Iubita mea, meriţi un curcubeu de flori

     Mă uit la tine şi… nu îndrăznesc să te ating. Te văd epuizată, fericită şi… mamă. Tocmai mi-ai dăruit 2 copii sănătoşi ce îşi fac simţită prezenţa prin ţipete puternice. Sigur au tonalitatea ta. Mă şi văd strigat peste vreo 2 ani din toate colţurile case numai „tati-tati”.

25348304_1822925754403908_3447373509874050407_n.jpg

 

     Afară este început de primăvară. Un martie timid a scos capul de dimineaţă, când tu erai în toiul durerilor. O asistentă chiar mi-a dăruit un bucheţel de ghiocei. Eram atât de dezorientat încât nu ştiam dacă sunt pentru tine sau pentru mine. Dar ea mi-a zâmbit şi mi-a spus că oricine merită o floare, mai ales ghiocei.

     Am scos portofelul şi m-am uitat în el. Aveam banii pentru doctor, anestezist şi moaşă aşa cum am stabilit. Îmi era ruşine că până la ora prânzului nu îţi luasem şi eu măcar un buchet de flori. În acel moment eram în stare să dau toţi banii din portofel pentru un buchet de flori cadou, care să exprime ceea ce simt eu pentru tine în acest moment. Mă gândeam la orhidee, bujori sau lalele, dar parcă nimic nu va rezista în timp atât de mult încât să păstreze vie amintirea acestor momente. Şi mai este problema mirosului. Ştiu că încă te mai deranjează mirosurile puternice dar şi faptul că în spital sunt interzise florile pe secţia de maternitate.

Of iubito! Cred că m-a ajuns oboseala şi pe mine. Văd cum pielea ta ia culorile curcubeului şi radiezi fericire prin toţi porii. Să îmi fac curaj să te ating? Văd că o lacrimă ţi se prelinge pe faţă… Am luat-o în căuşul palmelor să o protejez. Este mult prea preţioasă ca să o risipesc. O pun pe buzele mele să o ţin caldă până îţi revii tu şi apoi stabilim împreună ce vom face cu ea.

Dar vai, te-am atins şi nu mi-am dat seama. Pielea ta este transformată şi îmi dă o senzaţie de mătase. Şi picuri din roua ta îţi cad pe frunte şi la tâmple. Şi îţi udă gingaşii ghiocei din păr. Iubito, oare te superi dacă îţi fac cadou un buchet de flori fine? Promit să nu le iau pe cele mai scumpe, ştiu că de acum avem cheltuieli mari cu micii ţipători, dar simt nevoia să marchez momentul. Prin minte îmi trece acum numai atingerea ta de mătase. Mătase… Oare găsesc flori de mătase?!

Ce idee bună! Voi căuta imediat o florărie online să îţi cumpăr cel mai superb buchet de flori din mătase. În acest fel, îl vei putea ţine cu tine în salon, fără să se supere personalul din spital, iar acasă îţi va aminti mereu de această zi de primăvară. Caut numai decât o florărie ce face livrări flori de 8 Martie.

Iubito, deşi în secolul al XIX-lea, a luat naştere obiceiul de a comunica mesaje prin intermediul florilor oferite, eu nici azi nu ştiu să le combin plăcut ochiului. Uite, am găsit Interflora România, ce face parte din Interflora Internaţional. Ei trimit prin curieri flori. Sper să nu te superi dacă apelez la o florărie cu 100 de ani de experienţă.

flori hartie matase
flori hartie matase

Poate sună ciudat, dar vreau pentru tine un buchet cu toate culorile în el, pentru că tu reprezinţi culoarea din viaţa mea. Voi pune ALB, pentru că reprezintă puritatea naşterii şi a inocenţei pruncilor noştrii. Voi pune ALBASTRU pentru calmul şi liniştea sufletelor noastre. Voi pune GALBEN pentru că îţi recunosc tinereţea şi înţelepciunea. Voi pune ROZ pentru că îţi exprimă sentimentele şi emoţiile. Voi pune ROŞU pentru a menţine flacăra iubirii şi pasiunii noastre. Dar şi VIOLET pentru a marca magia momentului. Da, vreau toate culorile pentru tine, pentru noi.

     ShowImageByIdFile-1024x359.png     Promit să te sărbătoresc ca femeie de câte ori voi putea, iar în fiecare zi ca mamă. Iubito, femeia mea, mămica copilaşilor mei, eşti dătătoarea de sens a vieţii mele. Îţi promit să avem mereu flori la domiciliu, proaspete şi parfumate.
Vai… te-am trezit cu vorbăria mea. Nu ştiu ce să îţi spun mai întâi… Iubito, VREI SĂ FI SOŢIA MEA?

Acest text a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018

logo-Interflora-300x300.jpg

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Iubita mea, meriţi un curcubeu de flori […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: