Cum îți pregătești un sejur în 5 ore

     Dragilor, vă scriu aceste rânduri cu o oră înainte să plec în cele 3 circuite Christian Tour. De ce 3? O să încerc să vă povestesc pe scurt, deşi ştiu că nu sunt în stare 😛

     Iubitul meu nu se dezvaţă de vechile obiceiuri. Şi în 2018 face totul pe ultima sută de metrii. Azi vine în bucătărie lângă mine şi începe cu un glas mieros.

– Iubi, ştiu că îţi plac surprizele, dar cea pe care vreau să ţi-o dăruiesc azi are legătură cu 8 Martie. Dacă vrei să fi în Iordania pe 8 Martie, trebuie să ne facem bagajele în maxim 5 ore, apoi să ne prezentăm la Aeroportul Otopeni. Apropo, primeşti cadou 3 circuite Christian Tour. Apoi îmi zâmbeşte cu acei ochi verzi de un verde smarald.

     După toate acestea şi seria de pupături drept răsplată, apelăm la stricteţea militară şi începem să ne împărţim sarcinile pentru eficientizarea timpului rămas.

     Cum eu eram în bucătărie, verific frigiderul de alimentele rămâne de la festinul de ieri când am sărbătorit 3 ani de „Ordine sau dezordine în călătorie”. Încep să le pun la congelator conform tabelului de congelare a alimentelor prezentat de Irina Olteanu (sursa http://www.qbebe.ro/sanatate/nutritie/tabel_timpul_de_congelare_al_alimentelor)

     Ceea ce îmi place mult la iubitul meu este faptul că mă lasă să îmi fac propriul program în evadările noastre. Mereu avem timp împreună şi timp individual.

     Fac o cercetare cât se poate de rapidă în timp ce iubi verifică toate electrocasnicele din casă şi le scoate din priză pe cele ce nu le folosim acum.

 

Dacă seria de circuite începe cu Iordania, în prima fază caut pe Google imagini din viaţa reală, pentru a şti la ce să mă aştept. Găsesc lucruri interesante şi încep să fac o schemă.

 

627x0 1
Maria Barakat, preşedinta Forumul Iordaniano-Român de Cultură. Foto: Mircea Barbu

În ziua sosirii şi pe intervalul de timp liber din Amman vreau să mă întâlnesc cu Maria Barakat, preşedinta Forumul Iordaniano-Român de Cultură. Bloggerul din mine simte şi nevoia de socializare cu alţi români stabiliţi acolo. Aşa că am decis să fac interviul din călătorie cu ea.

 

 

 

 

     Din itinerariul pregătit de agenţie mă atrag mult vestigiile incluse în Patrimoniul UNESCO, dar şi clădirile fastuoase ale istoriei precum Teatre, Temple, Fortăreţe.
Ca şi mâncare, vom încerca să găsim ceva ce am mai consumat şi pe acasă, sau ne vom face curaj să încercăm gusturi noi, dar cu Renie sau Ranitidina în buzunar 😛 Gastronomia ‎iordaniană îşi are originea în ‎bucătăria ‎beduină, ceea ce este foarte interesant. Sigur vom mânca mezze, cuvânt ce provine din bucătăriile Imperiului Otoman. Alături vom avea şi cereale, brânză, iaurt, fructe proaspete sau ‎uscate, cafea sau ceaiul tradiţional.

Wadi Rum Valea Lunii Iordania
Wadi-Rum-Valea-Lunii-Iordania

 Pe iubi îl încântă peste măsură vizitarea siturilor arheologice. Sigur se gândeşte acum la filmele cu Indiana Jones 😀 . Sunt curioasă cum va „supravieţui” el în cazarea la cort în WADI RUM, alături de beduini. 😛 Dacă se supără niţel, îi va trece în ziua 7, când ajungem la Marea Moartă. El cu plaja şi dormitul, eu cu obsesia mea despre Manuscrisele secrete de la marea Moartă 🙂 Încă sunt ferm convinsă că benudinii şi creştinii din această zonă cunosc ceva mai mult decât restul, mai mult decât însăşi Vaticanul. În ziua 8, vom vizita El-Maghtas, locul unde a fost botezat Isus Hristos.

 

       Deşi cineva a spus că este numai un mal, ca multe altele, mă încearcă un sentiment de „alt ceva”. Rămâne de văzut când ajungem acolo. De asemenea, El-Maghtas este şi locul de unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri. Parcă văd că iubi va căuta pe cer o urmă a lui, crezând că o fi vreun avion cu reacţie sau ceva de genul 😀
Nu sunt decisă dacă fotoreportajul călătoriei va fi despre beduini sau despre mezze. Din ce m-am documentat despre acesta ţară, ‎Iordania este o ‎punte de legătură între tradiţionalism şi ‎modernism, ‎un ‎adevărat muzeu în aer liber.

‎     Nici nu termin bine cu documentarea ca iubi îmi arată agenda pe următoarele 3 zile. Index apă, lumină şi plată gunoi. Naşpa treaba cu gunoiul ca nu îl poţi achita prin transfer bancar. Asta este, îl plătim la întoarcere.

     Între timp, iubi a făcut bagajele pentru prima plecare. A folosit tehnica celor de la Brainy Craft. În acest fel, îmi lasă timp pentru cercetarea cu nr 2, şi anume Farmecul Umbriei. Zonă de care nu am auzit până în acest moment şi o spun cu ruşine. Ce blogger de călătorii sunt eu dacă nu am auzit de acest petic de Italie?!

Vatican Italia Farmecul Umbriei
Vatican-Italia-Farmecul-Umbriei

 

Pentru mica Umbria, mi-am propus să descopăr tainele Vaticanului, să caut secrete ascunse în grădinile sale dar mai ales să ating dacă se poate lucrările legendarului Leonado Da Vinci. Iubi sigur va căuta un loc liniştit unde să tragă un pui de somn „italieneşte” 😛 În ziua 3, am văzut că se vizitează Terni. Oare ne lasă „liber” la apele sale termale?! În ziua 4, iubi va „degusta” niţel mai mult produsele din ciocolată marca Perugia. Niciodată nu am înţeles unde bagă atâtea dulciuri în el şi tot slab rămâne. 🙁

   Fotoreportajul călătoriei va fi despre Brandul istoric Perugia. Foarte interesant este faptul ca au devenit parte integrantă a grupului elveţian Nestlé în 1988. În ziua a 5-a, deşi avem posibilitatea de a avea zi liberă, cu siguranţă iubi va vrea să meargă în excursie la Spello, pentru a vedea unde se ţine Festivalul Celor Două Lumi ce a avut până în acest moment nu mai puţin de 59 de ediţii. Ce-i drept îi tot stă gândul la senzaţionala Alessandra Ferri de vreo 3 luni. Dacă stau puţin să mă gândesc, merg şi eu în această excursie, numai pentru a putea vedea scrisoarea Sfântului Francisc de la Catedrala din Spoleto. Oare o fi vorba de Sfântul Francisc de Assisi ce m-a fascinat pe toată perioada facultăţii la cursurile de Istoria religiilor?

     Ziua 6 este iar cu posibilitatea de program liber. În acest timp, vom vizita biserica Comunităţii ortodoxe din Perugia. Aceasta este oferită de Arhiepiscopia Catolică din Perugia comunităţii ortodoxe. Biserica este de fapt o veche mânăstire construită în anul 700 şi poartă hramul Sfântului Florentie, ale cărui moaşte le şi păstrează. Cu siguranţă voi face interviul călătoriei cu parohul bisericii. Ziua 8, este cea care ne va readuce iar la Bucureşti, dar nu pentru mult timp. Poate apucăm să plătim şi noi gunoiul 😛

– Iubiiii, pe noi ne prind cele 40 de pahare în deplasare.. Eu ce beau?! Şi afişează faţa aceea de căţeluş milos.

– Apă mămică! Să nu arătăm la străini ca eşti moldovean get-beget. Şi ne bufneşte râsul pe amândoi.

Tokyo Japonia Tara Soarelui Rasare
Tokyo-Japonia-Tara-Soarelui-Rasare

 

Mai rămâne interesanta Japonie de gugălit. Încep cu site-ul Christian Tour pe categoria circuite şi găsesc aşa: Plecarea se face de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. În ziua 2, nu văd trecute alte activităţi, aşa ca îmi propun să îi iau interviu lui George Inus, student masterand ce a ajuns în Japonia în 2008. În 2013 era cercetător şi doctorand în cadrul Universităţii din Tokio şi a făcut parte din echipa care a lucrat la proiectarea unui avion hipersonic al Japoniei pentru zboruri comerciale. Sunt curioasă în prezent cu ce se ocupă.. În ziua 4, vizităm Patrimoniul UNESCO de la Toshogu. În ziua 5, vizităm Parcul Naţional Fuji-Hakone-Izu. Sigur mă va întreba iubi dacă aici s-a inventat Fuji Film 😛 . În ziua 6 putem să facem o plimbare prin pădurea de bambuşi. Mă bate gândul să fac fotoreportajul călătoriei în pădure. Ca o curiozitate, va pot spune că toţi bambuşii din lume înfloresc odată la 30 de ani, apoi mor. Ziua 7 este o zi liberă, cu posibilitatea de a vizita Centru Hande-made Yuzen. Acolo voi face un alt fotoreportaj. Atracţia zilei nu numărul 8 va fi platforma suspendată de la etajul 40 al cădirii Umeda Sky Building.

     După o altă căutare, reiese că la japonezi bunul simţ şi manierele sunt puse peste orice şi asta face ca toată experienţa aici să fie uluitoare. De asemenea, sunt mai stricţi în unele domenii cum ar fi reciclarea şi depozitarea gunoiului menajer – dacă nu este sortat, nu este ridicat! În acest caz, avem nevoie de mulţi japonezi în România 🙁  Bucătăria japoneză pune pe primul loc orezul, cuvânt ce în limba lor uneori înseamnă şi mâncare. O ciudăţenie a japonezilor este Ikizukuri, sashimi de la un animal viu, de obicei peşte. Asta cu siguranţă nu voi încerca. Dar nu voi spune nu la faimoasele maitake şi shiitake, un soi de ciuperci cunoscute ca având proprietăţi vindecătoare. Deşi în România nici nu mă uit la ciuperci, îndrăznesc să le gust pe ale lor, poate sunt mai cu moț şi îmi vindecă scârba provocată de cele autohtone 😛

    christiantour După toate aceste cercetări, am făcut pauză să va scriu şi vouă, celor ce ne urmăriţi pe Facebook şi pe Instagram. Dacă şi pe voi va încânta aceste ţări, nu ezitaţi să apelaţi la Christian Tour. Cu o experienţă de 21 de ani, este imposibil să nu găsit ceva interesant şi calitativ. Ofertele pentru „Farmecul Umbriei” sau „Iordania Experience” sunt pe placul tuturor călătorilor.
Acest text a fost scris pentru proba 1 Spring SuperBlog 2018

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Cum îți pregătești un sejur în 5 ore […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!