36473122 1755273917922261 3043118516879228928 n

Flashmob – Poarta-ma in poveste- EDITIA 1

 

     Spun Ediţia 1 pentru că se doreşte şi îmi doresc să se repete experienţa. Mie îmi place să citesc iar această activitate mă relaxează, mă informează şi mă răvăşeşte în acelaşi timp.

     Citesc beletristică străină în general. Lumea arabă, indiană, teritoriile musulmane, hinduse, jainiste sau alte religii pline de zeităţi transpuse în poveşti actuale sau de demult. Enciclopedii pentru copii despre corpul uman, despre cum vine bebe pe lume. Cărţi despre educaţie sexuală la adulţi şi tineret. Studii de piaţă transpuse sub forma unei cărţi (Ex. Sex la Vatican). Uneori romane de dragoste ascunse între paginile pline de suspans şi mister ale lumii orientale.

     Am încercat şi clasici români sau străini. Acum mi-ar fi greu să îi mai citesc, dar tot am un preferat între români: Mircea Eliade.

Citesc pe fugă, citesc fragmentat, citesc când îmi găsesc cărţile prin casă, dar CITESC

     Când am văzut postarea pe Fb legată de acest eveniment, primul gând al meu a fost

„oare ce să citesc în public?”

     Să caut ceva cuminte, o poveste sau ceva provocator mi-a luat cam tot timpul de când am aflat de eveniment. După înscriere, am primit pe mail detaliile. Mă bosumflasem puţin când am văzut că se împart cărţi din care ne recomandă să citim. Nu era rău nici aşa, doar sponsorii au făcut ca acest eveniment să fie posibil. Usbone, Creanga Fermecată, Cristina Andone, Cristina Guraliuc, Mihaela Cosescu, Editura Frontiera, Patricia Lidia Popescu Cevei şi Anita Vişan sunt numai câteva nume care au făcut ca acest eveniment să fie posibil din punct de vedere al cărţilor din care s-au citit şi împărţit trecătorilor.

Flashmob poarta-ma in poveste

     Partea foto a fost asigurată de către Corina Alexandrescu iar partea video de Ioana Iacob. Coordonatorii evenimentului au fost binecunoscutele Sarah Key şi Elena Gorun.

Cum a fost de fapt la eveniment?

     Un grup de oameni „semnalizaţi” ca cititori împătimiţi au fost dispersaţi în zona gurii de metrou Unirii, de la Mc până spre H&M. Nu ştiu să spun câţi au fost ca număr pentru că au mai fost implicaţi soţi, copii şi câţiva bebei în sisteme.
Cui am atras atenţia? Stainilor în primul rând. Vânzătoarei de la buticul de flori şi tipului carismatic de la „colţul de cafea”. Nu au fost abordările mele, ci o realizare de grup.

Unde şi ce am citit eu? Pe scările Mc-ului am stat cam 10 minute şi am citit dintr-o Minienciclopedie Larousse- Bebeluşul

     Cu coada ochiului vedeam o tânără domnişoară ieşită din local ce se tot plimba pe lângă nime. Nu ştiu dacă i-am atras atenţia cu ceea ce citeam dar a tot stat pe lângă mine.

     Puţină dezamăgire. Da puţină, nu multă. Trecătorii erau puţini, poate prea puţini faţă de ceea ce ne aşteptam cu toţii, iar aceia dintre ei care s-au şi oprit să ne asculte câteva clipe au fost şi mai puţini. Deşi le spuneam că le oferim o carte GRATUIT din partea WAHM România şi Ludotech mulţi au spus că nu au timp sau că nu sunt interesaţi. Cu greu am găsit acele câteva persoane care să asculte până la capăt de iniţiativa Elenei Gorun.

     În spatele acelor 20 de minute publice de eveniment au stat ore de muncă. Proiecte de ales şi alegerea conţinutului fiecărui kit de cititor. Actualizarea informaţiilor către participanţii înscrişi şi alegerea celei mai potrivite formei legale de colaborare cu cititorii şi cu sponsorii evenimentului. De toate acestea se ocupă minunata Elena Gorun. Ea este mămică, fondatoarea WAHM România şi reprezentantul Centrului Ludotech. Vă las mai jos rezultatul video al evenimentului. Dacă vă place ceea ce vedeţi, lăsaţi un mesaj pe pagina Ludotech cu gânduri, idei şi de ce nu înscrieri la evenimentele lor.

 

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.