joita lucrian 5

În papucii unui fotograf de nuntă din Bucureşti

Vara este sezonul nunţilor. Unul după altul cuplurile aleg ziua minunată de care vor să îşi aducă aminte cu drag peste ani şi ani. De mai uită un amănunt apelează la albumele foto.

Servicii foto video pentru nuntă are mai toată lumea în prezent dar în trecut… eheeeeeeeeeei… Multe poze făcute cu aparate compacte ce până dimineaţă erau trântite de 10 ori şi de două ori înecate în băutură.

Apoi au apărut telefoanele peformante ce păreau mai uşor de manevrat, însă, la o atingere firavă sau nepotrivită se pierdea toată agoniseala de peste nuntă şi adio amintiri. Ferice de cei ce au scăpat de imortalizarea momentelor penibile.

Şi uite aşa apare categoria de “Servicii foto video nuntă”. O categorie de servicii ce ne ajută să ne relaxăm şi să încercăm să fim cea mai bună formă a noastră în ziua nunţii.

Un fotograf profesionist pe lângă meseria de fotograf mai trebuie să aibe şi ceva aşi în mânecă. Cu cât este mai bun, cu atât a văzut mai multe locaţii pentru petreceri, restaurante, biserici şi peisajele potrivite fiecărui cuplu în parte.

Nu sunt două nunţi la fel pentru că nu sunt două biserici la fel, nu sunt două apusuri de soare la fel, nu sunt aranjamente florale la fel. Şi unde mai pui că poţi să primeşti sfaturi practice sau estetice de la cel ce îţi oferă serviciile foto video de nuntă.

Pentru că tot am menţionat mai devreme de aşii din mânecă ai unui fotograf îţi pot spune că o bună comunicare cu preotul ce ţine slujba religioasă este un atu pentru o sesiune foto reuşită.

De asemenea viteza de reacție este iar un atu al celor ce oferă servicii foto video de nuntă. Acea reacție de moment poate să facă diferenţa între un dezastru la propriu sau o bijuterie artistică sub nume de fotografie. Poze se vor face cu duiumul. Inclusiv fotograful va avea cel puţin 50-60 de cadre (aşa le va numi el pe pozele nereuşite).

fotograf de nunta 5fotograf de nunta 6
Echilibristica este un alt atu al fotografului. Începând de la amicii bine intenţionaţi ai mirilor ce vor da năvală să facă poze cu ale lor telefoane jmechere, la evitarea bătrânilor din familie, a copiilor veseli şi energici şi până la ospătarii încărcaţi de platouri pentru servit la mese.

joita lucianpoza cu telefoane

Un alt aspect important la un fotograf de nuntă este bunul simţ. Sau lipsa prejudecăţilor. Sau necriticarea gusturilor vestimentare. Sau… sau… sau…

joita lucianfotograf nunta 11
De la nunţi de hipioţi la manelişti. De la ţărani (în sensul de muncitori ai câmpului) la corporatişti. De la persoane cu dizabilităţi fizice la persoane supraponderale. La toate aceste nunţi un fotograf nu trebuie să facă nazuri. Nu trebuie să jignească. Trebuie să fie om, să îşi exercite meseria, căci nu se ştie cum primeşte chiar un tort drept cadou de ziua lui în mijlocul petrecerii nuntaşilor.

Un profesionist foto video de nuntă ştie că are mereu ceva de învăţat. Fie legat de aparatură, fie legat de tehnicile de fotografiat, fie legat de locaţii şi cele mai bune și mai nebune locuri de făcut fotografii.

joita lucian 2
Un profesionist foto nu se mulţumeşte cu un curs şi gata, apoi pune mâna pe primul DSLR cu cel mai ieftin obiectiv schimbabil ca restul banilor să meargă direct în buzunar.
Un profesionist foto face cursuri serioase, precum RBG film cu certificat eliberat de Ministerul Muncii şi Egalităţii de Şanse. Un profesionist foto știe când are nevoie de ajutor şi nu poate face faţă singur solicitărilor venite din partea mirilor. Acesta are agenda lui cu contacte unde găseşte exact omul sau oamenii necesari pentru a acoperii toate ariile solicitate de prea frumoşii miri.

joita lucian 3fotograf de nunta
Da, mirii sunt mereu frumoşi, stânjeniţi şi poate timizi la fotografiat. Conştienţi de statura lor, de dizabilitatea lor, de nuanţa pielii lor, de naţionalitatea lor sau de reala posibilitate financiară, parcă nici nu le mai vine să zâmbească. Aici intervine fotograful şi scoate din tolba lui nu una, nu două, ci zeci de amintiri nepreţuite.

Dacă vrei şi tu un fotograf nuntă  competent, atunci nu mai căuta în zadar pe net fotograf nuntă Bucureşti.  Eu ţi-l propun pe Joiţa Lucian. Nu îţi rămâne de făcut decât să îi cauţi pe net munca şi să întrebi în dreapta şi în stânga de el. Sunt sigură că vei auzii numai lucruri de bine.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

20 de comentarii

 1. Andreia Butnaru spune:

  Daca nu ai un fotograf bun la nunta atunci nici amintirile nu vor mai ramane peste ani si ani. Memoria se mai poate sterge dar pozele raman marturie

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este. Eu admit si fotografiile facute la nunta bunicilor mei. Era alt til atunci.

 2. Barascu Violeta Ramona spune:

  Eu aleg la fiecare eveniment important, serviciile unui fotograf profesionist care sa surprindă emoțiile în cadre spectaculoase.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Eu am avut parte de fotograf profesionist numai la botez… 🙁

 3. Camelia spune:

  Cu siguranță nu-i ușor să fii fotograf, presupune multă muncă și creativitate, chiar și după încheierea evenimentului când urmează prelucrarea materialelor. Să alegem deci înțelept persoana care ne surprind cele mai importante amintiri în fotografii sau video 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si eu cred tot asa ca alegerile trebuiesc facute intelept.

 4. UniquebyMM M spune:

  Sufar si acum ca nu am fotografii de la nunta pentru ca nu a mai ajuns fotograful 🙁
  Fotograful este unul dintre cei mai importanți factori, sa spun asa, pentru reușita nunții.
  Felicitări pentru articol, este original si util!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂

 5. Oana Constantinescu spune:

  Fotografii care reușesc să surprindă un pic din personalitatea mirilor, îmi plac cel mai mult.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Si mie. Dar imi plac si trairile de toate felurile surprinse in fotografii

 6. barbierucristina spune:

  Clar, fotograful are un rol extrem de important pentru a avea o nunta perfecta. Toate sentimentele si taririle vor fi surprinse in poze.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este. Dar sa nu uitam ca sunt si ei oameni si trebuiesc tratati bine.

 7. albusteluta spune:

  Intr-adevar fotograful iscusit merita toti banii! Un eveniment special este surprins intr-un mod deosebit doar de un ochi bun!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este 🙂

 8. Alex. Popa spune:

  Ok bre, ok. Am înțeles, Joița Lucian…
  Acum iată și comentariul meu. Pam-pam!
  Hooouuuu, dar ce vă veni bre la toate cu nunțile?
  Chiar ieri am citit un alt articol, tot privitor la nunți și tot cu tema „amintiri de nuntă, ia-ți un profesionist să te tragă-n poză”.
  Văleu, se duce de râpă lumea asta…
  Ok, ți-ai făcut treaba, obiectivul articolului e atins…
  Mi-a plăcut, frumos, da…
  Ce pot să spun? Sunt celiceli și mă mândresc cu asta, dar sigur că ai dreptate, Românica duce lipsă mare de profesioniști în toate domeniile.
  Bun, concluzia articolului o trag IO.
  Dragilor îndrăgostiți
  Luați-vă profesioniști
  De vă vreți căsătoriți

  Să facă din voi artiști
  
Că de nu, veți plânge tare
  
Peste ani în ziua-n care
  
Știți c-aveți aniversare

  Dar nimic să vă dați „mare”

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ai greșit cariera. Treci pe versuri.

 9. Foarte frumoasă recomandarea ta și pozele – sunt absolut spectaculoase. Într-adevăr, munca unui profesionist se vede și merită tot efortul financiar – în toate domeniile.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este. O fotografie buna poate fi folosita si in terapia de relaxare.

 10. Ramona Gheorghe spune:

  Si eu sunt de parere ca este nevoie de un profesionist pentru a avea niste poze frumoase si pentru a-ti ramane niste amintiri de vis

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Uneori este greu sa „il prindem” in programul nostru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!