cauta pe telefon materiale de constructii

„Acasă” începe cu o comandă de materiale de construcții

Ce înseamnă pentru mine acasă?

Acasă este starea emoțională oferită de o clădire ce mă „îmbrățișează” cu ai săi pereți, îmi arată că până la tavan pot crește iar ușile sunt pentru deschis oportunități.

Acasă ne arătăm iubirea pentru partener și ne creștem puiuții între perne. Acasă spunem primele cuvinte și învățăm să gătim. Acasă ascultăm primele povești și ne construim din mese prima scenă de teatru.

Acasă punem prima dată mâna pe un creion și tot acasă desenăm pe pereți. Acasă plângem prima dragoste, prima restantă, primul șef prea autoritar. Dar, tot acasă lăsăm la ușă problemele pentru a ne bucura de prezența familiei și de binecunoscuta ceartă pe telecomandă.

 Bucurie, emoție, linişte – motivele pentru care îmi place ACASĂ

Emoția primul brad împodobit, primul ou încondeiat, primul Revelion la care am stat la masă alături de oameni mari. Primul sutien primit în dar de la mama. Primul mărţişor oferit de soț.

Bucuria cadoului de ziua mea, de 1 iunie sau de la mătușa ce vine foarte rar acasă din străinătate. Bucuria primului 10, ţopăind în casă cu carnetul în mână.

Primul somn liniștit după aducere gemenilor acasă. Prima zi de creșă, când casa îmi pare adormită. Prima răsuflare de ușurare după un test rapid COVID. Liniștea oferită de o curățenie riguroasă și dezinfectarea constantă a zonelor de intrare în casă.

Siguranța și confortul familiei sunt „cărămizile” morale în construcția sau renovarea unui cămin

Nu este prima dată când spun că locuiesc într-o casă veche ce are amprentele a 3 generații. Fiecare generație făcând tot posibilul să ofere siguranță și confort în funcție de bugetul avut.

Astăzi, mă aflu în situația de a lua o decizie drastică. Aceea de a culca la pământ trecutul pentru a ridica noi ziduri rezistente pentru a patra generație ce locuiește în această casă. Încă în această casă. Încă între pereții aceștia ce la bază sunt de chirpici.

Ocazia


Prezentul și perioada de izolare la domiciliu mi-a oferit ocazia de a mă informa despre ce înseamnă o construcție nouă. Despre proiectul casei, arhitect, poziționarea corectă a utilităţilor. Dar mai ales de testele de siguranță făcute pe materiale.

Deși sunt mai multe teste ce se fac la un şantier, voi menţiona numai 3 și anume:

1.Testarea pământului la umiditate și sedimente:

– Se prelevează 100 gr de pământ și se usucă în etuvă. Se verifică periodic până rămâne la o masă constantă, adică nu mai scade după evaporarea apei.

– Se prelevează 20 gr pământ la care se adaugă 2 gr hidroxid de sodiu și 1 L apă. Se amestecă într-un recipient de sticlă, apoi se introduce un fel de termometru care citește valoarea de sedimentare la 1, 5, 15, 30, 60 minute, până la 24 h. Apoi se face media valorilor rezultate. În acest fel se află cât de stabil este pământul și se determină cât de adâncă va fi fundaţia.

2.Testarea fierului prin încercare la tracţiune și îndoire:

-Se prelevează o bară de 60 cm. Este pusă într-o presă de fier beton. Aceasta trage de bară până se rupe. Dacă fierul beton este din România, se testează 3 bare. Dacă este din străinătate se testează 5 bare.

-Pentru testarea la îndoire se prelevează o bară de fier de minimum 30 cm, se pune pe un suport și se testează cât se îndoaie, fără a se rupe.

3.Testarea betonului – procedura este aceeași pentru toate clasele de beton:

Sursa Vindem-ieftin.ro

*Se prelevează într-o roabă betonul direct de la cifă, înainte de turnare. Se face tasarea în conul de tasare, pentru a afla consistenţa, apoi se pune diferența în tipare de dimensiune 150*150mm.

Sursa doctorat.tuiasi.roDecofrarea se face după 24 h apoi se țin în bazine de apă la o temperatură de 22 grade 7 și 22 de zile. După 7 zile se scot, se încearcă la presă pentru a afla rezistenţa.

În cazul în care rezultatul este sub graficul recomandat, se pot face injectări de aditiv (destul de rare aceste proceduri cu aditivul.

Cum pot contribuii materialele de construcție la o stare de bine?

Se spune că dormi așa cum îți așterni. Dacă nu ai pereți solizi, un tavan deasupra capului și podele drepte, nu prea ai unde să dormi. Cotețul este al câinelui și pisica doarme pe tine. Vrabie nu ești, pentru a dormii în cuib, precum nici buburuză, ce doarme pe flori.

În concluzie ai nevoie de propriile tale „crenguţe” pentru a realiza casa de care ai nevoie pentru starea de bine.

Materialele folosite ar trebui să fie cele recomandate atât de arhitectul de proiectare cât și inginerul de pe șantier.

Pornind de la testele efectuate mai sus, materialele cu o mare valoare sunt:

Beton la cifă

*clasa C6/7.5 B100 S2 pentru socluri de gard
*C8/10 B150 S3 pentru pardoseli și cămine de utilități
*C16/20 B250 S3 pentru placă, stâlpi, centuri și buiandrugi
*C20/25 B350 S3 pentru fundație

Fier beton sau oțel beton laminat la cald

Definiție:
“Oţelul beton laminat la cald este utilizat la armarea betonului, la elemente şi structuri din beton armat şi beton precomprimat, în construcţii civile şi industriale, la realizarea de stâlpi, centuri, grinzi, plăci, ziduri, elemente prefabricate, terasamente.” Sursa vindem-ieftin.ro


-Cofraje tego
Gard din șipcă metalică.

Liste de…

Lista de materiale de construcții se va schimba pe parcursul evoluției din șantier. Ceea ce este sigur este faptul că utilizarea de materiale calitative ușurează munca, contribuie la o rezistență bună și la final rezultă acel amalgam de sentimente când ne vedem casa terminată și devenită noul cămin al familiei.

Materialele de construcții calitative fac rentabile casele. Le fac ușor de întreținut. Le fac pentru „o viață” uneori.

Însă, de unde cumperi materialele? De unde îți iei informațiile corecte și eventual o consiliere dacă nu ești avizat în domeniu construcțiilor? Eu propun site-ul Vindem-ieftin.ro

Sursa Vindem-ieftin.ro


Grup VIP – avantajul meu preferat oferit de Vindem-Ieftin.ro

Pentru cine nu știe cine este Vindem-ieftin.ro o să explic acum:

– Este o casă de comenzi ce comercializează materiale de construcții și produse pentru amenajări interioare și exterioare.
– Este o platformă ce nu finalizează comanda dată de către client fără o consultație telefonică în prealabil.
– Este acel magazin online ce caută el pentru tine cel mai bun preț în funcție de zona unde locuiești.

Însă, ceea ce mi se pare foarte profesionist este grupul VIP. Calitatea lui esențială este consultanța prioritară. La care se poate adăuga Arhitectul, Constructorul sau Designerul tău! Înscrierea este foarte ușor de făcut. Vedeți în imaginea de mai jos.

Sursa Vindem-ieftin.ro

Ca să fac o paranteză, este ca acel livrator de la Bringo care primește lista de cumpărături de la tine și te ține la curent cu evoluția comenzi până la livrare.

În tot acest timp tu, clientul, poți să te focusezi pe job-ul tău, adică sursa ta de venit pentru plata cumpărăturilor. Poți să te gândești la decorațiunile interioare. Sau poți să îți ceri iubita de soție, arătându-i viitorul cuibuleț pentru puișori.

Pentru om sau pentru firmă?

Indiferent că sunt eu, omul de rând, care renovează sau construiește de la zero o casă, sau firma X ce are un plan bine pus la punct, vindem-ieftin.ro tratează egal fiecare comandă.

Sursa Vindem-ieftin.ro

Fiecare listă de materiale de construcții livrată este o investiție în siguranță și confort. Fiecare factură de materiale aduce bucurie, emoție și liniște, pentru că nu există taxe de depozitare, transport sau manipulări de stoc.

Sursa Vindem-ieftin.ro

Casa de comenzi livrează în România direct de la producător indiferent de cantitate. Casa de comenzi îți asigură acces la toți producătorii Premium de materiale de construcții și amenajări interioare și exterioare.

Acum, după ce am prezentat cea mai bună opțiune de cumpărare a materialelor de construcții din România, musai să îmi aloc și ceva timp pentru mine. Să mă împac cu gândul că trecutul a fost bun la vremea lui, iar acum este numai baza pe care construim un nou cămin pentru noua generație de vrăbiuțe.

Cămin ce sper să le aducă bucurie, emoție și fericire până în momentul când vor zbura la cuibul lor.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!