Laserul dentar-tratamente fără durere

De când mă ştiu am avut frică de dentist. De vină au fost bunica mea şi primul medic stomatolog la care am mers. Fiind copilă, adulţii au mers pe ideea ”că ştiu ei mai bine”. Bunica credea că medicul este unul excepţional, având în vedere coincidenţa de a fi soţia unui coleg de muncă, iar medicul cum că el este profesionistul. Nu vă mai spun acum de maltratarea fizică şi verbală din timpul şedinţelor de tratament. Și nici faptul că nu am fost crezută de familie, punând vorbele mele pe baza fricii de durere şi o imaginative bogată.

Au trecut anii iar eu ajungeam la stomatolog numai în cazuri de urgenţă, ce se lăsau apoi cu tratamente lungi, dar şi cu multă vorbă bună şi înţelegere. Nu vorbim acum de sumele lăsate căci până la urmă era vorba de sănătatea mea.

Am apreciat întotdeauna întreg pachetul de tratament, însă marea mea spaimă a fost şi va rămâne anestezia dentară. Am avut momente când o simplă anestezie mi-a declanşat atacuri de panică sau stare de leşin. Da… ştiu, sunt speriată de bombe când văd acele iar pe timpul sarcinii am reuşit chiar să alarmez o întreagă secţie de materno-fetale.

tehnician dentar
Sursa-pixabay

În toamnă am avut un moment de “artificii” în gură. Una câte una mi s-au spart măselele şi un dinte. Nici nu era nevoie să mănânc ceva şi trosc! Am aşteptat soţul şi apoi am luat la încercare cabinetele stomatologice din zonă. Nu m-au primit fără radiografie, dar nici măcar o consultaţie să îmi facă. Cu greu am găsit un cabinet care să mă accepte. De durere nu am scăpat oricum dar în mare am rezolvat pocnitorile.

Când am dar de puţin timp, am început să caut alternative la anestezie. Am găsit ceva cu gaz ilariant şi apoi Laser. Mai precis Tehnologie cu Laser.

Unul din cabinetele ce aplică această tehnologie laser în toate ariile stomatologice este Cabinetul Life Dental Spa.

Cu o aplicare în extirparea de părţi moi, albirea dentară, tratarea bolilor parodontale, atât gingivită cât şi parodontoză, tratarea cariilor prin terapia durerii, laserul devine o metodă modernă şi meticuloasă.

Deşi în ultima vreme produsul stomatologic numit “Albire dentară cu laser” a luat un avânt fenomenal, cel numit “Tratament de canal la microscop asistat laser” este cel mai meticulos realizat.

instrumente dentare
Dacă ar fi să facem o comparaţie între tratamentele clasice cu ace, freză şi anestezie prin înţepare şi tratamentele cu terapie laser, prima ar câştiga la capitolul rapiditate, dar cea cu laser la calitate, claritate şi sănătatea întregului organism.

Dacă până acum credeam că o radiografie va arăta tot ceea ce este de arătat în legătură cu aspectul şi sănătatea danturii, în prezent microscopul dentar este cel care plusează în tratamentele de canal. Acesta, microscopul, a devenit foarte important pentru că poate identifica canale suplimentare, poate îndepărta instrumente fracturate pe canal, poate identifica eventuale fracture sau fisuri radiculare care compromit un tratament de canal.

Un alt aspect pozitiv al utilizării laserului este timpul scurt de vindecare, precum în cazurile de tratamente parodontale. Procedura este minim invazivă şi produce îmbunătăţiri rapide, rezultatele fiind menţinute pe timp mai îndelungat.

“Laserul dentar are un efect bactericid şi detoxifiant în tratarea inflamaţiei. Lumina laserului reuşeşte să distrugă şi să pătrundă în profunzimea ţesutului moale, unde tratamentul clasic nu are niciun rezultat. În plus, şedinţele repetate cu laserul dentar, vor lăsa în urmă doar o linie uniformă a epitelului reducând foarte mult timpul de vindecare.” Sursa – Life Dental Spa

Dar ca să nu ajungem la tratamente parodontale ar fi bine să începem tratamentele încă de la faza de gingivită. Adică tratamentul cu laser poate elimina bacteriile ce au reuşit să treacă de ţesutul gingival, fascicolul pătrunzând până sub gingie lăsând în urma sa un mediu steril.

Acest tratament cu laser este atât de bine gândit încât el este potrivit şi copiilor, indiferent că au dinţi de lapte sau definitivi. Până la urmă o carie de lapte doare ca şi una de dinte definitiv. Avantajul tratamentelor cu laser este faptul că laserul poate fi dozat iar copilul nu simte durere. Efectiv el, copilul, nu are contact direct cu laserul, numai fascicolul de lumină acţionând asupra cariei iar jetul de apă curață interiorul cavităţii.

life dental spaBa mai mult, acest tip de tratament este recomandat inclusiv femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Dacă v-am trezit interesul pentru acest tip de tratament stomatologic vă propun să vizitaţi cabinetul Life Dental Spa situat pe Bulevardul Magheru.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

19 thoughts on “Laserul dentar-tratamente fără durere

  1. cu alte cuvinte, binecuvantat fie cel care a inventat laserul care ne permite interventii chirurgicale si stomatologice fara dureri!

  2. Si mie mi-e teama de stomatolog! Numai cand ma gandesc, mi se face pielea de gaina! Ce bine ca exista si astfel de tratamente!

  3. Ma bucur tare mult ca tehnologia evolueaza si ne putem bucura de tartamente/interventii fara dureri 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parfumul Perceive Sunshine de la Avon îți dă energie la un puf distanță

sâm aug. 10 , 2019
La ultima mea comandă Avon am primit spre testare şi parfumul Perceive Sunshine. Mi s-a părut atât de utilizabil încât l-am folosit ca aromaterapie. Mi-a fost atât de uşor de legat o conexiune cu el încât nu plecam de acasă fără el. O aromă proaspătă inspirată de energia răsăritului de […]
parfum perceive sunshine
%d blogeri au apreciat: