pubela galbena

Mi s-a furat cazanul pentru deşeuri reciclabile

Salutare,

Sunt tare supărată de vreo 3 săptămâni. Taman când am învăţat şi copiii să facă reciclare selectivă mi s-a furat tomberonul galben. Făptaşul pot numai să îl bănuiesc, dar nu am garanţia: un consumator de droguri 🙁

Când am primit de la noua firmă de salubritate cele două tomberoane în folosinţă m-am simţit super entuziasmată. Fiind adepta reciclării selective încă din şcoala generală, acum se umfla pipota în mine căci aveam fix cazanul alocat reciclării selective.

Chiar dacă colectarea se face la două săptămână, acel tomberon de 240L îmi era mai mult decât suficient. Reuşeam chiar să îl umplu. Cartoane de la comenzile online (cărţi, borcane pentru dulceaţă şi miere, mâncare pentru pisica lu sor-mea :D, etc.), ambalaje de hârtie ce nu au intrat în contact cu mâncare sau alte substanţe, prospecte, PET-uri, borcane de sticlă vechi, sticle, etc.

Bucuria mea creştea cu fiecare întrebare a copiilor dacă pune gunoiul X la reciclat/tomberonul galben.

Ba mai mult, am plusat cu o cutie de carton pe care am vopsit-o tot în galben şi am pus-o în casă lângă un coş de gunoi. În acest fel copiii să păstreze obiceiul şi în casă. Încă nu îşi dau seama de ce şerveţelul cu care se şterg la gură sau la nas nu merge ton “în galben”, deşi sunt tot de hârtie.

cutie galbena pentru reciclare selectiva

Când am primit şi comanda de caiet special cu tema reciclarea pentru copii m-am întristat foarte tare. Tomberonul nostru nu mai era, dar exerciţii de protecţia mediului şi reciclare selectivă făceam cu copiii mei de 4 ani. 🙁 🙁

primul meu caiet de educatie ecologica

Am sunat la firma de salubritate alocată Sectorului 5. Domnul de la Relaţii cu clienţii a spus că dacă fac reclamaţie la poliţie şi revin cu dovada voi primi un alt tomberon. I-am spus situaţia mea şi a spus că o să facă o verificare şi revine cu un apel. Au trecut mai bine de două săptămâni şi nu am primit apelul. 🙁

Am rugat soţul într-o zi să cumpere un alt tomberon identic, dar nu a găsit. Un singur magazin de construcţii avea tomberonul dar fără capac, deci inutilizabil.

Şi uite cum bucuria mea de a proteja mediul înconjurător s-a dus pe… o doză de droguri. Fix pe asta a fost dat la schimb tomberonul meu. Iar eu privesc cât de repede se umple tomberonul de gunoi menajer: (: (: (

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

17 comentarii

 1. Merge de minune cu zicala ”trăim în românica și asta ne ocupă tot timpul” 🙁 din păcate, de multe ori daca vrei sa faci un bine, vezi câati stau dupa colt sa faca rau…

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asta in contextul in care in casa din stanga mea sunt adunati o gasca de drogati si probabil si vanzatori…

 2. S-a constatat ca in timpul vietii, o persoana produce de aproximativ 600 de ori mai mult gunoi decat greutatea sa. Pe semne ca respectivul produce dublu. :))

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu as spune. Arata ca un gunoi la propriu 🙁

 3. Georgiana Sabina spune:

  Are Chef Bontea o vorba: E de Doamne fereste, daca la asa ceva s a ajuns…

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Pacat este ca s-a revenit la aceasta practica dupa mai bine de 10 ani 🙁

 4. Se pare ca nu e usor deloc sa reciclezi fiindca in tara asta prea putini inteleg si nici nu le pasa de mediul inconjurator. Eu zic sa faci reclamatie si sa iei alt cos pe care sa-l securizezi cumva daca poti, desi e greu ca drogati sunt inventivi.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu prea am cum sa il securizez. Nici gunoierii nu il iau fix din poarta si nici nu il aduc la loc…

 5. Ana Maria B spune:

  Am trait sa o aud si pe asta. Se fura pana si tomberoanele. :)) Cine stie poate si persoana in cauza vrea sa recizleze selectiv si decat sa cumpere mai bine ia pe gratis de la alti. :))
  In alta ordine de idei, felicitari, mai ales ca ii inveti si pe cei mici sa recicleze selectiv.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   De invatat pe cei mici nu este greu, de educat pe cei mari este cam imposibil…

 6. Este foarte trist și de-a dreptul jenant că în România lui 2020 încă se mai întâmplă astfel de lucruri.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este 🙁 …

 7. portiadecitit spune:

  Mda… trăim în Romania. Stiu cum e sa ti se fure lucruri de sub nas, sa zic asa.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Pacat.

 8. Vai, dar ce experiență „drăguță”! Și mie mi s-a furat azi tomberonul pentru deșeuri bio. Mi s-a oferit posibilitatea să merg la poliție să îl declar furat, având în vedere că astea noi sunt cipate, deci plătim pe citire, dar mi s-a zis din start să nu-mi fac speranțe, că poliția mă va lua în râs și nu se va apuca să caute tomberoane furate (fiind a cincea persoană pe ziua de azi căreia i s-a furat). Și, oricum, chiar dacă declar furtul, tot trebuie să plătesc pentru noul recipient. În jur de 35 de lei, o chestie de câteva zeci de litri.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Eu am spus la firma locala de salubritate ca il platesc si nu au revenit cu telefon…

 9. […] o mare parte din jucării sau obiectele folosite pentru joacă ajung de neutilizat. Aici intervine tomberonul galben cu care am avut ceva dificultăţi. Nu în acomodare şi învăţat ce fel de deşeuri punem în el […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!