Îngrijește-ți picioarele! Nu știi dacă în loc de munte ajungi la mare

Nu ştiu cum se face că mă apuc de întreţinerea picioarelor numai atunci când am nevoie de ele, când sunt prea obosite sau chiar afectate de vreo problemă de sănătate.

Asta s-a întâmplat şi recent când am căpătat nu ştiu cum o ciupercă la picior. Cred că am ignorat-o cam o săptămână până în momentul când am decis cu soţul să plecăm câteva zile în drumeţie la vecinii bulgari. Abia atunci am mers la farmacie să îmi cumpăr remediul care… ca să vezi nu şi-a prea făcut efectul.

Cred că de vină a fost şi utilizarea lui în faza destul de avansată a problemei. Ce mă deranja pe mine şi mai mult era pielea afectată pe lângă zona cu problemă. Începuse să se usuce şi să îmi crape. Cum doresc să merg mult în acea drumeţie ştiu sigur că am nevoie de picioare sănătoase şi bine hidratate. Ulterior voi avea eu grijă să le obosesc şi julesc pe potecile bulgăreşti.

Când am primit de la Brander pachetul cu produse Apidava pentru testat, am fost foarte bucuroasă. Mai ales după o zi de trebăluit desculţă prin curte. Papucii erau atât de calzi încât deveniseră incomozi şi am preferat atingerea fermă a asfaltului pătat cu ceva noroi creat de copii.

Da, la final de zi aveam nişte tălpi negre precum aurolacii, dar măcar eram fericită că mi-am făcut treaba iar în casă mă aşteptau cele două creme pentru picioare.

picior dat cu crema apidava
Cremă care am folosit-o cel mai des este cea numită “Cremă pentru îngrijirea picioarelor”. Are un gramaj de 50 ml şi este ambalată la cutiuţă de plastic. Crema este recomandată pentru piele deshidratată. Conţine miere, extra propolis şi ceară de albine. Mierea hidratează pielea prin acele minerale şi oligo elemente ale sale. Ceară este emolientul perfect, dar are şi capacitatea de a sigila eventualele crăpături ale pielii. Propolisul este antibacterian şi este acel ingredient necesar picioarelor ce stau încălţate mult prea multe ore, sunt într-o încălţăminte din materiale sintetice sau sunt confecţionate din materiale nepotrivite anotimpului din calendar. Crema mai conţine extract de cimbru sălbatic, acid steric, apă, ulei de parafină, glicerină, propilen glicol, unt de shea, benzoat de sodiu şi camfor.

Ehe… aici la camfor este de vorbit. Deşi este rudă îndepărtată după mamă sau tată cu arborele de scorţişoară, camforul este remediul imbatabil când vine vorba de tratarea răcelilor sau gripelor cu leacuri băbeşti.

creme de picioare de la apidava
Balsamul de călcâie este mai uleios. Cred că aici se simte mai bine vaselină, uleiul de parafină şi lanolină. Ca ingredient speciale are Henoxyethanol şi Acid salicilic.
Henoxyethanol-ul este un lichid uleios, uşor vâscos cu miros discret asemănător cu cel al trandafirului. Acesta previne sau întârzie creşterea microbiană protejând astfel cosmeticele de la alterare şi este o alternativă la parabeni.

Acidul salicilic este folosit pentru ușurarea durerilor și pentru reducerea febrei. Deci este un produs ideal în cazul febrelor musculare. Se poate spune că are proprietăți bactericide, antipiretice și antiseptice.

Balsamul l-am încercat de două ori dar camforul se simte mai pronunţat decât la crema de picioare. Sinceră să fiu am simţit mirosul de camfor imediat, urmat la câteva secunde de efectul radiat în profunzimea tălpii. Cum camforul este un medicament cu efect antiseptic, îl consider potrivit în produsele pentru îngrijirea picioarelor şi cu precădere a tălpilor.

Balsamul de buze l-am revăzut după vreo două zile.

balsam de buze apidava

Fiind atât de micuţ şi de drăguţ mi-a fost confiscat de către copii şi pierdut în secunda doi pe sub colţarul din sufragerie. Astăzi am văzut că acesta conţine şi ulei de morcov. Acest ulei este bogat în vitamina A, pregăteşte pielea pentru expunerea la soare şi contribuie la regenerarea pielii.

Balsamul mai conţine miere, ceară de albine şi unt de SHEA.

Dacă ar fi să îmi aleg un produs preferat din cele trei enumerate mai sus, ar fi balsamul de călcâie. Acel campor mă atrage în primul rând prin miros. Îmi dă o energie revigorantă la numai un miros distanţă.

Ca să vezi cum se întoarce roata. Soţul a rămas fără permis, vacanţa în Bulgăria se transformă în două zile cu cortul în Vamă. Însă, mă voi bucura de mers desculţă, de nisip şi apă multă. Îmi voi pune în bagaje cremele şi balsamul de buze de la Apidava. După expunerea îndelungată la soare cu siguranţă voi avea nevoie de protecție şi pentru picioare şi pentru buze.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

17 thoughts on “Îngrijește-ți picioarele! Nu știi dacă în loc de munte ajungi la mare

 1. Aș începe cu dezamăgirea. Sincer îmi pare rău să aud că renunțați atât de repede la vacanță. Două zile în Vama Veche? Asta da dezamăgire.
  Hai mă! Bulgaria e aici, aproape. Faci un pas și te lovești de „Podul Prieteniei”.
  Ați putea merge și pe jos, mai ales că acum chiar aveți cu ce să vă dregeți picioarele în caz de nevoie.
  A da muntele pe mare e ca și cum ai da mâncarea pe băutură. Tot în gură se pune, dar cu siguranță nu oferă aceeași satisfacție.
  În plus aveți ocazia să-mi vizitați orașul. Giurgiu e un oraș frumos.
  Ok, despre… îngrijirea picioarelor.
  Sincer să fiu m-ai speriat un pic cu prima poză. Serios! M-am dat un pic înapoi și am închis pe jumătate ochiul drept.
  „Wooooft! Ce e asta, tată?” M-am întrebat încercând să focalizez pe degetul cel mare.
  M-ai speriat. „Nu te neglija, chiar de porți neglijeu!” E vorba mea. „Ai grijă de tine!” Produsele Apidava, din câte știu, sunt renumite pentru calitatea lor. Știu pentru că o vreme, când eram mai puștan, am folosit din plin produse de la firmă.
  Frumos, felicitări pentru articol, Georgiana!

   1. Ba daa! Văleu, sigur că am înțeles. Apoi ți-am zis că e prea aproape Bulgaria să nu o preferați Vămii.
    E mai aproape ca Vama, așa că argumentul tău cu mașina nu prea stă în picioare.
    Oricum, oriunde ați merge, să vă simțiți bine, dragilor. Să veniți odihniți. Eu asta vă doresc.
    În rest, aveți grijă de cei mici și fiți fericiți, Georgiana!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Am papioane cu pisicuțe de la Ioana Fodor

mie aug. 21 , 2019
Când am de mers la o nuntă apelez la Ioana. Ea este cea care îmi face acele papioane drăguţe de atragem atenţia. Nu că nu am fi noi ăia cu copiii zburdalnici de ne vor ţine minte peste ani şi ani. Însă, papioanele Ioanei sunt şi simpatice şi elegante. Şi […]
ioana fodor papioane aurii
%d blogeri au apreciat: