Eu şi apa plată

     Când eram mică, nu îmi amintesc să fi avut probleme cu apa. Poate cea sălcie, de la ţară. Atunci, nu înţelegeam de ce unele fântâni sunt căutate şi unele nu. Mereu am crezut că bem aceeaşi apă din toate fântânile, doar erau unele şi la 10 metrii distanţă unele de altele. Acum, după mulţi ani şi o sumedenie de întâmplări, sunt selectivă cu apa. Deşi ştiu ce vreau, nu pot exprima concret în cuvinte, dar pot să găsesc gustând.

     Un eveniment neplăcut din viaţa mea, m-a determinat să nu mai consum apă. Sau cel puţin nu direct. Timp de 10 ani, nu am pus gura pe apă, indiferent că era de la robinet sau ambalată. Însă, apa transformată în ceai, ciorbă, limonadă sau sos la mâncare, nu îmi displăcea. Reconectarea cu apa plată, a fost dificilă. Nici acum, după 5 ani, nu pot spune că sunt împăcată cu ea.

     Recomandările medicilor de a consuma cel puţin 2 litrii de lichide, nu se ating de mine. Când am rămas însărcinată, starea de rău m-a dus pe la diverşi medici. În urma unei ecografii de abdomen, am primit sfatul de a renunţa la apa carbozificată şi de a consuma urgent cât mai multă apă plată. Bulele din apa carbozificată au fost într-un fel colectate în intestinele mele şi nu au mai plecat. De acolo şi starea mea de rău şi balonare.

     Introdusă forţat, dar totuşi treptat în viaţa mea, apa plată a avut efecte benefice numai pentru că s-a ţinut soţul de capul meu. Perioada aceasta a durat cam 8 luni. După naştere, apariţia gemenilor a făcut ca apa să dispară iar din peisajul lichidelor consumate de mine. Acum să nu credeţi că a fost înlocuită cu sucuri, bere, lapte sau alte lichide. Pur şi simplu nu mai aveam timp de băut nimic. Parcă seară îmi mai aminteam să mai beau şi eu ceva, numai pentru că îmi vedeam soţul cum consuma pe nerăsuflate o cană mare de apă.
Nevoia de a bea lichide, este foarte mică la mine. Uneori, constat cu uimire că a trecut ziua şi eu am consumat 1-2 căni de cafea cu lapte până la ora 17-18. Şi ştiu ce înseamnă puţine lichide consumate. Organismul are nevoile lui, un minim necesar. Lipsa apei, are ca efect asupra mea uscarea pielii şi apariţia senzaţiei de solzi. Am și nisip la rinichi, iar în momentele când consumul lichidelor este infim, apar dureri mari.

     Pe perioada verii, soţul mai lua în cameră o sticluţă de 500 de ml cu apă. Fiind pusă la capătul patului, mai luat şi eu câte o guriţă. Ce comod este aşa 😛 , unul să ducă, altul să consume.
De fapt, dacă stau să mă gândesc, ideea nu este rea. Având în vedere multiplele incidente cu cănile de cafea, apa îmbuteliată şi poziţionată prin diverse locuri în casă, chiar mi-ar prinde bine. 🙂

apa de izvor imbuteliata
apa de izvor

     Am cunoştinţe care au un abonament de apă plată pentru acasă. S-au obişnuit de ani de zile cu sistemul implementat la locurile de muncă, încât au vrut să îşi aducă şi în intimitatea casei acelaşi sistem. Parcă tot la ei am auzit şi de variantă de apă îmbuteliată la sticle de 500 de ml. Apă de izvor la 0,5 L este soluția mobilă de hidratare La Fântâna, pentru consum zilnic, ambalată elegant și comod.

apa de izvor ambalata la baxuri
apa de izvor 2

     Avantajul meu în cazul sticlelor la 0,5 L este faptul că le pot lăsa împrăştiate prin casă, fără să se verse. 😀 Copiii încă nu au forţa necesară pentru a deschide capacul. În acest fel, hidratarea organismului va fi din ce în ce mai bună, deşi eu cu siguranţă voi lua 1-2 guri de apă la câteva ore distanţă. Oricum, este mult mai bine decât un pahar odată la câteva zile. 😛

Fabrica de imbuteliat apa
apa de izvor 3

     Căutând pe net informaţii despre La Fântâna, am găsit sursa pentru apa de izvor. Este extrasă din Şerbia, din localitatea numită Mitrovo Polje. Aceasta este o regiune muntoasă de pini și stejari, încadrată de masivi de până la 2.000 m. Peisajul este superb şi se vede că mâna omului nu a intervenit prea mult în zonă, chiar de există o fabrică de îmbuteliat apă. Ca şi caracteristici, apa extrasă de acolo are un gust neutru plăcut, cu conținut echilibrat de minerale, care satisface setea. Mereu am spus că apa trebuie să aibe un anumit gust pentru a putea să o beau. Mulţi au spus că sunt nebună, dar acum, cei de la La Fântâna mi-au demonstrat că am dreptate. 😛 Sâc!!!

 

 

     Ambalarea la sticle de 0,5 L este foarte practcă. Ambalajul acesta este o prezență zveltă, de o simplitate deopotrivă demnă și elegantă. Şi totodată, atât de uşor de depozitat. De fapt, dacă bag câte un bax de 12 sticle în cameră, sunt numai bune de jucat copiii cu ele. Turnuleţe sau cazemată, le găsesc peste tot în casă. Când le adun într-un colţ, mai iau şi eu câte o gură de apă.

Simpatice îmi par și mașinile cu care se face aprovizionarea în Serbia și România.

Bun, dacă pentru mine iau apă plată, musai pentru soţ trebuie să iau apă carbogazificată. Lui îi place să îi gâdile bulele pe vârful limbi. 🙂 Acum, na, fiecare cu piticii lui. Măcar el consumă suficiente lichide, nu ca mine… Dar cine ştie, poate apa plată La Fântâna, vă devenii sursa mea constantă de hidratare.

Acest text a fost scris pentru SuperBlog2017  apa de izvor 6

http://lafantana.co.rs/la-fantana-distributivna-mreza sursa poză cu maşina

https://plutonlogistics.com/en/tag/fabrika-vode-mitrovo-polje/ sursă poză linia de ambalare apă

http://www.lafantana.rs/poreklo-i-sastav-vode sursă poză fabrică

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Eu şi apa plată

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bărbații adoră filmele

mie nov. 1 , 2017
Bărbaţii, sunt acea categorie de oameni care se pot uita la filme de groază, dar nu pot suporta soţia plângând. Al meu soţ, are un stil ciudat de a vedea filmele. Stă mereu cu degetul pe butonul de „forward”. În jumătate de oră, vede un film de o oră şi jumătate. […]
%d blogeri au apreciat: