Moda masculină – de la prea puţin la prea mult

Când a făcut Dumnezeu oamenii, nu existau haine. Mai “pe la prânz” au folosit o frunză, iar “pe seară” o piele de animal. După “ceva vreme” aveau şosete, indispensabili şi joben. Cultura în lume era destul de diversificată şi nimeni nu făcea haz de turbanul turcului, de fusta irlandezului sau de ia românului.

Aspecte de bti
sursa-pixabay.com


În era tehnologiei am trecut de la prea puţine haine dar practice la prea multe şi inutile

Să fi bărbat în era 21 înseamnă să fi client fidel al magazinelor de haine şi accesorii. Tendinţele în moda masculină trec lejer graniţa către cea feminină şi “împrumută” cu neruşinare salopetele, tocurile, hainele prea mulate, decoltate şi rozul. Da frate, cum să merg pe stradă alături de un bărbat îmbrăcat în salopetă până la genunchi, cu tricou mult prea decoltat şi cu botine de damă în picioare şi cu tocuri mai mare decât ale mele?!
botine de dama answear

Gusturile nu se discută, dar moda DA

Faptul că bărbaţii au început să aibe gusturi discutabile în privinţa modei este şi din cauza sau chiar datorită libertăţii marilor case de modă de a face experimente sociale. Pornind chiar avalanşe de trenduri, marile branduri se alătură în acest tren până la următoarea staţie-sezon când își analizează efectele pe clienţii fideli. Şi rezultatele nu întârzie să apară în presă, la gale şi evenimente glamour.

definitie glamour
Sursa- wikipedia

Însă, ceea ce mă enervează și mai tare este faptul că aceşti bărbaţi sunt promovaţi de mass-media şi chiar premiaţi la gale precum Digital Divas 2019.

barbati premiati la gale
sursa- YouTube si arhiva foto Digital Divas 2019

Şi uite aşa bărbaţii ajung nişte divi şi începi să dai peste ai efectiv când te duci pe la târguri de produse cosmetice precum cel ce a avut loc în perioada 26-29 septembrie la ROMEXPO.

Personal rezonez mai bine cu fuziunea dintre stilul casual şi denim sau casual şi elegant.

Nu cred că aş face faţă la o poveste precum cea ce urmează:

geanta pusa in cap de barbat
sursa-pixabay.com + text

Această feminizare a modei masculine nu face decât să ne scadă respectul faţă de bărbaţii şi imberbii ce adoptă stilul.

Personal încă apreciez ţinutele ce includ jeanşi de bărbaţi, purtaţi de bărbași. Branduri precum Medicine, Tommy Hilfiger sau G-Star Raw le consider potrivite pentru toate anotimpurile şi pentru aproape toate tipurile de evenimente.

jeansi barbati an
Cum sunt şi o fire romantico-friguroasă, ador ieşirile de seară ce se lasă cu împrumutatul paltonului de bărbat. Căldura dată de materialul specific vremii reci se completează cu gestul calm şi hotărât al posesorului.

paltoane de barbati answear
Deşi tendinţele modei masculine din toamnă-iarnă 2019-2010 sunt tot bazate pe tricot, pufere, piele şi influenţe alpine, eu nu rezonez cu ele. Un pulover de tricot supra dimensionat ce tinde către genunchi deja nu mai este practic.

Singura tendinţă din noul sezon cu care am afinitate este “Bărbatul în negru”. Look-ul clasic de birou sau ţinutele tip office îmi par singurele care mai sunt demne de respect pe lângă stilul casual.

barbati
sursa- pixabay.com

Restul… parcă este de poveste din categoria “Aşa nu!!!”

Branduri ce au paltoane de bărbași în dulcele stil clasic sunt Mango Man, Joop! și Selected. Pe toate acestea dar şi multe altele le găsiţi pe Answear.ro, magazinul online ce îţi dă voie să păstrezi numai ce ţi se potriveşte. Mărci cunoscute, foarte populare, mărci sport, mărci de jeans sau mărci medium-hig te pot ajuta să îţi completezi garderoba cu produse stilate ce se integrează perfect oricărui stil. Indiferent ce ai lua, nu poţi să cazi în patima kitsch-ului decât dacă o faci conştient.

Am ajuns la concluzia că un bărbat care se îmbracă cu haine în linii drepte, fără prea multe accesorii colorate şi sclipitoare are o mare încredere în el. Îşi ştie valoarea şi nu trebuie să completeze pe îşi şi colo cu un volănaş, un tricou mulat sau o geantă de damă supradimensionată. Nu va avea nevoie de tocuri când ştie că eu sunt minionă şi nici de adidaşi roz când eu pot unii crem.

genti dama answear

De mai există un bărbat cu mai puţine trenduri în cap dar cu bun gust şi rafinament dar care nu ştie de Answear Club, îi spun eu că primești înapoi 10% din valoarea produselor comandate sub formă de puncte.

Notă personală: Acest text îmi stătea pe vârful degetelor de aproximativ jumătate de an. Participarea la Digital Divas m-a bucurat şi oripilat în egală măsură. Consider că este necesar de implementat o programă naţională de stil vestimentar împreună cu ceva lecţii de educaţie sexuală.

Acest articol a fost scris pentru prima probă SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Moda masculină – de la prea puţin la prea mult […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!