Eu fac cumpărături de stoc de Black Friday. Dar tu?

     Black Friday este un eveniment relativ nou la noi în ţară. Personal, mulţi ani nu mi-am permis nimic în această perioadă. Ţin minte că prima mea comandă a fost după divorț o bormaşină pe acumulator, cumpărată de pe un site de oferte unde există opţiunea de plată cu telefonul. Adică eu trimiteam un mesaj, iar valoarea produsului se adăuga la factura telefonului.

     Analizând selecţiile de produse promovate de Black Friday, am ajuns la concluzia că nu se merită să îţi propui să cumperi lucruri excepţionale. Fie nu le mai găseşti în stoc, fie constaţi că nu are o aşa mare reducere. Totuşi, dacă aleg să îmi fac o listă de cumpărături, aşi lua un mic stoc de produse consumabile din categoriile cu cel mai mare grad de uzură. Oricum ele trebuiau cumpărate în viitorul apropiat. Aici pot să includ electrocasnice mici, veselă, haine, genţi şi încălţăminte. Dacă veselă şi electrocasnice am reuşit să salvez pentru încă un an (CRED!!), nu acelaşi lucru pot să spun despre bluze damă, 

Selectie bluze answear

genţi de damă sau cămăşi

colaj camasi

şi ghete de bărbaţi. Indiferent că au fost deteriorate de mâncare, procese repetate de spălare, acţiunea copiilor, agăţare, tragere sau aruncare la gunoi în joacă, garderoba mea şi a soţului are de suferit. Din acest motiv am ales să fiu practică şi să îmi setez cumpărăturile pe acele tipuri de cămăşi şi bluze versatile. Vrem să le putem purta într-o ţinută lejeră, sau accesorizate potrivit pentru un aspect mai elegant sau chiar office. Apoi aleg materialul. Prefer să fie bumbac sau tricot moale, în culori pale, sau chiar reci.

     Uneori îmi iau prietenele la sunat, mai ales cele care au doi/trei copii. În general mi se spune că atunci când ai casa plină de omuleţi, musai trebuie să ai o ţinută lejeră şi practică.

     Încălţările şi genţile nu fac nici o excepţie. Din acest motiv mereu îmi setez pentru aceste cumpărături produse de calitate medie spre slabă. Nu văd rostul unei bluze de mătase într-o zi cu gripă sau rezistenţa unei genţi de piele întoarsă

raiul gentilor

când mă duc pe ploaie să iau gemenii de la creşă. Este important de spus că la ghete bărbați doresc un material mai rigid. În general, cumpărăturile de stoc le facem pentru activităţi cu copiii în preajmă. Deci încălţămintea trebuie să suporte călcatul cu pantofiorii, trecerea roţilor de la trotinetă, bălțile interminabile, zăpadă şi ghiaţă. Dar şi alergatul prin parcuri şi împiedicatul de te-miri-ce. Julitul în bot este la ordine zilei, atât adult, cât şi copil.

colaj ghete

     Cu alte cuvinte, nu pot să cumpăr ceva excepţional de Black Friday pentru că nu am unde depozita şi nu ştiu cum ajunge pe mâna copiilor. Nu mai spun de greutatea noastră, a adulţilor, ce fluctuează precum debitul apelor.

     În general, nu sunt un client Back Friday pentru că nu reuşesc să cumpăr ceva bun şi în super ofertă. Fie sunt tentată să iau şi eu ceva pentru a nu rămâne printre ciudaţii care nu logo answearcumpără, fie sunt dezamăgită de epuizarea stocurilor la scurt timp după începerea campaniei. Iar cumpărăturile din “resturile” rămase sunt deprimante, până la ascunderea definitive a acelor cumpărături.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

7 thoughts on “Eu fac cumpărături de stoc de Black Friday. Dar tu?

    1. Depinde de unde iei video. Uneori este nevoie de un tool inserat in site pentru a se vedea bine. Uneori, cum este YouTube, poti pune link direct.

        1. Cred ca este o problema de inserare sau de pixeli. Cauta tutoriale pe YouTube despre cum se insereaza un video in blog, in functie de platforma pe care o folosesti tu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Revelion în Africa de Sud

sâm nov. 17 , 2018
Bună dragilor, Într-un articol trecut vă spuneam că vreau să plec departe. Ei bine, acum vă spun că am găsit destinaţia ideală pentru Revelion. Şi nu o locaţie de tip restaurant, ci un Revelion în Africa de Sud. Va fi cea mai mare provocare pentru noi. De ce? Pentru că […]
%d blogeri au apreciat: