Familie obosită, solicită city break de urgenţă

     Să fi bărbat în adevăratul sens al cuvântului este tare greu. Trebuie să asiguri un venit stabil familiei, susţinere soţiei şi un prieten de joacă pentru copii. Mai trebuie să cunoşti ceva treburi casnice, trucuri de culcat copiii şi bancuri pentru detensionat situaţia. Dar, vine un moment când moralul cade la pământ. Lucrurile nu mai sunt aşa de vesele iar copiii simt diferenţa. Soluţia pare a fi o pauză sau o mică vacanţă. Te apuci şi cauţi pe net “o mică vacanţă” şi primeşti ca răspuns “oferte city break 3 zile” . logo christian tourNu este rea ideea de a pleca în altă ţară pentru o mică vacanţă. Aprofundezi ideea şi începi să cauţi “city break în Europa” până găseşti cel mai îndepărtat oraş romantic din Europa. Concluzionezi că oraşul Copenhaga este alesul inimii tale şi cauţi oferte. “City break Christian Tour” îţi aduce o serie de garanţi şi decizi să apelezi la ei.

christian tour
Acum, vrei să “ambalezi” frumos excursia şi să o transformi în acel ceva romantic ce va reaprinde flacăra iubirii în familia ta. Să îți plimbi soția printre florile frumos îngrijite ale palatelor cu povești impresionante de iubire, să îi cumperi o rochiță ca de prințesă medievală sau să îi decidi o melodie de inimă albastră, nu va fi greu într-o țară precum Danemarca.

     O invitaţie mai deosebită şti sigur că ți-ar impresiona soţia. Cauţi câteva coli albe, iei cutia cu acuarele a copiilor, un pix şi liber la creaţie. Odată terminată “invitaţia “, o trimiţi pe whatsapp şi aştepţi reacţia ei.

     Între timp, îţi faci o listă cu punctele turistice ce inspiră cât mai mult romantism cu putinţă. Documentarea îţi ia ceva timp, dar şti că este timp investit pentru calitatea vieţi tale sentimentale. Alegi palate, muzee, grădini şi parcuri, cinematografe şi târguri. Îţi notezi Frilandsmuseet, un fel de „Muzeul ţăranului român”, construit în anul 1897.

/frilandsmuseet
https://en.natmus.dk/museums-and-palaces/frilandsmuseet/

O călătorie cu căruţa trasă de cai îţi va prezenta o arhitectură total diferită.

Scari in Copenhaga

     La Muzeul Thorvaldsens statuia lui Cupidon vă aşteaptă să o vizitaţi, alături de alte busturi impresionante. Un alt muzeu cu decor frumos și romantic este Glyptoteket. Glyptoteket a fost înființat de magnatul de bere Carlsberg Carl Jacobsen.

muzeul glyptoteket
https://www.glyptoteket.com/about-the-museum/

     Muzeul are o cafenea unde se servesc prăjituri delicioase. Va fi locul perfect de relaxare pentru tine şi soţia ta. Un mic dulce va merge cu siguranţă la inima femeii iubite ce poate să uite de dietă în această vacanţă. Fie ca starea de “hygge” să vă cuprindă şi pe voi, iar răutăţile şi indiferenţa să dispară precum prăjitura de la cafenea.

     Nu poţi să nu îţi notezi o plimbare cu barca pe canalele oraşului. Veţi vedea castele, biserici şi alte construcţii istorice.

Castel in Copenhaga

     Pentru un plus de eleganţă, poţi vizita grădinile Slotului Frederiksborg, construite în stil romantic englezesc în secolul al XVIII-lea.

muzeul Frederiksborg
http://www.dnm.dk/UK/Frederiksborg_Castle.htm

 

 

 

 

 

 

 

gradina muzeului Frederiksborg
http://www.dnm.dk/UK/Frederiksborg_Castle.htm

 

 

 

 

 

 

      Serile din Copenhaga vi le dedicaţi filmelor. Acolo încă mai există “scaune de dragoste”, care se întorc spre rândul din spate. Va fi simpatic să te întorci la iubita ta numai pentru a-i da un sărut sau o îmbrăţişare.

     Dacă vreţi mai mult, Copenhaga oferă camere ascunse, secrete, în inima orașului, în parcuri, grădini și muzee pentru vizitatorii romantici, ce doresc să guste din iubire şi din lipsă de inhibiţii specific daneză.

Cum dieta este şi ea în vacanţă, îţi propui să guşti din vafele lor cu sirop de arţar. Mai încerci şi renumitele “Danish party” cu felurite umpluturi. Acestea sunt produsele daneze de patiserie şi sunt prăjiturele de dimensiuni mici, umplute cu cremă sau cu un amestec obţinut din unt, zahăr şi scorţişoară

Mâncare propriu-zisă daneză prinzi mai greu. Miezul de pâine cu lapte gras sau ymerdrys, un amestec între pâine prăjită de secară şi zahăr brun sunt specifice Danemarcei în ceea ce priveşte micul dejun. Un fel de mâncare făcut din pâine de secară, zahăr şi bere fără alcool este Øllebrød. Dar, mai ai o speranţă de mâncare la târgurile lor tradiţionale. Butoaie pline cu fantezii culinare îţi vor dezmierda nările.

trag in copenhaga
pixabay.com

Nu cred că mai are rost să spun cât de încântată a fost soţia de iniţiativa mea. Nici nu ştiu când au trecut două ore, timp în care a pregătit bagajele copiilor (pe care i-a expediat cu autobuzul la bunici), bagajele noastre şi a şi căutat “hoteluri Christian Tour”. Ca printr-o minune a găsit o ofertă convenabilă, aproape de una din acele cămăruţe pentru „turiştii romantici şi lipsiţi de inhibiţii”.

bilete avion christian tour

hoteluri christian tour 

Acest articol este scris pentru proba 2 din cadrul SuperBlog 2018.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: