În ce categorii literare ne mai căutăm carțile pentru copii?

     Iar umblu de bezmetică pe net. Nu pentru mine că nu sunt o hobsedată de online-ul ăsta. Caut ceva diferit pentru copii. Caut ceva care să fie calitativ şi eventual cu multe pagini dacă este vorba de o carte.

Sunt sătulă de “poveşti” şi povestioare ce însumă un total de 23 de rânduri răsfirate în 15 pagini cu desene deformate şi aproape transformate în orice alt ceva decât în ceea ce descrie textul. Ultima carte ce a ajuns pe mâna copiilor a fost ceva ce nici eu ca adult nu cred că am înţeles bine din acele desene. Ce să mai zic de cei mici când întrebau la fiecare pată de culoare ce este, iar răspunsul îi bagă şi mai tare în dubi.

Am ajuns să caut inclusiv după cuvinte cheie precum “cărţi beletristică” pentru că aşa sunt încadrate uneori cărţile bune pentru copii. Bine… nu chiar cele pentru 2-3 ani cum au ai mei acum, dar dacă le ţin „puţin” în bibliotecă nu păţesc nimic, nici nu strănută de la praf  😀

carti beletristica

    De ce spun că sunt încadrate diferit cărţile bune pentru copii? Ei bine, pentru că ultima carte interesantă ochită pe net este “doar” o antologie de poveşti japoneze. Cu cele 118 pagini deja m-a câştigat de viitor cititor. Dacă şi descrierea este tot aşa de bună, promit să o şi laud în grupul meu de prieteni ce mai ŞI citesc copiilor poveşti.

povesti japonezeCartea mi se mai pare interesantă pentru că arată şi alte valori morale în poveştile cu tâlc şi farmec specific zonei nipone. Vreau să le arăt copiilor mei diversitatea culturală începând cu poveştile mult îndrăgite de ei. Vreau să învăţ cot la cot cu ei ca să ajungem să vorbim aceeaşi limbă culturală.

Cartea despre care vorbesc se numeşte “Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii”. La noi este publicată de Humanitas şi a văzut lumina tiparului în 2018. În carte se găsesc istorisiri despre cele mai de preţ virtuţi ale oamenilor – cinstea, bunătatea şi cutezanţa. Sper să fie o lectură plăcută atât pentru mine cât şi pentru copii.

Voi de unde vă mai cumpăraţi cărţi pentru copii? Tot aşa greu este şi pentru voi să găsiţi ceva calitativ? Care este suma pe care sunteţi dispuşi să o daţi pe o carte fără să vi se pară mult? Aştept răspunsurile voastre în comentarii, dar şi recomandări de cărţi potrivite vârstei de 3-4 ani. Hai că accept şi peste, că nu strănută de la praf în bibliotecă

😀

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

5 comentarii

 1. Cristina Dragomir spune:

  chiar am vazut si eu cartea asta cu povesti japoneze, nu mai stiu exact pe ce site, si m-am gandit ca nu ar fi rau sa le oferim copiilor si asa ceva. In lumea asta in care diversitatea si globalizarea sunt la ele acasa, copilul trebuie sa aiba idei de prin toate culturile.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asta vreau si eu. Sa ma spun ca am o atractie fatala de povesti din lumea islamica, indiana si mai noi nipona?

 2. fain articolul si imi plac mult recomandarile tale!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc 🙂

  2. Ordine sau dezordine spune:

   Cu placere

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: