Laser terapie gingivală în Alba Iulia

Mersul la medic este ca mersul la tăiat capul. Simţim psihic ca o ghilotină deasupra noastră acest ,,trebuie să mergem la medic,,.

Indiferent că este vorba de medic urolog, nefrolog sau stomatolog, frica de durere și un diagnostic deloc plăcut ne face să așteptăm să treacă de la sine sau să ,,mai așteptăm puțin,,.

De cele mai multe ori acel puțin de așteptat se transformă în ani sau în complicații teribile ale afecțiunii. Sunt cazuri în care pacientul întâi a trecut pe la cabinetul de consiliere psihologică, pentru ca apoi să meargă la un medic specialist în medicină internă să spunem.

Una dintre specializările medicale ce trezeşte cea mai mare frică este stomatologia. Legendara anestezie prin injectare a traumatizat mii de pacienţi ce nu au mai trecut vreodată pragul unui cabinet medical nici după mulţi ani în care medicina a evoluat.

Un mit legat de stomatologie este cel în care se spune că numai în capitală sau în marile oraşe ale ţării se pot face tratamente stomatologice calitative şi moderne.

În Bucureşti cunosc două centre stomatologice ce folosesc una dintre tehnologiile moderne şi anume terapia laser.

Acum vine rândul oraşului Alba Iulia să beneficieze de promovare. Am găsit şi aici o clinică dentară ce foloseşte terapia laser în cazul parodontozei şi chirurgia ţesuturilor moi.

Clinica despre care vorbesc se numeşte Creative Dentline şi are 6 medici specialişti. Aceştia efectuează tratamente din următoarele servicii:


Terapie gingivală
Ortodonţie
Pedodonţie
Implantologie
Chirurgie orală
Protetică dentară
Endodonţie
Estetică dentară
Profilaxie şi cosmetică

Astăzi voi aborda terapia laser şi procedurile efectuale de Clinică Creative Dentline. Iniţial am vrut să scriu despre parodontoză pentru că am găsit un paragraf nou în explicarea apariţiei acestei boli. Însă, voi lăsa la final acel paragraf.

Ceea ce doream să evidenţiez este faptul că şi în Alba Iulia se găseşte o clinică stomatologică ce foloseşte cu succes laserul în terapia gingivală.

Acesta este o metodă mai bună atât pentru pacient, care nu mai simte durerea, dar şi pentru medic, pentru că poate lucra cu o mai mare precizie.

Terapia gingivală se foloseşte atât în tratarea boli parodontale cât şi în diferite afecţiuni sau tratamente precum:
*albire dentară
*tratarea cariilor
*frenectomie
*izolarea ulcerelor aftoase recurente și dureroase
.

Fraza la care făceam referire mai sus este următoarea:

“Tratamente dentare nesatisfăcătoare: obturații (plombe) vechi care și-au pierdut forma și adaptarea la dinte, lucrări protetice largi/neadaptate, tratamente de canal incomplete,,. Sursa Site Creative Dentline

Plecând de la această afirmaţie şi bazându-mă pe ideea ca românului îi este frica de dentist, acum am înţeles cum poate apare boala parodontală.

Resturile de mâncare şi bacteriile se pot infiltra uşor în fisurile dintre dinte şi o plombă veche. Lucrări dentare începute şi neterminate din varii motive sunt cu duiumul. Şi eu era să renunţ la câteva tratamente din cauza durerii sau a lipsei de bani. Mai mereu avem ban pe ban pentru luna în curs şi nu îndrăznim să punem deoparte pentru capitolul sănătate pentru că am recunoaşte că avem probleme.

Boala parodontală poate fi tratată dacă se urmăreşte tratamentul medicului stomatolog profesionist. Acesta poate cere sprijinul altor medici pe specializări diferite în cazul în care pacientul suferă şi de alte afecţiuni de sănătate ce pot agrava boala parodontală.

După stabilizarea sau tratarea boli parodontale pacientul este rugat să urmeze nişte reguli clare pentru a nu recidiva sau apare boala parodontală în alte puncte. Aceste regului sunt următoarele:
Igienă orală efectuată corect
-Renunțarea la fumat sau măcar reducerea numărului de țigări pe zi
-Mese echilibrate, bogate în fructe și legume crude
-Administrarea şi/sau eliminarea pe cât posibil a stresului.

Cu toate acestea terapia laser gingivală poate fi făcută şi ca prevenţie. Mai ales după un tratament dentar important.

Am mai scris despre parodontoză cu trimitere la un cabinet din Cluj şi unul din Bucureşti.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Marketplace este termenul căutat de către vendori în 2020

Dum ian. 3 , 2021
Vendori, magazine online, producători de x şi y produse au căutat în anul 2020 alte căi de a ajunge către clientul final. Chiar dacă aveau prezenţă în online pe site-ul propriu, uneori nu a fost suficient. Cum nu toţi le au cu reclamele pe Facebook sau Google, au încercat să […]
%d blogeri au apreciat: