Craiova devine un mic oraş cosmopolit. Pe lângă modificările estetice ale oraşului şi locuitorii pot apela la modificări/reparaţii estetice fix la ei în oraş.
Salutare cititor, astăzi voi vorbi despre un serviciu oferit de clinica Perfect Touch Craiova.
Deşi se prezintă ca o clinică estetică, eu voi merge pe latura de reparat/reconstruit. De ce? Pentru că nu sunt adepta operaţiilor estetice ca moft, ca un cadou de majorat sau ca mită din partea unui bărbat potent financiar. Ba am refuzat colaborari ce aveau ca tema „operatiile estetice oferite cadou„.

Deşi se fac mai uşor operaţiile estetice, operaţiile de reconstrucţie sau remodelare (nu ştiu sigur dacă în domeniul chirurgiei estetice sunt două diferite sau altă formă de a spune acelaşi lucru) şi operaţiile de excizie tumoare subcutanată se fac mai rar.
De ce? Pentru că trebuie să îţi recunoşti ţie, în oglindă, că ai nevoie de acea ajustare pentru binele tău fizic, dar şi psihic. Pentru că oamenii ce ajung să facă o operaţie de excizie tumoare subcutanată iau în calcul multe posibile complicaţii şi nu consideră recuperarea după intervenţie ca un concediu de odihnă.
Aş putea să trec în acest articol cu uşurinţă definiţii găsite online pentru expresia medicală “tumoare subcutanată” dar ar fi mai bine să preiau din textul de prezentare de pe site-ul clinicii Perfect Touch Craiova:

“Tumorile subcutanate, indiferent de natura lor, pot da anumite semne sau simptome, directe sau indirecte, pe care nicio persoană nu trebuie sa le ignore atunci când le observă şi nici să întârzie prezentarea la medic.”
Aici este marea problemă a celor ce nu îşi fac operaţii estetite numai pentru că pot, ei pot trăi cu acea problemă. Da, poate îi deranjează, dar “Nu moare din atâta lucru”.
Recomand a vedeti si acest video, are ca tema Afectiuni chirurgicale ale mainii
“Marea majoritate a tumorilor şi mai ales cele maligne, nu dor, aşa că singurele şi de multe ori cele mai precoce semne sunt micile iregularităţi pe care le putem simţi sub piele la o simplă palpare.”
Îţi vine să crezi că o parte dintre aceste iregularităţi sunt percepute abia de către un nou partener în viaţa persoanei posesoare de tumoare subcutanată?
De ce spun asta? Pentru că cel ce o are, zice că este acolo de când se ştie, pe când un nou partener observă imediat “micile imperfecţiuni” şi doreşte să afle mai multe despre ele, să ştie dacă îl va afecta şi pe el într-un fel acele iregularităţi.
“O foarte mare parte a tumorilor subcutanate intră în sfera de competenţă a chirurgiei plastice, aşa că prezentarea la o consultaţie este primul pas al diagnosticării şi tratamentului.”
Ar fi ca un fel de prezentare a pertenerului în faţa părinţilor. Ei, în urma experienţei de viaţă pot spune de faţă cu, sau ulterior vizitei propria lor impresie despre noul partener.
“În urma acestei consultaţii, chirurgul plastician poate cere efectuarea unor investigaţii suplimentare sau poate trece direct la efectuarea planului terapeutic împreună cu pacientul.”
Ei bine, aici reapare partea în care spuneam că cei ce nu vin la o operaţie estetică stau mai mult să se gândească la efecte post operatorii, la consecinţe.
“Planul terapeutic este în final dictat de către medicul anatomopatolog, după ce a studiat piesa operatorie rezultată în urma intervenţiei chirurgicale (aceasta putând fi de multe ori prima şi ultima etapă a tratamentului).”
Aceata este una dintre situaţiile fericite. Însă, pentru că omul de rând, omul care merge la medic de nevoie sau de urgenţă, nu ajunge de cele mai multe ori “la timp” 🙁
“În cazul în care tratamentul chirgical nu este suficient, cazul va fi preluat de către medicul oncolog şi de către echipa sa.”
Deşi nu îmi doresc ca nimeni să ajungă la ocolog, dacă aveţi recomandarea de a vizita unul, vă rog să regândiţi toată ideea cu “pot trăi cu asta”, prioritizaţi viaţa şi mergeţi la medic.
Dacă totuşi sunteţi din seria ce observă imediat o mică iregularitate pe corpul vostru şi sunteţi din Craiova, vă recomand să vizitaţi clinica Perfect Touch.
Vezi aici ce alte articole am mai scris despre clinicile din tara.