Doamna Crăciun

http://2.bp.blogspot.com/-NA8IJRp5Ka0/UNbERm0wDwI/AAAAAAAAGN0/mURDD4pXcpc/s1600/op.fag+46.gif

 

Din troiene de zapadă

De pe dealuri de îngheţată

Vine-o sanie încărcată

Cu o desagă minunată.                 free-christmas-clipart-christmas-elf-clipart-n6svdk-clipart

Caută stăpân urgent

Pentru Ajunul din an curent.

Caută şi o stăpâniţă,

Dar să poarte căciuliţă,

Căciuliţa lui Crăciun

Ce acceptă doar om bun.

Om bun şi cu suflet mare

Ce se interesează de fiecare.

Aşa începe perioada sărbătorilor de iarna pentru Spiriduşul Şef din echipa lui Moş Crăciun. Citeşte aceasta poezie odată la 100 de ani şi lasă căciula magică să răsfoiască lista cu oameni buni ce pot face acea sărbătoare şi mai deosebită. Când a găsit persoana potrivită, mii de zurgalăi şi colinde răsună în tot ţinutul de poveste. Se pare că în acest an, a găsit o femeie, ce este mama, o soţie iubitoare, fata ascultătoare şi o prietenă de nădejde pentru cunoscuţi. Cu alte cuvinte, o femeie cu Farmec.

Anul acesta, vremea este încă destul de călduroasă pentru luna lui Decembrie iar lumea nu pare a se pregătii de Sărbătorile de iarnă. Moşul, cu experienţa sa notata în mărimea bărbii, ştie ce are de făcut şi cum să pregătească acest Moş Crăciun special. A făcul el o magie cu puţin praf de stele căzătoare şi aroma de nucşoare şi a creat o portiţă magică ce leagă lumea de poveste şi locul de muncă al noului Moş Crăciun din acest secol.

– Buni, dar eu ştiu de la gradi că Moş Crăciun este un moş, nu o femeie.

– Dragul meu, în această poveste, va fi o femeie Moş Crăciun. Dacă ai răbdare să asculţi până la final, o să mâncăm un brad dulce şi gustos.

– Brad buni? Păi nu trebuie împodobit cu globuleţe şi beteală? Cum să îl mâncăm?

– Face buni o magie şi o să avem un bradul colorat şi gustos.

– Bine bunii…

În povestea noastră, Crăciuniţa lucra într-un laborator de cosmetice, create de specialiști, care înțeleg ce e important pentru consumatori. Fiecare coleg punea mult suflet în crearea acelor produse eficiente. Acum, mai sunt câteva zile până la Crăciun. Acei specialişti s-au gândit să facă multe casete cadou, cu produse special concepute pentru fiecare. Seturile conţin de la creme hidratante, tratamente de păr, la seturi minitravel şi produse pentru bărbaţi. 

farmec

-Buniiiiii, dar pentru copii nu aveau nimic?

-Of dragule, să spunem că acei specialişti abia au început să lucreze la cadourile pentru copii.

-Bine buni, oricum jucăriile mi le aduce Moş Crăciun şi nu specialiştii 😀

-Aşa este, dragule.

       Fiecare casetă cadou a fost gandită să aducă numai beneficii celui care o primeşte.  Crăciuniţa noastră, după ce a terminat cursul de pregătire în Crăciunărie, şi-a luat locul ce i se cuvine anul acesta. A preluat frâiele saniei trasă de reni şi împreună cu cele două prafuri magice a plecat să bucure lumea cu cadourile pline de Farmec.

Cu ajutorul prafului de somn cu aromă de cozonaci, adormea toată suflarea pe o rază de 100 de paşi în jurul bradului la care se oprea să pună cadourile. De fiecare dată ţinea cont de vârstă, tipul de ten său par. Şi uite aşa, a zburat pe fiecare casă din lumea asta, a umplut poalele brazilor de cadouri şi a mâncat prăjiturele şi a băut la lăptic cât pentru 2 vieţi de Crăciuniţa.

A venit vremea să pună cadouri şi în casa de pe Strada Bucuriei numărul 10. Ştia deja că toţi membrii familiei dorm şi putea în acest fel să îşi facă treaba în linişte. Astfel, a pregătit pentru Ioana o Caseta cadou Minitravel. Pasionată de călătorii de mică, mereu uita să îşi ia cele necesare pentru că îndesa în bagaj multe obiective pentru camera foto. Pentru Nina, doamna care vine să facă curăţenie o dată pe săptămână, a adus o  Casetă cadou Gerovital Plant 2016.

Sunt produse blânde, la fel ca vocea ei când prepara acele prăjituri în formă de brăduţi, pudrate cu mult zahăr şi scorţişoară. Pentru Tudor, tânărul de 27 ani din casă ce vrea să îşi ceară iubita de soţie la masa de Crăciun, a adus Borsetă cadou Gerovital H3 Men Seductive. Pentru Cătălina, cea cu păr zburlit precum porumbel zgribulit, a adus Casetă cadou – ArganPlus Keratină.

Când a terminat de aşezat cadourile, căciula lui Moş Crăciun a început să fluture şi să zurgălească precum o alarmă. Zorile erau aproape iar timpul ei ca şi Crăciuniţă se apropia de final. A urcat de grabă în sanie şi a folosit praful magic pentru a zbura nu mai decât pe meleagurile de poveste către casa Moşului bătrân. Cum ea a reuşit să îşi facă treaba foarte bine, a primit ca răsplată un somn odihnitor, deşi a durat cam 3 ore până toţi cei din casă au început să facă gălăgie cu ambalajele de la cutiile cadou. Bucuria creată cu acele casete cadou cu produse Farmec a fost de nedescris.

– Alo, da. Sigur, aici este Strada Bucuriei numărul 10. Suntem toţi acasă, vă aşteptăm.

– Buniiiiiiiiiiiiii, în povestea ta nu era aceeaşi adresă? Strada Bucuriei numărul 10?

– Ba da, dragule.

– Buni, tu ai fost anul trecut Crăciuniţa din poveste: P.

– Nu ştiu dragule, şi eu am primit cadouri şi nu cred că mi-aş fi pus singurică sub brad.

– Buniiiii, colierul din floricele colorate a fost făcut de mine, iar unchiul Tudor ţi-a cumpărat acea carte cu modele de tricotat.

– Ştiu dragule, aşa am învăţat să fac şoseţelele pe care le porţi acum în picioare.

 

Articol scris pentru SuperBlog2016

Poza cu elf preluata de pe site-ul clipartkid.com

gif cu Mos Craciu preluat de pe site-ul opiniafagaraseana.blogspot.ro

poze preluate de pe site-ul farmec.ro

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: