înapoi la școală, înapoi la spirt

Înapoi la școală, înapoi la teren de sport

Vara este în general perioada de timp când copiii nu prea mai ajung pe un teren de sport pentru o activitate organizată. Este valabil pentru copiii care nu fac un sport de performanţă sau ca hobby.

Vara este anotimpul când marea majoritate a copiilor se relaxează și nu prea mai au rutine sportive. Alimentația este mai permisivă și de multe ori haotică, ceea ce nu este tocmai bun pentru copii.

Clopoțelul de început de an școlar este și o reîntoarcere la orice fel de teren de sport. Este o reacomodare cu un echipament, echipament ce în general este un trening, pantofi sport și un ghiozdan.

În cazul în care ora de sport sau activitatea sportivă are loc la interior, se schimbă atât echipamentul cât și sala de sport standart. O sală de sport pentru copii de școală primară diferă foarte mult de cea pentru școală gimnazială. Nu mai spun de o sală de sport pentru liceeni, unde există și echipe bine închegate de fotbal, baschet, volei sau hambal.

Țin minte că încă din școala gimnazială doamna profesoară de sport a încercat să ne împartă pe competențe sportive, apoi organiza competiții interșcolare.

ÎNAPOI LA ȘCOALĂ, ÎNAPOI LA SPORT

De câțiva ani Decathlon este locul de unde se face echiparea pentru întoarcerea la școală și întoarcerea la sport. Și o face într-un mod practic, cu fiecare preț accesibil și cu produse cât se poate de profesioniste.

Personal, apreciez școlile sau liceele ce au și echipă sportivă sau clasă specială de volei, hambal, fotbal, ping pong sau alte sporturi individuale sau de echipă.

Îmi amintesc din școala generală momentele de sete cruntă de pe terenul de volei. Momente când mersul la toaletă pentru a bea apă era periculos pentru că îți trecea timpul de servă, de joc în echipă sau de împărțirea membrilor pentru echipe.

Pentru a evita astfel de momente putem să le dăm copiilor câteva accesorii prețioase precum bidon de apă, șapcă și chiar un cronometru pentru ștafete.

bidon de apa inapoi la sport
șapcă înapoi la sport
cronometru pentru întoarcerea la sportUn trening educație fizică se găsește mult mai ușor acum față de perioada copilării mele. Materialele sunt mult mai calitative, mai colorate, mai specifice sportului pentru care sunt folosite.

trening întoarcerea la sport

Materialele ușoare, ce permit corpului să respire sunt din ce în ce mai folosite și la sala de sport. Abdomene, extensii, sărituri la ladă, exerciții la spalier sau mingii medicinale fac parte din rutina orelor de educație fizică din școli. Exerciții ce stau la baza pregătirilor pentru sporturile individuale sau de echipă.

Țin minte că bunica mea îmi spunea mereu să îmi iau un tricou de rezervă pentru ora de sport. Mereu îmi recomanda bumbacul și culoarea albă. Sunt sigură că la Decathlon veți găsi o sumedenie de tricouri sau bluze cu mânecă lungă potrivite activităților sportive din școală.

În concordanță cu treningurile trebuie să fie și încălțămintea. Încălțăminte tenis cred că este potrivită activităților exterioare, mai precis în curtea școlii sau în săli de sport mari, tip hale.

incaltaminte tenis înapoi la sport


Pentru interior noi lucram de cele mai multe ori în șosete sau cipici sportivi. Asta și pentru că se lucra mai mult cu talpa, glezna și toată grupa de mușchi a picioarelor.

Pentru zilele cu sport la școală putem să le dăm copiilor și o geantă sport numai pentru echipamentul sportiv.

geanta sport întoarcerea la sport

Trening, tricou de schimb, pantofii sport, șapcă, bidonul de apă, cipici, palete de tenis, badminton sau chiar mingia de fotbal stau minunat în ele, în genţile de sport.

palete înapoi la sport
mingii înapoi la sport

Recent am citit câteva articole în care se dorea să se introducă obligatoriu două ore de educație fizică în școli. Ideea îmi place, mai ales pentru că la liceele cu profil tehnic, real, uman și ceva creație sportul din păcate lipsește. Sper ca întoarcerea la școală în anul școlar 2021-2022 să fie cu un mare accent pe întoarcerea la sport. La sporturile de echipe mai ales. La competițiile sportive interșcolare. La echipe de majorete, echipe de suporteri și la o viață mai echilibrată.

Pentru echipamente sportive și accesorii există Decathlon. Pentru voință și putință trebuie să lupte fiecare copil în parte.

Dacă dorești să vezi experiența mea cu produsele Decathlon, poți să mai citești aceste 6 articole.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: