Invizivila serbare de la grădi

 

Dacă pentru organizarea unei serbări educatoarele de la grădiniţă alocă o lună sau poate şi mai mult, pentru partea de organizat părinţii în momentul serbării timpul este inexistent. Aşa s-a întâmplat la grădiniţa copiilor mei.
Ieri (18.12.2019) au avut prima serbare cu Moş Crăciun de la grădi. Am avut ca temă bluză/cămaşă albă şi pantalon negru pentru băieţi şi fetele rochiţă albă.

Notă pentru mame (sau persoana delegată cu cumpărarea hăinuţelor): greu se găsesc bluze/cămăşi în totalitate albe!!!

Organizarea din spatele organizării serbării

Deşi clasa grupei mici este mare, zona cu scaune pentru vizitatori era mică şi prost organizată. Practic nu s-au dat recomandări pentru părinţi. Nu s-a spus până unde au voie să meargă în clasă pentru a nu deranja desfăşurarea serbării. Nu s-a spus că ar fi bine pentru toţi vizitatorii ca ei să stea pe scăunele sau în spatele clasei. Să nu vorbească şi să nu vină până lângă copil să îl filmeze de la 30 de cm distanţă.

Dar să vă spun de la început.

Am ajuns la grădi cu soţul şi cu hăinuţele de schimb. Pe scări aştepta Moşul cu Spiriduşul. Trecem de ei şi ne oprim la dulăpioare. Luăm copiii şi îi schimbăm. Intrăm în clasa unde se ocupă repede scăunelele. Aleg să rămân în spatele clasei rezemată de o măsuţă. Soţul lângă mine. Intră copiii și merg în faţa clasei pe lângă brad.

Acum se dezlănţuie spiritul de turmă tehnologizat

Jumătate din părinţi se ridică în picioare sau merg pe lângă dulăpioare şi încep să filmeze şi şă fotografieze copiii.

serbare gradinita

A fost primul WTF când aveam un zid de părinţi în faţa mea. Şi nu unul acceptabil ci undeva pe la 2 m. În total au fost cam 3 valuri de părinți care s-au ridicat şi mişunat în faţa mea pentru a imortaliza momentul. Cam tristă situaţia pentru că o mare parte din serbare părinţii şi-au văzut copiii prin ecranul rece al telefonului.

Cel mai mult m-a deranjat mămica ce îşi ţinea copilul de mână şi îl filma de la 30 de cm de faţă. Copil situat la aproximativ 3 copii distanţă de Moş.

Apropos de Moş.

În afară de simpla prezenţă şi împărţirea darurilor a spus fix 10 cuvinte. Aveam ceva pretenţii mai ales că a fost recomandat de una din educatoare ca fiind “bun” pentru că lucrează la o firmă de evenimente. Dacă este aşa… nu vreau să ştiu cum sunt Ursitoarele sau petrecerile aniversare.

În concluzie a fost aceeaşi dezorganizare ca şi la împodobirea bradului.

Unde a dispărut acel cameraman pe care îl aveam când eram mică? Acea casetă ce se făcea în N exemplare? Nu mai avem? Dar avem grup de wp în care se întreabă cât, cum şi unde se întâlnesc părinţii pentru cadouri de Moş pentru personalul auxiliar (cuvânt complex în care include tot şi toate).

Am fost foarte dezamăgită dar nu aveam cu cine să vorbesc. Pe lângă noi se plimba o mămică cu fetiţa în braţe. Fetiţa nu vroia în grupul copiilor de la serbare şi bâzâia din nu-ştiu-ce motiv. Maică-sa îi dădea tare că atât timp cât ea vede copii cu mucii până la coate îşi aduce şi ea copilul răcit la grădiniţă. Bun aşa…

Până la următoarea dezorganizare vă spun că încerc cu ceai să mă calmez. Nu de tei!!!
Recomand spre citire următoarele cărţi:

carti cu reguli opentru copii si adulti
Nu vreau reguli
Regulile sunt reguli 
Reguli simple pentru o educaţie armonioasă
Poartă-te ca o doamnă

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

 1. nu este doar o intamplare, peste tot este la fel, lipseste bunul simt la parinti. intr-un an, la gradinita, s-a stabilit sa filmeze cineva ca apoi filmarea sa ajunga la toti. m-am ocupat eu de filmare. nici acum nu stiu de ce am mai facut inregistrarea din moment ce toti aveau telefoanele la ei si au inceput sa filmeze, sa faca poze. tiparul de parinte fotograf il vei gasi si la scoala.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Trist. Promit sa iau atitudine la gradi.

 2. Autentic Blog spune:

  Similar si la noi!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Pacat…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!