Mix de orez

    Nu sunt o bucătăreasă deosebită, dar sunt tare curioasă. Îmi recomandase pediatra copiilor să  cumpăr orez brun să îl pape cu lăptic. Zis şi făcut. Am căutat pe Cora Drive „orez”. Am primit variante de orez alb, cu bob rotund, lung, spart, pre fiert, brun şi MIX 3 sortimente de orez. Am pus în „coşul de cumpărături” orezul brun şi mix ul. Abia aseară am avut puţin timp să încerc o reţetă cu selecţia de orez.

Nu îmi place să complic lucrurile şi am ales calea cea mai simplă. Pilaful meu preferat. Eu pun legumele puţin la călit pe aragaz, apoi orezul, peste care pun 3-4 căni de apă, condimente şi apoi le pun la cuptor. Ca legume prefer mereu ardeiul gras, o ceapă şi un morcov. Uneori pun mărar, piper sau caşcaval tăiat mărunt înainte de servire.

Ardeam de nerăbdare să se facă acest mix interesant. Abia oprisem focul la cuptor că am şi luat o lingură sănătoasă de lemn plină cu noul tip de pilaf. Logic că m-am opărit, dar am fost surprinsă de textura boabelor. Dacă aş fi degustat legată la ochi, nu aş fi recunoscut orezul. Amestecul de orez roşu şi orez sălbatic, transforma banalul pilaf într-o experienţă culinară interesantă. Mai are rost să spun că am mâncat de 3 ori din el până să mă culc?: D
Încercaţi şi voi. Poate nu faceţi pilaf, dar încercaţi mix ul de 3 tipuri de orez.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] o ceaşcă de orez, o mână de hrişcă, o linguriţă de sare roz, jumătate de linguriţă cu boia afumată, o […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: