De ce mi-a atras atenţia o Unitate Protejată

     Vorbeam zilele trecute cu o prietenă şi îmi povestea de cât de bine este că există Unităţi Protejate care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Iniţial nu am ştiut ce înseamnă o Unitate Protejată, apoi am aflat că este o firmă care doreşte să integreze persoane cu dizabilităţi pe piaţa muncii, făcând lucruri concrete. Mai exact, pentru a funcţiona ca Unitate Protejată, orice firmă care-şi doreşte acest lucru trebuie să aibă peste 30% angajaţi cu dizabilităţi.


Probabil primul gând care-ţi vine în minte e faptul că nu sunt apte de muncă. Ei bine, există o mulţime de persoane cu dizabilităţi apte de muncă. De ce nu ar putea o persoană în scaun cu rotile să lucreze la un birou?unitate-protejata

     De ce nu ar putea o persoană cu deficienţe de auz să lucreze la o firmă de curăţenie sau o persoană cu deficienţe de vedere să lucreze la un salon de masaj? Sunt o mulţime de astfel de exemple şi eu personal cunosc o mulţime de persoane cu dizabilităţi care sunt angajate. Şi nu neapărat la firme care funcţionează ca şi Unităţi Protejate, deoarece în România nu sunt multe.
Foarte multe persoane cu dizabilităţi sunt apte de muncă şi vor să muncească. Însă, mai greu le este să îşi găsească un loc unde să fie acceptate de catre angajatori care să și să treacă peste această barieră.
În România sunt puţine Unităţi Protejate, însă numărul lor este în creştere. O astfel de Unitate Protejată este CompaniaDDD. Această companie este de fapt o firmă de deratizare. Ea şi-a început în anul 2011 activitatea iar în 2016 a obţinut autorizaţiile necesare pentru a lucra ca şi Unitate Protejată.
Angajaţii cu dizabilităţi de aici sunt aleşi cu ajutorul Fundaţiei Motivation România,  sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de modul în care sunt trataţi.
Foarte multe persoane nu ştiu, însă, în România companiile care au peste 50 de angajaţi trebuie să angajeze cel puţin 4% persoane cu dizabilităţi. Dacă nu fac acest lucru, trebuie să plătească lunar către bugetul de stat anumite sume sau să încheie un parteneriat cu o Unitate Protejată, aşa cum este CompaniaDDD.ro.

wallpaperDDD3
CompaniaDDD este singura firmă de deratizare din România care funcţionează şi ca Unitate Protejată. Clienţii sunt foarte mulţumiţi de serviciile prestate şi intervenţia se face rapid, cu cele mai bune soluţii şi cu aparatură de ultimă generaţie.
Orice firmă este obligată să aibă un contract cu o altă firmă care oferă servicii de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Colaborând cu DDD rezolvi două mari probleme: serviciile DDD şi angajarea persoanelor cu dizabilităţi.
Dacă vrei să afli mai multe detalii, intra pe CompaniaDDD.ro.
Şi tu poţi ajuta la integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Cum? Încheie un parteneriat cu o Unitate Protejată, angajează persoane cu dizabilităţi, sau, dacă nu ai firma ta pentru a face aceste lucruri, dă mai departe vestea legată de Unităţile Protejate, de existenţa lor şi de beneficii.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: