Economie şi estetică la încălzirea cu panouri

          A început anul 2017. Toate statisticile, punctele de reper şi cheltuielile, o iau de la zero. Ai putea chiar să începi o nouă afacere sau să modernizezi un spaţiu ce nu mai este la fel de util. Pot să îţi dau un pont ce este util, eficient şi poate fi personalizat.

     Panouri radiante cu infraroşu, la ele mă refer. Sunt moderne, uşoare şi economice. Montajul este simplu şi într-un timp scurt. Nu aveţi nevoie de aprobări speciale. După instalare, setaţi temperatura dorită pe termostat şi ele funcţionează aşa cum vă doriţi. Asigură încălzirea independentă a fiecărei camere.

     Cu puţină chibzuinţă, veţi reuşi să înţelegeţi şi sistemul lor de funcţionare, ce are la bază acelaşi principiu prin care Soarele încălzeşte Pământul, prin radiaţii infraroşii. Astfel, prin radiaţiile infraroşii emise, asemeni Soarelui, panourile radiante cu infraroşu încălzesc cu prioritate obiectele, transformându-le pe acestea în veritabile calorifere. Astfel, suprafaţa care încălzeşte este semnificativ mai mare, căldura propagându-se uniform în încăpere. Datorită acestui principiu, nu se crează curenţi de aer în cameră, evitându-se antrenarea particolelor de praf şi totodată, declanşarea anumitor alergii.

Aceste panouri, eu le-aş pune în camera de recreere de la locul de muncă, în sala de aşteptare de la cabinetul medicului de familie, sau chiar în dormitorul copiilor la grădiniţă. De ce? Pentru că au multe beneficii, puţin ştiute. Riscurile de incendiu, explozie, asfixiere sau alte asemenea accidente sunt minime.

Totodată, radiaţiile infraroşii produse de panourile radiante cu infraroşu au o lungime de undă cuprinsă între 4-14 ce sunt apreciate în lumea medicală ca fiind cele mai benefice organismului uman, producând o serie de efecte pozitive.

Ajută la reglarea echilibrului termodinamic al organismului, îmbunătăţesc respiraţia, somnul, stimulează buna dispoziţie şi creativitatea la copii, previn şi elimină igrasia, în funcţie de gravitatea problemei şi de cauză.

De asemenea, aceste panouri pot fi folosite în spitale pentru că ameliorează şi calmează durerile reumatice, încetinesc efectul de îmbătrânire, îmbunătăţesc vederea şi previn apariţia unor boli oculare, previn depresia, cancerul, ajută sistemul imunitar, reduc durerea, grăbesc cicatrizarea rănilor, ajută la o mai bună oxigenare a ţesuturilor. Se crează o temperatură uniformă în întreaga încăpere, diferenţa de temperatură dintre podea şi tavan fiind de doar 2 grade.

Cum sunt o persoană curioasă, am căutat mai multe informaţii pe site-ul celor de la panouriradiante-încălzire.ro. Aşa am aflat că aceste panouri au aspect de tablou, se pot personaliza ca în imaginea de mai jos.tablou

Nu ocupă mult spaţiu, majoritatea având grosime mai mica de 3 cm. Nu necesită o încăpere specială, aerisită sau încăperi de depozitare a combustibilului sau întreţinere specială. Foarte important de reţinut este faptul că Nu poluează şi au garanţii mari, între 5 şi 10 ani.

Sper că v-am trezit interesul pentru încălzirea încăperilor cu ajutorul panourilor radiante cu infraroșu. Dacă vă hotărâţi să achiziţionaţi, vă rog să mă chemaţi şi pe mine după montare, promit să dau o bere. Ba nu, un ceai că este mai sănătos.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!