logo peloro

Genţile din piele Peloro-meșteșuguri florențane

Mereu am ştiut că genţile din piele sunt scumpe. Mereu le-am admirat la mama şi bunica mea. Tare supărată era mama când i se strica de tot geanta. O purta iar şi iar până ajungea efectiv o zdreanţă. Acum nu ştiu dacă era ataşată de geanta ei sau era ideea că a costat mult şi trebuie să facă până la ultimul bănuţ… Ce mă enerva la ea era faptul că toate genţile ei din piele erau negre.


Mult timp mi-am jurat că atunci când voi fi mare nu îmi voi lua o geantă neagră. Şi ce să vezi, am 33 de ani şi chiar nu am avut. Între timp am şi uitat de piticul pe creier. Acum am două genţi roşii, una albă şi una bleu. De-a lungul timpului am mai avut maro, albastru închis, crem şi bej. Dar… din piele niciuna. Şi parcă mă oftic. Mama a avut genţi frumoase acum mai bine de 16-20 de ani şi eu nu am avut nici măcar un portofel.

Nu pot să spun că am ceva stoc de genţi în funcţie de anotimp sau de eveniment, dar acum încep să pun mai mult preţ pe aspectul la evenimente. Nu de alta, dar când te prezinţi ca blogger la evenimente şi arăţi că “mami obosită şi practică”… parcă nu ai credibilitate decât pe nişă de parenting. Şi cum eu numa de parenting nu scriu… musai să îmi caut acea geantă sau genţi pentru dezordinea din stilul meu.

Am căutat informaţii pe internet legate de genţile din piele, de întreţinere şi magazine recomandate. Am găsit acest articol ce mi-a explicat ca la copiii mici cum stă treaba cu acest tip de genţi. Ba mai mult, am accesat magazinul online. Deşi articolul era din 2016 produsele sunt destul de actuale şi stilate. Din informaţiile de pe site am aflat ce metodă de tăbăcire a pieli se foloseşte pentru aceste modele. Nu am ştiut că Florenţa este leagăn al civilizaţiei renascentiste. Nu mă prea atrage Italia ce este drept. Nu am ştiut nici de unicitatea modelelor numai prin metoda inedită de prelucrare a pielii sau de culorile naturale utilizate pentru vopsirea pielii.

După ce am citit cu aviditate tot ce înseamnă informaţie pe site am căutat categoriile iar cea care mi-a atras atenţia prima a fost “Genţi office femei”.

geanta pelooUna mi-a plăcut mai mult, parcă mă ducea cu gândul la model japonez chiar dacă avea şi ceva albastru în imprimeu.

Mi s-a părut că mânerele roşii îşi dau şi acea elegantă aparte. Această geantă poate fi uşor de asortat din primăvară până în toamnă când ţinutele pot fi destul de colorate. Un plus la această geantă este şi partea de jos ce este protejată prin 4 picioruşe.

Interior este căptuşit cu material textile, are 2 compartimente separate de un buzunar închis cu fermoar, 3 buzunare pentru telefon şi accesorii.

geanta franjuri Peloro

O altă geantă care mi-a atras atenţia este una de tipul casual, cu franjuri. Mereu am adorat franjurile iar la genţi mă încântă peste măsură. Ideea de a mă juca cu ceva pe stradă, mai ales la drumurile lungi şi la călătoriile cu autobuzul unde mai prind loc numai la categoria “în picioare ca sardinele”.

Geanta este cochetă, de dimensiune medie, dar încăpătoare. Culoarea ei de un albastru deschis mă duce cu gândul la cerul senin din zi de sărbătoare. La exterior geanta are piele întoarsă, un lănţişor gri închis de lungime reglabilă şi închidere cu o capsă. La interior geanta este căptuşită cu material textile, are un singur compartiment închis cu o capsă şi un buzunar închis cu fermoar.

Momentan mă opresc la acestea două. Am mai văzut ceva, dar aştept bugetul pentru toamnă-iarnă când voi căuta tot două genţi, una de exterior şi una de interior potrivite cu anotimpul de afară.

Stai puţin… pe 1 septembrie am o nuntă în familie. Asta este o altă poveste ce necesită alt tip de geantă 🙁 …

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!