20030986 1950441891865705 565112755 n

Elena ne invata cum sa investim in carti atractive

     Zilele trecute am cumpărat dintr-un centru comercial o jucărie măricică pentru copii. Atât soţului cât şi mie mi-a plăcut ideea de căluţ gonflabil cu buton în creştet ce scoate sunete de nechezat şi are şi mici beculeţe ce se aprind vesele. Cât a atras atenţia copiilor? În magazin, cam 5 minute, acasă… deloc. Îl răstoarnă, îl trag de urechi sau îl muşcă de coadă. Şi GATA, alţi bani daţi degeaba. Dacă stau şi adun bugetul „investit” emoţional în jucării neducative, de dimensiuni şi forme impresionante, îmi dau seama că am nevoie de un bancher ce trebuie să mă educe financiar urgent. Sau să mă îndrume către o investiţie educativă, practică şi potrivită copiilor mei. Deci ajuuuuuuuuuuuutor, nu mai vreau să cheltui bani doar pentru luminiţe, 3 sunete şi un animăluţ simpatic colorat.

– Bună, Georgiana. Numele meu este Elena Ion-Cauris şi de meserie sunt bancher. Mă ocup de companii medii şi mari, dezvoltând relaţia cu acestea şi sprijinind procesul de creditare. Lucrez în domeniul acesta de 17 ani, trecând prin diferite etape ale carierei mele, fapt care m-a ajutat să mă dezvolt în mai multe direcţii.

– Bună Elena. Nu am eu buget asemănător cu o companie, dar cu siguranţă am nevoie de îndrumare. Mămica din mine vrea să cumpere tot ce este mai drăgălaş, în detrimentul lucrurilor utile şi practice.

– Şi eu sunt mămică de aproape 4 ani. Am 35 de ani şi doi copii tare drăgălaşi, plini de energie şi de idei, iar singurele momente de linişte pe care le am sunt când aceştia dorm. Dar ce să vezi, că ei dorm pe rând, fix ca soarele şi luna.

– Aceeaşi situaţie este şi la mine. Gemenilor le-a luat ceva timp până să reuşească să doarmă cât de cât în acelaşi interval. Spune-mi Elena cum mă poţi ajuta tu pe mine?

– Momentan mă aflu în concediu de creştere copil. Am realizat că cele mai bune investiţii sunt în cărţi atractive. Îţi povestesc cum am făcut cunoştinţă cu lumea Usborne şi realizările mele în această perioadă. Poate găseşti o sursă de inspiraţie în legătură cu investiţiile tale în materie de jucării şi educaţie.

– Te ascult cu mare interes.

– Am început prin a cumpăra o carte cu jucărie, din seria Wind-up, care a devenit preferata băiatului meu. Apoi am mai achiziţionat câteva cărţi cu fabule din Reading Programme şi în curând mi-am dat seama că sunt înconjurată de o mulţime de cărţi de la aceeaşi editură, pe care şi eu şi copiii le adorăm.

Am tras aer în piept şi m-am înscris în echipa Usborne. Au trecut 3 luni de atunci şi încă nu mi-am dat drumul la respiraţie. Totul a fost foarte intens!

– Ce înseamnă intens? Ce activităţi ai cu Usborne?

-Mă ocup singură atât de grupul cât și de pagina de Facebook, de comenzi şi livrări, însă soţul mă ajută cu căratul cărţilor. Şi se laudă la prieteni cu noua mea activitate. Mulţumesc soţule! <3

Pe lângă activitatea pe care o desfăşor online, am descoperit că îmi place să particip şi la evenimente, să fiu mai aproape de copii, să le văd reacţiile şi feţişoarele când ating o carte nouă şi o descoperă. De fapt, asta este partea cea mai frumoasă a activităţii de organizator. Când primesc poze de la clienţi cu copiii lor şi cărţile mele, îmi sare inima de bucurie.

– Ce frumos sună „cărţile mele” 🙂

– Da, este ca un crez. Să duc cărţile cât mai aproape de copii. Pentru că ei ştiu ce bine le face o carte, ce le place şi ce să îşi aleagă. Acum am învăţat că o pasiune cultivată pentru cărţi este cel mai frumos dar pe care părinţii i-l pot face copiilor.

– La evenimente ai întâmplări asemănătoare sau sunt deosebite precum cărţile tale?

– Întâmplările de la evenimente sunt de fiecare dată altele, şi sunt pline de bucurie şi veselie, însă mai există şi momente triste, când îţi dai seama că ai vrea dar nu poţi să pui o carte în mâna fiecărui copil. Îmi aduc aminte de un băieţel, să fi avut vreo 6 ani, care a studiat toate cărţile de la eveniment. Prima dată pusese ochii pe o carte cu maşini, Build your own car – stickers, şi până să ajungă adultul lângă el, a văzut alta. A luat-o în braţe, a mângâiat-o, s-a uitat la ea şi i-au strălucit ochii. Era Big Book of Bugs, o carte foarte interesantă despre insecte, plină de ilustraţii şi informaţii. Pur şi simplu, a fost dragoste la prima vedere. Din păcate, adultul s-a oferit să o cumpere pe cea cu maşini pentru că ştia el că aia îi place. Băiatul nostru din poveste a refuzat maşinuţele şi a insistat cu insectele în braţe pentru o pasiune nouă. Şi acum îmi pare rău pentru el că nu a primit cartea dorită care l-ar fi dus într-o lume nouă plină de imaginaţie.

– Puţin tristă povestea. Cred că fiecare copil a trecut prin astfel de momente. Adultul de multe ori face o alegere incorectă, precum am tot făcut eu până acum. Am ales probabil acele jucării pe care mi-aş fi dorit când eram eu mică şi nici de cum cele ce trezesc interesul copiilor mei. Spune-mi te rog dacă mai ai poveşti?

– O altă poveste, de data asta cu happy-end, îi are ca protagonişti pe Alex şi Mihai care au fost atât de tenaci şi şi-au dorit atât de mult cărţile alese, încât au reuşit să o convingă pe mama lor. Tot momentul a fost plin de umor dar şi de seriozitate. Am semnat cu fiecare un contract, prin care s-au angajat să restituie banii mamei, din economiile lor. După ce am scris înţelegerile, au “semnat” cu degeţelele pe contract. A fost tare amuzant pentru că ne-am folosit de bureţeii plini de vopsea de la Fingerprint Activities. Bravo băieţi, încă o dată, sunteţi minunaţi!

19260564_1556560844376845_4210996982573173042_n.jpg

– Frumoasă activitate, dar partea financiară din poveste unde este?

– Cum spuneam, cele trei luni de activitate în familia Usborne au fost de-a dreptul intense. Este o activitate care vine să completeze bugetul familiei, şi care, pe viitor o să asigure un salariu în casă. Cei de la Usborne oferă posibilitatea de înscriere tuturor celor care au dragoste de cărţi, de copii, care vor să facă ceva pentru ele cu bătaie lungă. Cine îndrăzneşte să creadă că va reuşi, îi aştept cu drag în echipă.

– Te rog să îmi spui o super realizare Urborne.

– Am reuşit să duc spre copii 426 de cărţi şi am participat la 6 evenimente absolut minunate. Totodată, am mărit echipa, înscriind alte mămici la fel de pasionate de cărţi, care îşi doresc ca împreună să creăm o lume mai bogată prin alte valori, copil cu copil şi carte cu carte.

– 426 de cărţi este un număr impresionant. Nu vreau să mă gândesc cât a cărat soţiorul: P

Făcând un rezumat, am reţinut următoarele. Copiii încă citesc, asta dacă le şi îndrumăm privirea către cărţi de calitate. Aşa cum a spus şi Elena, pot descoperii pasiuni uimitoare în fracţiune de secundă. Scopul nostru este să conştientizăm noul interes al copilului şi să îl dezvoltăm armonios. Dacă ai norocul ca al tău copil/copii să rămână fascinat de lumea cărţilor Usborne, ai şansa să încerci un nou tip de job şi implicit un nou venit în bugetul familiei.

Abia acum văd eu educaţia financiară! Cărţile Usborne sunt o investiţie financiară şi educaţională bună. Informaţia atent selecţionată pentru fiecare categorie de vârstă le fac potrivite de la vârste destul de fragede la adult autodidact. Cele peste 2500 de titluri publicate sunt catalogate în serii atent gândite pentru fiecare etapă de dezvoltare intelectuală.

De vrei să te dezvolţi mai mult pe această latură „cartuistica”, oportunitatea de aţi face echipă cu alte persoane iubitoare de cărţi şi educaţie financiară este ceea ce ai nevoie. Doar încercând poţi afla dacă ţi se potriveşte. Dacă aveţi nelămuriri, nu ezitaţi să o contactaţi pe Elena.

Pentru cine nu ştie, Elena face parte din Comunitatea WAHM Rmania. Conform declarației Elenei Gorun -Co-fondator la Work At Home Moms Romania

„Este extrem de importantsă modificăm percepția pe care societatea o are despre femeile ce aleg să își petreacă cea mai mare parte a vieții în mijlocul familiei și să acordăm femeilor roditoare din viața noastră șansa de a înflori biologic, profesional și intelectual făcând uitată eticheta de” femeie casnică” pe care am evitat-o în titulatura comunității tocmai datorită aurei nedorite ce o înconjoară.”

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!