Pe 30 martie am participat la primul curs #DPT din categoria blogging pe 2019. Cursul a fost oferit şi de această dată de ParentingPR în colaborare cu #Explicat #Starbucks #SanaGout #Clineo #Himalaya#PizzaBonita #DrumulTaberelor – la Cartier Hub.
Locaţia este minunată, ingenios gândită pentru cei ce vor birouri, dar nu vor rigiditate. Deschis oficial pe 15 martie, Cartier Hub este deja un loc al activităţilor dar şi al mai noului co-working. În sala de eveniment a spaţiului nou creat a avut loc prima întâlnire a bloggerilor părinţi interesaţi de „CUM FACEM VIDEO”.
Prima parte a evenimentului a fost ţinută de către Andrei Stoleriu.
Deşi omul este expert în domeniul lui, informaţia nu a reuşit să ajungă la mine decât parţial. Nu ştiu să spun dacă a fost din cauză că am avut o stare generală proastă sau pentru că tot era întrerupt cu diverse alte întrebări. Deşi s-au încercat câteva exerciţii practice, numai vizual am reţinut ceva, dar nu ştiu în ce program s-a lucrat, şi nici pe ce butoane s-a apăsat pentru a realiza acţiunea dorită în acel exerciţiu.
Cu toate acestea, am primit un document cu câteva informaţii care trebuiesc încercate şi testate. Ca un mic rezumat, pot trece la liniuţă câteva dintre recomandări şi voi continua cu programele folosite.
– Ideal ar fi să se folosească 3 lumini
– Chiar dacă există lumină naturală, ar fi bine să se folosească şi o lumină artificială
– Sunetul se poate înregistra şi separat
– De evitat din cadru persoanele străine
– Să folosim acea aparatură pe care o considerăm potrivită şi să nu ne aruncăm la produse profesionale
– Atenţia la încadrare, e posibil ca părţi din marginea ecranului să nu fie vizibile pe toate dispozitivele/playerele.
În privinţa site-urilor de folosit, avem următoarea listă:
-http://freemusicarchive.org pentru muzică gratuită
– Premiere Pro, Final Cut/Pro, Hit Film Express (gratis) pentru filmat cu camera
– https://itunes.apple.com/ro/story/id1439142230
https://filmora.wondershare.com/filmorago-video-editing-app/#page3 pentru filmat şi editat cu telefonul.
O durată medie a filmuleţelor cu impact este următoarea:
– Maxim 30 secunde pentru Insta, FB day (în messenger)
– Maxim 1 minut pentru promovare
– Maxim 2 minute dacă este un update
– Maxim 3 minute dacă ai un update cu o bază de privitori.
– De la 3 minute în sus, doar dacă ai Urmăritori fideli, care ști că orice ai spune se vor uita până la capăt.
În tot acest timp în care Andrei vorbea şi eu eram pe altă planetă privirea mi-a fost atrasă către spatele sălii de evenimente. Acolo am văzut rafturi atrăgătoare cu produse ale căror nume exercită efecte magnetice pentru mine.
Osho, Editura Trei, Editura RAO, jucării de tip Montessori, cărţi despre educaţia sexuală în era digitală.
După ce le-am făcut câteva poze sugestive, mi-am adus aminte de rafturile din holul de la intrare. Alte cărţi, enciclopedii şi tratate universale şedeau cuminţi deasupra a două micro zone de lucru frumos încastrate în bliblioteca-dulapior.
Arhitectul de mobilă şi cu designerul de interior au făcut o treabă bună în privinţa culorilor folosite. Totul îmbie la veselie, energie şi dorinţa de a lucra efectiv ceva acolo. Să îţi conectezi energia interioară cu vibe-ul Hub-ului. Să fi parte din acei tineri care lucrează ceva la birou, dar nu în biroul acela tradiţional.
După o mică învârteală în spaţiu, revin la prezentarea lui Andrei la care nu reuşesc de fel să mă conectez. Vine pauză şi socializăm cu nişte Pizza Bonita,
apoi degustăm conversaţii interesante în care descoperim oamenii din spatele blogurilor şi proiectelor din on-line şi off-line.
Stârnit Partea I 🙂
Uite de aia nu fac eu nici video, nici vlog. Mi se pare foarte complicat.
Am incercat programul FilmoraGo… ma bate lejer
Imi pare tare rau ca nu am putut participa si eu, sper sa ne intalnim la urmatoarea sesiune!
Data viitoare este pe 20 🙂
La partea cu video m-am pierdut si eu. Inghet in secunda unu dupa ce aud „sa filmam”, Dar la partea cu mobila… wow… este superba! Imi pare rau ca nu mai am copii mici. Cu siguranta mi-ar fi placut sa achizitionez asa ceva.
Cat despre final… ce yammy arata pizzele acelea! Vreau si eu. 🙂
Te asteptam la cursul de pe 20 luna aceasta.
Foarte interesanta faza cu cat sa dureze un filmulet. Cred ca iti prind bine cursurile acestea. Mie mi se pare complicata treaba asta cu filmatul. Nu de trac, ci pur si simplu din punct de vedere tehnic. Oricum, mi s-a parut utila informatia cu cat sa aiba un filmulet. Nu trec la vlog, dar poate vreodata am sa fac unul scurt pt FB sau sa il integrez in blog.
Mobila mi-a placut, jocurile sau cartonase, ce sunt in prima imagine? Mi se par faine si interesante pentru copii. Te intreb ca as vrea sa caut si eu.
Sunt seturi special create pentru copii, cu zarusi si cartonase de activitati sau intrebari. Cauta la educlass.ro
Mi se pare destul de dificila partea cu filmatul. Trebuie sa tii cont de multe aspecte si nu stiu daca as avea rabdarea necesara.
Mie imi place, dar inca nu am gasit programul potrivit ptr mine. Eu am renuntat la editare video cand faceam facultatea acum 12 ani.
In urma cu ceva ani am încercat sa filmez și eu un videoclip pentru YouTube dar mi-a luat foarte mult timp să-l editez așa ca am renunțat. In plus nici nu aveam echipamentul necesar.
Un articol foarte util pentru persoanele pasionate de filmat.
Si eu ma stresez sa fac ceva acum, dar cred ca nu am gasit programul potrivit.