… nu te lasa impresionata de nici un potential client. Ei sunt cei care au nevoie de tine si de talentul tau! Mult succes iti doresc in continuare, Georgiana!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc mult. Este printre cele mai lungi comentarii primite. Va doresc o seara buna 🙂

 9. Mult succes în continuare!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 10. tu vrei sa-mi dai dureri de cap? am deja de la sfarsitul lui decembrie de cand am hotarat ca a venit vremea sa trec si eu dupa 9 ani pe domeniu! te rog nu ma speria!!!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Este ca trecerea de la liceu la facultate. Te astept sa ne dam licenta impreuna?

 11. Anca spune:

  Sa stii ca eu nu am simtit asa mare diferenta decand sunt pe domeniu propriu, doar ca pot participa la campanii care au aceasta regula.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Eu mai am si pitici pe creieri legat de tehnic.

 12. Stiu ce spui! Dupa 6 luni de WordPress m-am mutat pe domeniul meu si m-am lovit de o gramada de lucruri noi. Nici acum, dupa aproape doi ani, nu imi sunt foarte clare unele notiuni, dar incerc sa invat cate ceva nou in fiecare zi.

  Pasiune, dedicare si timp exista!

  Iti urez mult succes cu blogul tau! La cat mai multe realizari!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   SI eu tot 2 ani am de cat sunt pe domeniu… dar ma lovesc crunt de piese, module, theme si alte cele.

 13. E un pas mare, succes în continuare!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Mulțumesc 😊

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: