Miss blănița

     În anul -1789, în orașul numit Ferentari, primarul a decis să înființeze un concurs pentru blănițe, în ideea de a deveni maimuțele din orașul său mai îngrijite și mai prezentabile.

998138_645818135453931_1453742467_n

maimuta-pe-trend_9aab0761220de8

Ideea s-a împământenit repede și concursul a ajuns la editia 25. Deci cu pași grăbiți, am ajuns în anul -1764.

Primarul orașului Ferentari era acum Măzărel Maimuțel.

maimute dansind

Un exemplar nemaipomenit de maimuță, cu blăniță îngrijită și aranjată după ultima modă în hair styling. Era un model demn de urmat pentru locuitorii din orașul său. Soția îl însoțea și îl ajuta mereu în toate proiectele sale.  Tocmise chiar fotografi și bloggeri pentru o promovare cât mai bună a evenimentului.

maimuta-si-camera-foto tableta-maimute

 Populația de maimuțe începuse să se adune. Unii au renunțat chiar la campionatul național de fotbal  pentru a urmări concursul.

faze comice maimute (23) un-pui-de-maimuta_6e6edc477d78ba

     În timp ce unii serveau struguri, începură să vină și VIP-urile.

She-Devil, a 3 week-old Capucin monkey, rests on the shoulder of her mother Impie at the Olmense Zoo in Olmen, Belgium October 18, 2007. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM)

faze comice maimute (35)

     Printre concurente și în acest an era prezentă Bian-Mutza. Maimuța auto-prezentă peste tot, cu ținute blănești din cele mai extravagante. Ea anunțase public faptul că urma să își facă o schimbare majoră la blăniță iar un pictor a vrut neaparat să îi imortalizeze noul look.

maimuta-sexyfaze comice maimute (10)

 Bian-Mutza apucase să îi povestească bunului ei prieten Ciufu-Ciufu Tel că voia o experiență mai deschisă, să fie cunoscută cât mai aproape de piele, iar pentru aceasta, o parte din blană îi cam stătea în cale. Cum era clienta vestită a saloanelor de cosmetice, aflase acolo de o nouă metodă de înfrumusețare ce utilizează ceara pentru epilat, exact dozată pentru greutatea ei de maimuță. Îi și arătase o poză cu produsul recomandat. O încântase și culoarea diferită a fiecărei punguțe, ca nu cumva să se plictisească și să devină ceva monoton.

ceara-epilat-perle-5-kg

Expresia lui Ciufu-Ciufu Tel a fost una de nedescris: maimuta-de-la-coafor_f28349331d3b61

     Cine mai pomenise la un concurs de blănițe o maimuță epilată sau prezentată cu părul cât mai scurt?! Chiar a încercat să o oprească dar nu a avut șanse de izbândă.

    Bian-Mutza făcu o primă etapă de epilare și își ascunse zonele înfrumusețate cu ajutorul hainelor lungi, dar intenționa ca la gală să își facă cunoscută tuturor isprava.

     Concursul începu iar populația de maimuțe era din ce în ce mai tensionată.

73582_o_familie_de_maimute_haioase poze_animale_salbatice-maimute_ocrotitoare

Probele concursului erau prezentate când de Măzărel Maimuțel, când de soția acestuia. Juriul deja avea favorita lui, publicul avea și el o favorită, iar sponsorii altă maimucoasă. Începuse disputa pentru câștigătoare, ca la orice concurs în Ferentari.
Doua-maimute-s-au-casatorit-in-China

  Până să se dea verdictul final, un cuplu de mondeni, decise să își unească destinele în timpul concursului, că de … asa s-au cunoscut cu un an în urmă. Ea concurentă, el Sponsor.

Trecuse și ceremonia fistichie, se aruncase și buchetul de banane. Între timp, jurioșii încă mai sporovăiau la o cafea în holul locației, dar lăsaseră destul de neglijent lista cu câștigătoarele pe o masă oarecare în drumul lor. Un oarecare maimuțoi, puse mâna pe ea și ca să facă în ciudă juriului, decise să fugă la microfon și să spună cât mai repede alt nume diferit de cel ales ” de comun acord” . Fugi pe scenă și înșfăcă microfonul. DJ-ul potrivi muzica pe fundal în așa fel încât să se audă clar vocea de la microfon. Deodată se făcu liniște în sală și așteptau cuvintele prețioase pentru ei. Maimuțoiul luă un aer distins și flutură lista juriului. Singurul nume, cel mai ușor de pronunțat pentru el a fost cel al Citei Frizescu, restul participantelor își găsiseră nume de scenă greu de pronunțat. Imediat veni pe scenă și Cita Frizescu.

maimuta_10_aa1bedd91f

     Nu îi venea să creadă că a fost aleasă Blănița supremă. Era prima dată când participa la un astfel de concurs. Începuseră să-i curgă lacrimile de bucurie. Imediat a venit și familia pe scenă alături de ea. Publicul aplauda politicos, dar se auzeau și câteva voci iscoditoare care spuneau că nu își dădeau seama ce a făcut ea pentru a câștiga. În spatele câștigătoarei, au venit surprinși și jurioșii, care nu mai puteau să facă altceva decât să accepte cele întâmplate. Bolboroseau ei ceva legat de lista lăsată neglijent. Au început apoi să o felicite oficial pe câștigătoare și să-i ureze o carieră frumoasă.

    Cum prinseră puțin spațiu în jurul câștigătoarei, reprezentanții unui sponsor au abordat-o imediat și i-au propus să fie imaginea produsului lor .kit-uri-pentru-epilat

     Cita Frizescu a acceptat bucuroasă imediat. Se simțea pregatită să înceapă o nouă etapă în viața ei, dar și-a promis solemn că nu va face ceva de care să-i  fie rușine pe viitor. Spuse răspicat că nu va face vreodată poze sau reclame nud și că dorea ca rugămintea ei sa fie stipulată în fiecare contract al ei.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Filip – Miss blăniţă – 98 […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: