Dezamăgită de un NOU festival de familie

Când s-a anunţat Family is Fun Festival în prima fază am crezut că este proiectul unei colege bloggerite. Îmi spusese de acest eveniment de anul trecut în cadrul SMP 2018. Ce a fost în realitate şi al cui a fost evenimentul… sunt lucruri total diferite.

În primul rând am văzut postările pe Facebook. Multe. Stresante la un moment dat. Ajunsesem să cred că va fi “foarte tare”.

Am ajuns cu familia la acest eveniment sâmbătă.

sambata family is fun

Ba am şi întârziat pentru că locurile de parcare sunt infime, sunt pe potrivite… Şi… un super bonus, am ajuns la intrarea dedicată picnicului de la Kaufland unde se intra pe bază de invitaţie sau de bilet plătit. Deci ia Marie cale întoarsă şi mergi la intrarea laterală sau cea de lângă apă.

Am intrat cu chiu, cu vai pe lateral alături de un puhoi de vizitatori şi de câteva foste colege din Divizia Avon pe Bucureşti. Nu îmi amintesc să fi văzut o menţionare a acestui participant la festival pe pagina de Facebook a evenimentului.

machiaj avon

Ca de fiecare dată sunt întâi tentată să văd ce este pe alee, adică corturile poziţionate de-a stânga şi de-a dreapta aleii.

Am văzut aşa: Avon, Smurd, terasă de băuturi, tarabă de jucării ca la intrarea în parcurile de copii, apoi maşini cu chestii de mâncat. A se înţelege hamburgeri de vreo 13 soiuri, cartofi prăjiţi, 3 tonete de îngheţată, una cu clătite sau wafe, un cort despre reciclare. Cam asta era în mare la aleea principală.

În lateral, spre scenă, mai era un stand cu ceva despre miere, două porţi mici de fotbal şi două sau trei mingii răzleţe, vreo 4 umbrele cu câteva fotolii tip perne, standul cu văcuţă al celor de la Napolact şi al lor iaurt super bun, o zonă cu corturi de tip indian pentru copii şi cam atât am putut să reţin. În zare erau toboganele gonflabile.

corturi pentru copii
Zona scenei era ceva de nedescris. Aş spune ceva spre inconştienţă şi economie drastică. Nu ştiu cine a gândit acest eveniment, dar în iulie să faci un eveniment în aer liber pentru copii şi nu numai şi să nu îţi pregăteşti MĂCAR un cort pentru a ţine puţină umbră celor interesaţi de activitatea de la scenă mi se pare jalnic.

scena
Cu puţin timp în urmă, aceeaşi locaţie dar eveniment organizat de Forbes a putut pune un cort cu scaune şi fotolii tip perne. Chiar dacă am stat înghesuiţi, tot am fost cam 40 de persoane ce am urmărit activitatea de la scenă. La acest festival… dacă, repet dacă erau cam 10 copilaşi în faţa scenei iar câţiva părinţi mai retraşi lângă cel mai apropiat copac. Și noi tot lângă copac am stat vreo 5 minute…

la umbra sub copac
În comparaţie cu evenimentul Forbes acum erau mai puţine standuri, mai puţini vizitatori. Însă, ceea ce mă şoca era faptul că nu am văzut zone de activităţi în familie, de implicare părinţi şi bunici în jocurile copiilor sau copii care să fie implicaţi în activităţi de oameni mari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrei eveniment de familie, păi fă un cort de alăptare, protejează mamele de soare. Un cort acoperit pentru schimbatul bebeluşilor. Un animator, mascotă nu pe scenă, ci printre copii. Baloane de săpun, panglici colorate, confeti.

Fă concursuri între familii, între părinţi şi copii, între părinţi şi bunici. Dar nu cred că este cazul să îţi dau eu idei mai FAMILY IS FUN FESTIVAL.

Nici nu ştiu cine sunt aceşti organizatori. Firma ce a organizat evenimentul se numeşte FABRICA DE EVENIMENTE FESTIVUS SRL, are sediul social în Mogoşoaia, Ilfov, pe o stradă semipustie…

mogosoaia
Sursa- Satelit, Google Maps

A fost înfiinţată pe 16 mai în acest an, are cod CAEN 93, adică “Activităţi sportive, recreative şi distractive”. Deci unde este tema ,,familia este distractivă,, ?

Acum nu ştiu cât s-au distrat ceilalţi prezenţi, dar eu am fost dezamăgită, inclusiv soţul care a decis la întoarcere că a doua zi o să plecăm într-o mică escapadă cu trenul, pentru a face pe placul copiilor, ei văzând un tren numai la bariera de pe şoseaua Andronache în drum spre tataie.

Sper ca părinţii ce şi-au lăsat copiii în soare lângă scenă, cei care au dat hamburgeri de porc sau au lăsat copii în mingiile de pe apă să fie mai fericiţi ca mine. Cred că ai mei copii se simţeau mai bine adunând crengi, pietre şi întrebându-mă de fiecare gândac ieşit în cale.

Până la următorul festival pentru familie… iau o pauză. Voi revenii cu un articol despre escapada noastră cu trenul în Târgovişte.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

20 thoughts on “Dezamăgită de un NOU festival de familie

 1. WOW! Si eu vazusem pe pagina de FB a evenimentului cateva poze si ma gandeam ca o sa fie super interesant si chiar ma gandeam ca nepoata e la mare si nu va merge. Imi pare rau ca ati avut asemenea experienta. Mult zgomot pentru nimic!

 2. Nu sunt eu in tema cu astfel de evenimente, dar e trist ca totusi o asa organizare proasta beneficiaza de promovare. Si pacat de timpul tuturor celor care si-au rezervat timp pentru a ajunge acolo.

 3. Nu prea pare distractiv ce povestești tu. Păcat, se puteau face multe. Eu aș propune să te angajeze ca organizator de evenimente, că idei ai 🙂

  1. Am idei, stiu ca sunt cam idiotica 😀 dar… nu m-am gandit pana acum sa lucrez in organizare. Am fost voluntar la unele evenimemte unde am ajutat la punerea in practica.

 4. Nu este același la care au apărut vedetele pe nu știu ce program tv spunând că este wow?!? Parcă tot aceeași temă și tot în Mogoșoaia se desfășura. În fine, mă gândesc că o fi firma de evenimente a vreuneia dintre ele.
  Sunt convinsă că a fost mult mai bine în escapada din Târgoviște!
  Mulțumim pentru ”filmul” evenimentului!

 5. Si u care vroiam sa fan un drum pana la bucuresti pentru el….pacat ca organizam evenimente pentru copii dar fara sa ii si avem pe ei in gand. pacat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gazduire.ro furnizează servicii de înregistrare domenii internaționale conform regulilor internaționale TLD

joi aug. 1 , 2019
“Nu vrea să îi ia casa lui, se simte bine în chirie. Nu vrea să se simtă legat de ceva aşa mare.” Deşi discuţia se referea la băiatul doamnei ce vorbea, pe mine m-a dus cu gândul la alt fel de casă, la titlul de domeniu de proprietate, domeniu de […]
inregistrare domenii ieftin
%d blogeri au apreciat: