Iepuraşul Peter şi amenda

 Nu cred că mă va crede cineva dacă spun că cel mai bun prieten al meu este un bebeluş de 7 luni. Bibicu mai exact. Este destul de mare în comparaţie cu restul şi nu mânca fructe şi legume când l-am cunoscut.
Bibicu a apărut în viaţa mea după ce mi-am pus jacheta albastră. Începuse primăvara şi primele fructe şi legume de solar au apărut.
Bibicu este primul copil al Domniţei. A venit la ţară să înveţe de la Doamna Mare care a crescut 5 copii. Sigur ştie ea metode sau trucuri de a da mâncărică la un bebeluş la început de diversificare.

Cât era ziua de lungă, mă plimbam în grădină sau în curte printre păsări şi animăluţe. În grădină mă uitam lung la fiecare floare sau legume cultivate în solar. Uneori îl vedeam singur pe bebe în ţarcul improvizat până i se aducea mâncărica sau biberonul. Companie îi ţineau păsărelele ce îi cântau mereu.
Toate bune şi frumoase până într-o zi când am intrat în ţarcul bibicului. Se uita fix în ochii mei şi nu se mişca. Apoi un pârţ s-a auzit şi bibicul meu a început să râdă. Eu curios, mă apropii de bebe încet şi cu băgare de seamă. Îl miros la funduleţ şi ridic codiţa să fac şi eu caca. Şocată de gestul meu, Domniţa grăbeşte pasul şi ţipă la mine să dispar. Noroc că din 3 țupuri ajung destul de departe. Domniţa îşi ia copilul în braţe şi începe să bodogăne:

– Mă scuzaţi, am crezut că este toaletă. Mirosea a caca.
Ai făcut-o de oaie iepure.
– Mă scuzaţi Domniţă, dar eu fac caca mic, de iepure, nu de oaie.
– Na mai zi ceva. Acum mă ciondănesc cu un iepure. Dacă mă vede socrul mă trimite după puşcă, breloc şi căciulă să te facă.
– Aolea domniţă, acuş îmi iau codiţa între picioare şi o tulesc la fraţii mei.
– Ia să sun eu la un Pet Shop. Bună ziua, vând urgent 1 iepure, 2.. 4…8…32… Nu mai contează, este tot neamu iepuresc în grădina mea…
– Domniţă, vă rog să vă calmaţi. Am venit să cunoaştem noii membrii ai familiei.
– Pe naiba. Voi aţi pus ochii pe sera de morcovi. Nu vindeţi castraveţi grădinarului. Vă ştiu eu pe de-alde voi.
– Gata domniţă, nu vă mai încruntaţi că faceţi riduri.
– Auzi, riduri la el… riduri?! Tu-ţi ceapa mami tale dar…
– Băieţi haideţi de aici, Domniţa cred că ne vede deja în cratiţă.

PETER RABBIT

Uite aşa a trecut această zi. Următoarea, era o marţi. A fost o marţi cu fugă. Povestea a fost cam aşa:
Domnul casei începu să alerge după mine. La un moment dat încep să alerg în jurul unei cabane. O bufniţă de pe o creangă îmi spune:
– Grăbeşte-te iepurașule, că aproape te prinde omul!
– Stai liniștită, că sunt cu 3 ture în faţa lui!

A trecut şi această zi. Următoarea, a fost cu sărbătoare pentru oameni. S-au adunat toţi în faţa casei, au venit cu nişte ligheane mari cu mâncare din care se vedeau câteva copane. Şi uite-mă pe mine ghemuit, ţinându-mi strâns lăbuţele mele din spate ca nu cumva să ajungă „lăbuţele norocoase” ale altor persoane. Mă îndepărtez uşor şi mă uit după noul meu tovarăş. Acesta era într-un leagăn aproape de masă.

Două puicuţe moţate găsesc o gaură în gardul de la grădină şi imediat profită de ocazia apărută. Ţuşti printre răsadurile de morcovi şi roşi. Şi se pun pe un zgurmat de zici că prăşesc la vie. Nu ştiu ce a fost în capul meu de m-am dus la ele. Imediat ce m-au văzut au fugit croncănind atât de tare încât au deranjat mesenii. Atât mi-a fost că Domniţa a şi început să fugă după mine de ziceai că fuge după 2 iepuri odată.

Mă bag eu între două verze mărişoare şi mă pitulesc bine. Mi-am ciulit urechile ca nu cumva să fiu luat prin surprindere şi aud cum o voce gravă şi puţin incoerentă strigă după mine:
Peter Iepuraşul, eşti amendat pentru Deranjarea ordinii publice şi pentru Rele tratamente aplicate morcovului. Eşti somat să plăteşti 3 zile de muncă în folosul serei şi mutarea vizuinei tale la vecinul de peste drum. Are 2 hectare de pământ în plus, dă-l în mă-sa.

Nu ştiu când au început să râdă toţi pentru că eu încă încercam să înţeleg ce pana mea i-am făcut eu morcovului şi cum am intrat eu în situaţia asta de cacao?! Îmi scutur eu jacheta şi o iau la sănătoasa… 15 metri mai încolo până în vizuina mea. Trag eu crengile-ușă după mine şi încerc să mă odihnesc dar nu mă lasă Domnişorul.

– Iubireeeeee, nu mai găsesc semnalul. Era pe lângă morcovi sau pe lângă conopidă? Am primit un mesaj de lansare film. Nu ştiu în ce cinema se va juca dar vreau să văd trailer-ul.
– Iubi eşti varză. Am spus că se pierde semnalul după morcovi. Deci fă 5 paşi înapoi.
– Ia uiteeeeeeee, este despre un iepure. Peter Iepuraşul se numeşte şi este un film pentru întreaga familie. Mai precis este o animaţie. Are lansarea în România chiar azi, 30 martie 2018.

afis-Peter-Rabbit
Bun. Alţii fac filme despre fraţii mei şi eu frec duda în vizuină… Ce viaţă de câine am.. Sper că nu m-a auzit Grivei, de mult vrea să facem schimb de căsuţe. Nu mai suportă moţatele care vin peste el să îl dea afară. Oare ce se mai aude cu amenda pentru Rele tratamente aplicate morcovului??

Acest text este scris pentru Spring SuperBlog 2018

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Iepuraşul Peter şi amenda […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!