În luna cadourilor Artool are grijă de partea practică

Salutare,

Iarna la mine începe de cu toama. Dar, să mă explic. 😀

De cum încep să cadă conurile de brad eu și copiii le adunăm pentru a le transforma în decoraţiuni de Crăciun. Anul acesta este anul 3 de creat podoabe în casă, motiv ce mă face să cred că am început o tradiție.

Fiind o activitate practică, de multe ori această tradiție se mai lasă și cu ceva mizerie. Mizerie ce de multe ori nu poate fi colectată selectiv, asta legat de cutia noastră galbenă. Dar, pentru a ușura colectarea selectivă a deșeurilor, puteți să folosiți de exemplu acest set de 3 coșuri pentru reciclare selectivă. Coșurile au o capacitate de 50 de litri, ceea ce vă permite o perioadă destul de mare de colectare, undeva la 2-4 săptămâni per tip de deșeu.

cosuri selectare deseuri
set 3 recipiente reciclare selectiva deseuri

Dacă facem acum referire la #LunaCadourilor, când comandăm în general X și Y lucru cu livrare la domiciliu, toate acele cartoane pot să umple recipientul destinat hârtiei și cartonului mult mai repede decât cel pentru sticle sau plastic. Deși cred că cel pentru sticle va sta mai mult gol.

Nu vreau să cred că suntem mari consumatori de băuturi alcoolice ambalate la sticlă, dar știu că din ce în ce mai puține femei pun murături, fac dulcețuri sau compoturi, precum nici nu se mai cumpără prea multe conserve ambalate la sticlă. Fie din cauza prețului prea mare, fie din cauză de protecție a copiilor și animalelor din casă, ajungem să cumpărăm produse ambalate în pungi de plastic sau cutii de tablă…

Am făcut referire mai devreme la decorațiunile pentru Crăciun. Ei bine, acestea merg de minune cu niște bandă dublu adezivă. Și asta numai pentru acele decorațiuni care sunt puse pe pereți, în partea de sus a mobilierului sau pe uși. De ce? Pentru că avem cu toții prin casă pisici, căței sau copilași curioși de tot ce este colorat, strălucitor sau care atârnă.

banda dublu adeziva alba

Bine, știm că nu rezistăm să lăsăm o bucățică de beteală pe jos să o molfăie cățelul sau să o analizeze copiii în toate felurile iar la final să ajungă coroniță de prințesă. Dar, banda dublu adezivă chiar face minuni.

Vă dați seama totuși că decorațiunile pe care este folosită trebuie să fie ușoare. Aici intră ghirlandele, beteala, crenguțele artificiale de brad și câteva globuri.

Dacă aveți decorațiuni mai grele, este indicat să le căutați altă metodă de prindere. Dar dacă sunt numai mai late dar destul de ușoare, puteți să încercați banda dublu adezivă pe mai multe rânduri apropiate.

Atenție!!! În funcție de locul unde se lipește această bandă, ea poate lăsa o urmă inestetică. De exemplu dacă este pusă direct pe perete, la dezlipire se poate lua un strat de vopsea lavabilă, tapet, etc…

Uneori decorațiunile de Crăciun sau orice lucrare manuală necesită și alte scule sau accesorii mici. Toarte acestea trebuie ținute împreună, de preferat într-un organizator precum cel din poză de mai jos.

organizator rosu

Pentru că este un organizator mic, aș putea să îl recomand femeilor. Acestea sunt mereu pe fază când se defectează câte ceva sau au nevoie de improvizat până ajunge soțul acasă. Seturi micuțe de scule pot să stea lejer în el.

Eu am avut de-a lungul anilor două seturi de scule în varianță mini, dar, ținându-le în magazie au prins umezeală și au ruginit, devenind inutilizabile peste iarnă. Din acest motiv propun să folosiți cutia și eventual să o țineți în casă.

Aceeași cutie poate fi folosită și pentru mărgele, biluțe și alte accesorii micuțe de tipul craft.

Pentru că seară vine destul de repede în anotimpul iarna, propun tot pentru decorat acest set de lumânări în formă de conuri de brad. Aprinse pe un suport potrivit și ținute la distanță de copii pot fi acea lumină caldă și liniștitoare de care avem nevoie.

lumanari conuri

Dar, recent am aflat de la logopedul copilului meu că o lumânare poate fi și un obiect de exersat pentru exercițiile logopedice. Cel puțin Denis al meu așa a primit recomandări, să sufle într-un anumit fel în flacăra lumânării și să o stingă. Bineînțeles că sub supravegherea unui adult.

Toate produsele recomandate în acest articol se găsesc pe site-ul artool.ro

contact

. Deși mă bătea gândul să vă scriu câte ceva despre produsele de #AmenajareInterioară, am decis să îmi păstrez tenta de sărbătoare și să mă leg pe acele obiecte utile și în această perioadă.

Pentru a fi și mai în tema anotimpului iarna, vă recomand să treceți și pe la categoria #Iarna . Sanie, decoraţiuni și lopată cu toții vrem, dar, fiecare își ia până la urmă după buget și mofturi.

Tu ce ți-ai luat practic în acest decembrie?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: