Japonia copilăriei mele si curiozitățile de adult

     Când am început şcoala, părinţii mi-au spus că trebuie să rămân la bunici, să locuiesc cu ei. Explicaţia lor a fost faptul că şcoala era în capătul blocului, iar de acasă din Ferentari nu avea cine să mă aducă la şoală pentru că mama şi tata trebuiau să lucreze pentru a nu ne lipsi nimic mie şi surorii mele. Cu timpul, am căutat să demonstrez că merit să stau acasă cu mama şi tata şi că pot să stau cuminte până vin ei.

Nu ştiu să spun în ce an am cunoscut desenele Sailor Moon, dacă ştiam să citesc sau nu, dar apariţia lor m-a acaparat.

**Am ales varianta dublată a acestui episod pentru că înțeleg mai bine limba spaniolă.

     Cred că prima dată le-am văzut pe un post de bulgari, apoi după ceva timp au fost preluate de un post românesc. Respectam cu sfinţenie ora desenelor şi căutam să îmi fac temele şi să mănânc până să înceapă episodul. După ceva timp am căutat paiete, fustiţe scurte, ac şi aţă să îmi fac şi eu o costumaţie. Mă şi vedeam pe acoperişurile din Ferentari cum ţopăiam să salvez copii bătuţi de părinţi sau pisicuţe în primejdie. M-am înţepat de nenumărate ori în degete şi am împrăştiat prin casă kilograme de paiete. Logic, totul pe ascuns. Cum naiba să ştie ceilalţi care este adevărata mea identitate?! Cu timpul, mi-am dat seama că nu sunt o bună cusătoreasă şi am renunţat la ideea de a face singurică costumul, dar ascunsesem punga cu materialele după sobă, alături de câteva schiţe în creion.

Ora de desene devenise foarte importantă pentru mine. Vedeam ceva diferit de ceea ce era în jurul meu. Uniforme, altă mâncare, alt aspect al oamenilor, alte flori şi case. Ce sunt templele? Ce este sushi? De ce au faţa colorată în alb? De ce Usagi nu era fata mamei ei din desene? Ce înseamnă adoptat? Erau multe întrebări fără răspuns. Nu aveam pe cine să întreb, aşa că urmăream cu sufletul la gură fiecare episod, apoi ţopăiam prin casă şi îmi imaginam că fac fel de fel de acrobaţii.

Au mai trecut nişte ani şi am început să urmăresc şi eu ştirile la televizor alături de bunicii mei. Vedeam Japonia în floare. Auzeam de festivalul cireşilor înfloriţi, de temple şi călugări, de kimonouri şi ritualul de îngrijire niponă. Începusem să îmi doresc să trăiesc acolo. Oamenii păreau fericiţi şi eu vroiam să fiu fericită. Pentru mine părea să fie exact ceea ce aveam nevoie însă viaţa te trage într-un vârtej din care nu poţi să ieşi până la majorat cel puţin. ,,Trebuie să înveţi! Trebuie să iei Examenul de Capacitate! Trebuie să iei Examenul de Bacalaureat! Cum, vrei la facultate?! Dar nu mai ai părinţi care să te întreţină…?!,,  şi alte şi alte vorbe urâte sau situaţii neplăcute se perindă prin viaţa mea.

Ajunsă la o vârstă destul de matură, consider că pot face alegeri înţelepte. Cu o oarecare economie şi cu un plan bine pus la punct, pot să ajung şi în Japonia copilăriei mele. Ce m-a dus cu gândul la acest lucru? Păi… o carte. O poveste de iubire destrămată şi mister cu trimitere la Kyoto. Apoi a fost şi ritualul Mission de îngrijire a tenului adus de Avon în România. Adaug la acestea desenele Sailor Moon şi puţin respect specific japonez. Respect pentru mâncare, respect pentru religie, respect pentru curăţenie şi respect pentru natură. Toate acestea mă fac să plec acolo. Să „dau o tură cu bicicleta”, să învăţ ceremonia ceaiului, să mă spăl în cădiţa dreptunghiulară şi să învăţ cum se îmbracă un kimono.

Uneori, lucrurile sunt mai bune dacă le faci în doi. De aceea, îi voi spune şi concubinului meu de această dorinţă arzătoare.

colaj flori cires

     De ce am spus concubin?! Pentru că aşa îl consideră societatea şi gura babelor pe iubitul meu, cel cu care sunt de vreo 3 ani şi locuim împreună, fără gânduri de căsătorie. Uneori, are şi el idei bune. Precum folosirea serviciilor unei agenţii exact cum ai nevoie. Iar dorinţa mea are nevoie fix de peticul ei, adică de agenţia care să o materializeze, care să pună capăt aşteptărilor mele şi să îmi croiască acel voiaj sau circuit în Japonia conform nevoilor mele spirituale.

Japonia cu Exact Travel Club

 

  1. De ce am ales Exact Travel Club? Pentru că este o agenţie specializată în oferte și vacanțe, dar îmi poate oferii şi un circuit Japonia cu ghid vorbitor de japoneză.Ca o prezentare mai oficială, vă pot spune că serviciile oferite de Exact Travel Club sunt următoarele:

* Consiliere și asistență pentru vacanța aleasă;
* Conceperea de vacanțe personalizate, exact cum vă doriți;
*Rezervarea biletelor de avion pe rute interne și internaționale;
*Organizarea de evenimente tip incentive pentru grupuri;
*Rezervarea de servicii necesare deplasărilor de afaceri;
*Încheierea asigurărilor de călătorie în străinătate;
*Rezervări hoteliere în orice destinație aleasă;
*Servicii de transfer la destinație și rent-a-car.

2. Ce consider eu că este important în această călătoriei este ghidul român vorbitor
fluent de limbă japoneză.

3. Experienţa acestuia în Japonia şi personalitatea acestuia. Numai un om plin de pasiune pentru Ţara Soarelui Răsare poate să îţi explice festivalurile florilor de cireş, de glicină sau azalee.

     Valoarea unui ghid este dată de trecutul său, de gradul de aprofundare a culturii nipone. Ana Maria CAIA este unul din ghizii care nu îţi oferă numai o excursie în Japonia. Ea este jurnalist și producător de televiziune, a vizitat peste 50 de ţări din care a învăţat ceva. Andrei NEAGU este un alt ghid cu care se mândreşte Exact Travel Club. Andrei este crescut și educat în Japonia, a locuit 10 ani în Țara Soarelui Răsare iar timpul petrecut acolo şi-a pus amprenta peste el.

      Numai un om conectat la prezent şi tehnologie îţi poate explica pe înţelesul tău viaţa din cartiere precum Akihabara. Acesta este cartierul otaku, al pasionaților de manga și anime. Un alt cartier interesant este Harajuku, zona în care se poate vedea cel mai bine subcultura adolescenților japonezi. . Cartierul  Shibuya, este renumit pentru intersecția sa în care se circulă din toate direcțiile. Oare cum poate explica asta ghidul? Eu sunt tare curioasă.

colaj japonia

     Un alt cartier ce îmbină trecutul cu viitorul este Dotonbori, cartierul care nu doarme niciodată. Dotonbori, este un district de distracții nocturne foarte animat, ce reușește să combine elemente de secol 17 cu halucinante lumini colorate care parcă vin din viitor. Aviz clubberilor sau curioşilor.

     Un eveniment aparte este şi Festivalul fertilității, Kanamara Matsuri. Un festival ce
prezintă şi omagiază falusuri de diferite dimensiuni.

    Gastronomic, poţi să vizitezi  o fermă de wasabi sau poţi să mănânci din zonele de street food.

colaj mancare japonia

      Oraşul Kyoto are nu mai puţin de 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Multe nu?

     Am cercetat atât de mult Japonia, încât am înţeles cât este de importantă religia,

temple japonia

ceremonia ceaiului, festivalurile tematice, tehnologia, istoria, arhitectura, cercetarea şi dezvoltarea continua şi mai ales educaţia.

     Nu pot să nu reamintesc frumuseţea aparte a femeilor ce folosesc produse naturale, dar şi produse dermato cosmetice pe baza vechilor reţete îmbunătăţite cu tehnologii moderne ce ajută la o hidratare succesivă şi în straturi a pieli.

frumusete japoneza

     Ba mai mult, au obţinut şi un prestigios Premiu Nobel pentru o tehnologie ce ajunge să acţioneze la nivelul celului de ARN cu scopul de a ajuta la producerea de colagen ce menţine elasticitatea pielii şi sănătatea ei în acelaşi timp.

     Pe tine te-am convins să vizitezi Japonia? În ce lună vrei să mergi? Martie, Aprilie sau Iulie 2019? Turul aniversar între dinatii se anunţă interesant. Pe 30 aprilie 2019, împăratul Akihito va abdica. Este prima abdicare din ultimii două sute de ani din istoria Japoniei! Ce spui, te prinde această ţară?

Logo exavt travel club

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018

Surse foto- pixabay.com

Colaje realizate de mine.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!