La o şuetă între pantofi

     Zilele trecute, am reuşit să îmi fac programare la masaj. Era musai să am şi eu parte de o oră de relaxare, departe de copii, cratiţă şi calcule financiare. Mi-am anunţat soţul şi am ales ziua împreună, în aşa fel încât să poată să stea el cu gemenii.

     Vine ziua cu pricina şi mă pregătesc temeinic. Aleg din şifonier articole sport lejere şi sunt gata într-o clipă. Sunt toată un zâmbet. Sărut copiii şi soţul şi plec zâmbind. Ajung la locaţia salonului de masaj şi mă prezint. Eram aşteptată. M-a îndrumat recepţionera către salonul rezervat şi mi-a dat ultimele indicaţii, cu precizarea să las încălţămintea în locul special. Zis şi făcut. Las telefonul jos să mă descalţ şi intru în salonul meu. Abia când am ajuns acasă am observat conversaţia înregistrată. Dar vă las pe voi să o ascultaţi şi să vă spuneţi părerea.

-Bună ziua.

-Bună să îţi fie talpa.

-Cine eşti?

-Eu?

-Da, tu.

Pantofi sport damă. Voi?

pantofi-300x200

-Suntem sandale și pantofi fiţoşi.

-Înţeleg de ce. Nu păreţi prea fericiţi. Ce aţi păţit?

-Toată ziua suntem cu stăpâna la masaj. Nu mergem decât de la uşa casei la maşina şi de la maşină la salon. Ce… vrei să spui că tu eşti vesel?

-Da, normal! Mă plimb des şi sunt păstrat în condiţii bune. Deşi în ultima vreme am văzut mai mult policlinica şi spitalul, în doi ani de când m-a cumpărat stăpâna, am văzut jumătate de ţară. A fost voluntar într-o tabără de meșteri, în care nu îmi statea talpa pe loc mai mult de 5 minute. De dimineaţă de la înviorare şi până seara la culcarea elevilor, eram mereu în mişcare. După voluntariat, am mers pe jos prin oraşul Făgăraş, pe la cetate şi pe malul râului, unde a fost cerută de nevastă. Cât pe ce să fac baie în râu 😀 . Am fost la ţară, în vestitul Vaslui. Am cules prune şi gutui. Am urcat pe munţi şi am fugit în valuri. Am dansat la miez de noapte şi ne-am odihnit în miez de zi. Mi s-a încreţit şiretul când am aflat că stăpâna va avea 2 copii.

     Din ianuarie, am văzut mai puţini pantofi sport bărbătești  şi mai mulţi tenisi Converse şi adidaşi damă.  Cam greu să mergi pe tocuri când eşti gravidă. La spital, când era internată, nu a vrut să mă trimită acasă, ci mă ţinea langă pat. Îmi ştergea banda de cauciuc cu şerveţele umede şi mă parfuma discret cu un puf din parfumul ei preferat. Ce mai strănuta mătuşa papuc de la patul vecin. 😛 .

     Spre sfârşitul sarcinii, stăpâna a avut recomandarea de a sta cât mai mult în pat, să se relaxeze. Sarcina gemelară bi-amniotică monocorială era destul de grea şi apăsa pe organe, îngreunând respiraţia, deplasarea sau chiar hrănirea. Însă, stăpâna mea, ca să nu mă plictisesc, se încălţa cu mine şi îşi ridica picioarele pe geam, să văd şi eu lumina zilei, nu numai cea a becului economic din salon sau din dormitorul de acasă.

     Acum, când copilaşii stăpânei au început să meargă târâş-grăbiş prin casă, mă mai trezesc cu câte un bebe că îmi dă o limbă pe toată lungimea tălpii sau un alt bebe ce mă confundă cu pernuţa sa. Sunt tare simpatici micii stapâni când îşi prind degeţelele lor micuţe în şireturile mele. Uneori se ceartă cu Miţi si Ţiţi pe şireturi, de zici că am doar 10 centimetri la fiecare pantof. Singurul lucru care nu îmi place la stăpână, este momentul când mă bagă în maşina de spălat. Mă dau cu talpa de tamburul acela de îmi sună firele de aţă din care mi-a fost croit modelul. Dar să spunem că îşi cere scuze în momentul când pune balsam de rufe în maşină. Când mă scoate la uscat, sunt atât de curat, proaspăt şi moale ca în reclama de la televizor. 🙂

-Ce bucurie pe tine. Noi suntem aruncaţi în debara şi scoşi când vrea stăpâna să se laude cu ţinutele ei extravagante. Doar atât o duce capul. Vrem şi noi stăpâni care să ne aprecieze şi să ne îngrijeasca 🙁 Vrem la stăpâna ta!

– Păi îmi este cu „am sori” dar stapâna mea foloseşte o pereche de încălţări o dată. Şi bag de seamă că voi aveţi 36 şi 41 la număr. Stăpâna poartă numărul 39, deci nu îi sunteţi de folos.

-Prefer să se joace Miţi şi Ţiţi cu mine decât să văd crăcănata de stăpână. Când bea niţel vin, este ca o invitaţie vie „între sărbători”. Iar colega cu numărul 41 la talpă, are o stăpână de dă în gropi mereu, de aceea a luat acest model de încălţări, să treacă mai ușor peste gropi.

-Da, bag de seamă că suferiţi.

-Da. Vrem alte stăpâneeeee!

-Ho, nu vă smiorcăiţi atâta. Poate vă pune stăpâna mea pe site-ul celor de la  answear.ro  şi vă găsiţi stăpânele potrivite. Dar nu vă promit nimic acum. Trebuie să plec. Mă caută stăpâna.

Acum, spuneţi voi, ce mă fac cu sandale şi pantofi fiţoşi? Eu îmi ador încălţerile sport, dar nici ciudăţenii nu vreau în dulapul meu. Să mă mai duc la acel salon? Aştept părerile voastre într-un comentariu.

Text scris pentru SuperBlog 2016

Pozele cu sandale şi pantofi fiţoşi sunt preluate de pe Google imagini

Pozele cu încălţăminte sport sunt preluate de pe site-ul answear.ro

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: