masina 7 locuri

Închirieri auto-Pro sau Contra?

Uneori să îți folosești propria mașină nu este convenabil. Alte ori ai nevoie de un alt tip de mașină, dar nu îți permiți achiziția uneia pentru numai 5-7 zile.

Salutare drag cititor,

Astăzi voi scrie despre beneficiile închirierii de mașină în altă localitate.

Scriu acest articol din prisma unui posesor de mașină potrivită pentru oraș. Scriu acest articol din punctul de vedere al unei femei ce simte că musai trebuie să plece cu casa după ea în vacanțe. Dar, iete că mașina de familie, potrivită pentru oraș nu este bună și pentru drum lung și cu bagaje după tine.

Recent mi-am dat seama că deși vreau să îmi vizitez țara, nu pot rezista EU la drum lung cu mașina. Apoi ce să mai spun de copii cu a lor energie și plictis rapid. Motiv pentru care am decis cu domnul soț să luăm în calcul și transportul cu avionul către destinații precum Sibiu sau Cluj-Napoca, iar local să închiriem o mașina.

Am luat în calcul închirierea pentru că am făcut și ceva cercetări. Majoritatea firmelor de închiriat mașini au modele noi pe care au asigurări de tip CASCO. Ceea ce este bine atât pentru firmă, cât și pentru șoferul care închiriază.

Cine nu își dorește să conducă o mașină nouă? Dar mai ales cine nu își dorește să conducă acea mașină pe care bugetul unei familii modeste nu o permite?

Bineînțeles că această închiriere vine cu un contract detaliat unde se specifică clar ce are voie și ce nu are voie să facă șoferul care închiriază mașina.

Personal nu cunosc persoane care să fi avut incidente cu mașini închiriate. Probabil se acordă o mai mare atenție în trafic și nu numai când conduci o mașină închiriată. Sau, consecințele din contractul de închiriere sunt… complexe.

Mult timp am crezut că mașinile se pot închiria pe o perioadă mică de timp, gen câteva zile cât ești în vacanță în altă localitate sau țară. Dar recent mi-a spus soțul că la ultimul loc de muncă aveau mașinile închiriate pe câte un an. Adică firma unde lucra a luat în chirie 4-5 mașini pentru a fi folosite în interes de muncă.

Nu știu dacă toate firmele de închirieri auto fac acest lucru sau pot închiria pe termen lung numai cu uz personal, de tip turism. Însă, tocmai am descoperit o companie ce oferă și această posibilitate de a închiria mașini pe termen de 3, 6, 12 luni sau până la 2 ani. Însă, pentru acest tip de contract de închiriere este necesară o discuție mai complexă, ceea ce include chiar un număr orientativ de kilometrii făcuți.

dacia for rent

Cu toate acestea, parcul auto este variat și ai de unde alege mașina potrivită nevoilor tale. Câteva variante sunt în imagine de mai jos, dar în realitate sunt 21 de modele ce îți pot satisface nevoile auto.

flota auto de inchiriat

Ceea ce te sfătuiesc este să cauți în primă fază prezentările mașinilor de pe site-ul de închiriere, apoi să cauți separat informaţii despre acel model.

În ultima fază mergi la firma de închiriat mașini și soliciți un test sau mai multe informații despre modelul de care ești interesat.

Știu că pentru un businessman aparențele sunt totul, dar mai știu și că unii bărbaţi sunt adepții unui anumit model de mașină pe care îl solicită la aeroport când pleacă în deplasare. În general poate fi chiar modelul de mașină pe care îl au acasă.

Ultima descoperire în privința închirierilor auto este închiriere cu Risc 0 care vă permite să închiriaţi o maşină fără garanţie. Mai multe informații despre ceastă opțiune găsiți pe site-ul maniarent.ro

manirent

Site-ul maniarent.ro oferă spre închiriere mașini în localitățile Aiud, Albă Iulia, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca și zona aeroport, Cugir, Deva, Hunedoara, Mediaș, Orăștie, Sebeș, Sibiu cu zona aeroport, Sighișoara, Târgu Mureș cu zona aeroport, Timișoara și zona de aeroport.

Verifică disponibilitatea în localitatea care te interesează.

disponibilitate masina

Cu alte cuvinte firma acoperă o suprafață destul de mare, ceea ce ușurează grijile turiștilor sau călătorilor de profesie.


Un lucru este știut. Drumurile în orașele mici sau localitățile limitrofe orașelor mari din țară sunt de o calitate mai bună decât cele din capitală, ceea ce este de admirat și tot odată de invidiat.

În familie două mașini s-au stricat în traficul bucureștean. Ambuteiajele, semafoarele minunate și ceva polițiști cumva în plus pe la intersecții dăunează grav mașinilor de familie. Dar, din păcate pentru viața de zi cu zi nu rentează închirierea unei mașini. Însă ocaziile speciale sau o seară de belșug nu face rău nimănui.

Tu ce părere ai despre închirierea de mâini? Ai face acest lucru pentru o zi sau pentru vreo 3?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: