Lipsa produselor casnice provoacă depresie gospodinelor

De fiecare dată când rămân fără hârtie de copt taman când vreau să pun un peşte la cuptor pentru copii, îmi vine să îmi dau un şut în fund. Aceeaşi senzaţie o am cu pungile de tip “sendviş”, folia de aluminiu, lumânările tip pastile şi alte şi alte consumabile de bucătărie şi şmotruială. Şi Calgon pentru maşină. La cât spăl, uneori urlă să o “spăl” şi pe ea.
Zilele trecute am fost cu copiii la medic pentru că unul din ei a uitat să se oprească din tuşit. După ce am plecat de la cabinet cadorisiți bine de către doamnele doctoriţe cu două ciucalate mari, am întrebat copiii dacă vor să mergem în piaţă. Bucuroşi nevoie mare au strigat la unison că “Da”.

Buuuuuun, deci mergem în piaţă şi începem să luăm: vinete aproape 3 kg, pere 1kg, roşii 1,5 kg, doi dovlecei, două bucăţi de praz ce ajung imediat săbii sau baghete magice şi toată piaţa ne ştia ca ăia de se bat cu prazul.

Ajunşi acasă încep să îmi împart produsele pe căprarii. Şi constat că:

1. Nu mai am punguţe alimentare pentru a pune la congelator vinetele ce urma să le coc. În general am rolă de 500 de pungi  de 1 kg.

pungi alimentare de 1 kg
2. Apoi, începe să tuşească iar copilul şi zic să îi aprind lumânărele în suporturile de sare, dar ioc lumânări pastile. Nu ştiu când am terminat pachetul de 50 de bucăţi.

lumanari tip pastila
3. Copiii ţopăi prin casă şi încep să apară de unde, de neunde hârtii, ambalaje, punguţe, firmituri şi alte obiecte neidentificate, adevărate OZN-uri. Mă duc la dulapul cu saci de gunoi şi… exact, NEMA saci. Ştiu să suntem mari consumatori cu cele 3 coşuri pe care le avem în casă, dar parcă nu îmi ajung. Lunar cumpăr 2-3 role de saci menajeri  de 35 L cu şnur. Mi se par mai practici şi mai igienici. Când copiii încă mai făceau în pampers umplem cam 3 saci pe zi.

saci de gunoi
De-a lungul timpului am mai folosit  produse diverse de tipul de unică folosinţă dar am renunţat din varii motive. Unele din aceste produse ar fi pungile pentru gătit la cuptor, mănuşile de unică folosinţă, folie alimentară sau hârtie pentru forme de brioşe.

pungi cuptor
Aceste terminări de produse mi se trag de la faptul că nu mai fac cumpărăturile în mod organizat. Zic că intru în magazin şi iau numai lapte pentru copii dar nu am cum să plec fără ceva dulce, cafea şi seminţe. Azi aşa, mâine aşa şi bugetul de cumpărături se duce într-o săptămână şi jumătate.

Cât timp am avut copiii mici îmi făceam o listă luuungă de cumpărături şi lunar îmi cumpăram din online cele necesare, inclusiv cu o mică cantitate de rezervă. Acum, când copiii sunt în stare să fugă prin centrele comerciale nu mai reuşesc să fac o listă completă, nici măcar parţială pentru că picii îmi pun în căruciorul de cumpărături tot ce este mai colorat şi mai dulce din tot magazinul.

Dacă vrei să nu faci risipă de bani şi să îţi rămână de acea ciocolată scumpă pe care nu mai reuşeşti să o cumperi de vreo două luni, îţi propun site-ul importdirect.ro sau magazinul din Miercurea Ciuc.

importdirect.ro magazinsite import direct

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!