Fiţoşisme (P)

http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/twerky-clouds-where-the-snow-comes-from__605.gif

 

Mulţumesc mamă pentru felul cum m-ai îmbrăcat când eram mică. Faptul că îmi căutai mereu hainele pe care ţi le doreai tu când erai de vârsta mea, m-a făcut să devin imună la felul cum reacţionează lumea la ţinutele mele. Ei bine, nu chiar imună dar îmi doresc să fiu altfel, să nu mă încadrez în tipare. Asta sunt eu:

     Nu pot spune că am un stil anume. Am avut perioadă de Office, perioadă de ajutor bucătar sau menajeră perioadă de agent vânzări, Coordonator echipă şi vânzări cosmetice.

Însă, mereu m-au atras paltoanele, mai ales paltoanele roşii. Zilele trecute găsisem unul interesant pe site-ul celor de  la  answear. answear-patratEste un palton de tip tranziţie, neizolat, dar cu captuşeală. Are fason drept şi ţesătura netedă. Căptuşeala este din poliester iar materialul este un amestec de poliester şi lână în proporţii egale. Aparţine colecţiei Hilfiger Denim.   answear

Ce-i drept, şi rochiile roşii mi-au fost de folos. Uneori, hainele pot fi o armă de atac. „Inamicul” este captivat de culoare, în timp ce tu îţi faci treaba cu evenimentul sau motivul pentru care eşti acolo.

Este o vorbă care spune că „Haina nu face pe om.” Dar o atitudine tot îi dă. Ţine de fiecare dacă ştie să se integreze în colectivele cu care intră în contact. Şi fiecare grup este cu stilul lui, pe metoda cine se aseamănă se adună. Şi stilul de turmă este prezent, ca toate gloabele să se simtă acceptate, deşi nu ştiu două cuvinte despre ţinută sau material. De ce să iasă în evidenţă, când se pot complace în comoditatea stilului din grup. Şi vin eu, şi tu şi Maricica  le dăm o palmă metaforic vestimentară, de le zgâriam pupila. Şi rămân şocaţi de accesoriul sau încălţămintea ce iese din tipare. Şi parcă ne simţim mai bine când ştim că avem acel ceva al nostru ce ne reprezintă.

Şi vine vremea când toţi se stresează cu perioada reducerilor, să mai prindă 2 virgulă 3 zile de haine la modă în sezon. Şi apar jdemii de poze pe toate canalele (de media, nu de apă: D) de zici că acum s-au inventat hainele.

Dacă am avea puţină cultură vestimentară, am şti că unele piese (adică haine, nu piese auto: P) sunt standard, clasice, nemuritoare (a se înţelege că se potrivesc câţiva ani, dacă sunt păstrate şi curăţate adecvat). O eşarfă sau o broşă, pot face ca apariţia ta să fie una deosebită. Purtate la gât, talie sau în păr, efectul este garantat. Dar cel mai important, este faptul că trebuie să te simţi tu bine în acele haine, ca şi cum ar fi o a doua ta piele. Nu ar fi ciudat să ai un anumit tip de piele acasă, unul la muncă, unul la piaţă şi unul când îţi baţi capul cu facturile şi ratele?

Pentru puţină îndrumare în stil şi eleganţă, poţi arunca un ochi pe answear.ro. Dar ţine minte, deşi vine black friday, stilul ţi-l creezi, nu îl cumperi sau împrumuţi.

Animaţie preluată de pe site-ul static.boredpanda.com ,,

Pozele sunt din arhiva personală.

Acest text a fost scris pentru BuperBlog2016

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 thoughts on “Fiţoşisme (P)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cu actele la restaurant (P)

vin nov. 18 , 2016
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4c/88/8e/4c888e032472656751d1ba116e4957b8.gif      Afară a început să ningă. Peisajul este frumos, calm, ca şi cum natura ştie că noi avem nevoie de o perioadă specială. -Maria, uite, au venit actele. Gata, se apropiet totul de final în sfârşit. -Ce bine, putem să anunţăm familia. Sun să fac rezervare la Residence […]
%d blogeri au apreciat: